Miért nehéz játszani?
Elsősorban kisgyerekes apukák!
Tudtok játszani 2-4 éves gyereketekkel?
Saját óvodás-kisiskolás koromra még emlékszek, hogy elvoltam a játékokkal, amolyan szerepjátékokat játszottam. Beszélgettem a figurákkal stb.
Most 40+ évesen hozzá sem tudok szólni a dologhoz, csak nézem mosolyogva, hogy eljátszik magában, közben iszonyúan kínosan érzem magam.
Nem az a gond, hogy le kellene süllyednem egy 3 éves szintjére, nem gondolom, hogy lesüllyedés lenne, nem szégyellném, hogy elmotyognék, meg beszélgetnék a kis figurákkal. Ha tudnék, de fogalmam sincs, hogy miről.
Nyilván egy társasjátékkal már én is kezdeni tudnék valamit, de mondjuk 9 év felett.
(Közrejátszik itt némileg ún. debilizáló szorongásnak nevezett jelenség is)
Szóval ... kinek hogy megy ez?
Tegnap a gyerekrehabon,míg vártunk, a 8 éves lányom eljátszott egy kiszuperált playmobil kastéllyal,ami ott volt a játszórészen.
Kért 2 apróságot a táskámból szereplőnek. Kapott egy apró szem cukrot,az lett a kutya, meg egy topjoy kupakot,az lett a macska. És már ment is a játék. Ott kellett ülnöm vele,de komolyan élvezet volt hallgatni,milyen fantáziája van. Meg se akadt,úgy mondta a történetét.
Nekem szerencsére nem kellett beleszólnom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!