Hogyan magyarázzam ezt el a gyermekemnek?
Nagyon nehéz szituáció. Én mindenképp szakemberhez fordulnék. Még egy “sima” válás is megviseli a gyereket, hát még az olyan, ahol anya lelép és vissza se néz.
Némi támpont:
Sajnálom a gyermeket. Akármennyire szar lenne az apjával és szétmennénk a gyereket soha nem tudnám nem szeretni és így elhagyni.
Egyik barátnőmnél az apa lépett így le. Azt mondta Vekerdy Tamás Válás - és ami körülötte van könyvet olvasta és abból tudott hasznosítani dolgokat.
én azt válaszolnám,hogy nem tudom,mikor jön haza.
így megnyuxik, hogy partner vagy ebben,hogy megmondjad neki,de te se tudod,mert te sem vagy mindenható; de jófej vagy, mert őszinte vagy; ha tudnád,elmondanád.És ezt látja rajtad.
15 éves kapcsolat 34 évesen? Hány éves az anyja? Ilyen akkor fordulhatna elő, ha végletekig megvet téged, és mivel félig tőled van és fiú, esetleg a gyereket is idegennek érzi. Mivel neked természetes volt, hogy veled marad, képzelem milyen családi életetek lehetett.. nem hiszem, hogy megviselné jobban a gyereket, hogy az anyja ment el, és nem az apja.
Amit mondani kell: Anyuval megbeszéltük, hogy mostantól ketten leszünk egy család, mert így lesz a legjobb neki is, nekem is és neked is. Már nem szeretjük egymást anyukáddal, de téged igen és ugyan még kicsi vagy és nem érted, de anyukád is a legjobbat akarja neked, ahogy én is. Ha nagyobb leszel meg fogod érteni, hogy ez így van jól--(és tényleg meg fogja érteni, hogy ilyen emberektől jobb távol maradni, mert többet árt, ha ott vannak mellette, mintha nem lennének).
Remélem majdnem egyidős veled az expárod, különben szégyelld magad, 19 évesen felszedni egy 14 évest pl.. fujj.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!