6 éves lányomnak hétvégén szombat és vasárnap is 3000-3000 mg C-vitamint adtam (aszkorbin sav teában)
Most nézem 650 mg a felső határa egy gyereknek egy nap.
Ma van egy minimális, kb semmi hasmenése, láttam ez tünet.
Tennem kell valamit?
2024. jan. 22. 18:31
1/9 anonim válasza:
Kipisili a többletet. Nem lesz semmi baj.
2024. jan. 22. 18:39
2/9 anonim válasza:
Egy felnőttnek 500-1000mg a napi ajánlott adag
Minek adsz egy gyereknek 3000mg-ot?
2024. jan. 22. 18:41
3/9 A kérdező kommentje:
Mert benéztem, úgy olvastam egy adagolókanál 100 mg x 3 = 300 akartam
Most ma nézem hogy nem 100, hanem 1000 mg
2024. jan. 22. 18:44
4/9 anonim válasza:
A C vitamin vízben oldódó vitamin, tehát a felesleg vizelettel távozik. Nem lesz semmi baj.
2024. jan. 22. 20:19
5/9 anonim válasza:
Nem lesz semmi, kipisili. Én már kamaszként egyszer egy barátnőmmel megettem-ittam rengeteg pezsgőtablettát, mindenféle vitaminnal. Baromi rosszul lettünk tőle, de valószínűleg az is inkább a segédanyagok és a sok szénsav miatt volt.
2024. jan. 22. 23:01
6/9 anonim válasza:
Egyszeri alkalomtól nem lesz baja, de ha többször előfordul, az vesekövet okozhat. Itasd sokat, hogy hamarabb kiürüljön.
(Nekem meg tavaly az egyévesem rágcsálta el az 1000 mg C vitamin kapszulámat. 2 éjszaka alig aludt, felpörgött tőle, más baj szerencsére nem lett.)
2024. jan. 23. 00:04
7/9 anonim válasza:
C vitamin vizbenoldodo vitamin . Ennyit azert illik tudni mielott arra adja az ember a fejet , hogy egy gyerekrol akar gondoskodni.
Kb az alap tudas resze 🤦♀️
2024. jan. 23. 23:18
8/9 A kérdező kommentje:
Igen, tisztában vagyok vele, de főleg angol nyelvű oldalakon olvastam, hogy a túl nagy dózis okozhat erős hányást, ami akár egy hétig is tarthat meg erős hasi görcsöket. Erre voltam főleg kíváncsi, hogy valaki ír e ilyen jellegű tapasztalatot. Nálunk nem volt hányás, de hétfőn mondta hogy fáj a hasa és ment is a hasa neki gyengén, de keddre elmúlt.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!