Mivel erősítheti vagy gyengítheti az apa a kapcsolatot a gyerekével? Az anya hogy segítheti vagy hogy gátolhatja a kapcsolat kialakulását?
Eleve születésétől foglalkozni kell egy apának a gyerekével hogy kialakulhasson egy fajta kötelék.Nekem a párom mindenben segít, foglalkozik a babával, sosem sír nála többet mint nálam pl.tehát nem egy idegen neki. Pl egyik barátnőméknél a férje addig foglalkozik a gyerekkel míg megfőz meg elmegy fürdeni, és a gyerek üvölt végig..Persze, mert apuka ismeretlen. Na ezzel már teljesen elgyengítette a közte meg a baba közti kapcsolatot, ezzel a nemfoglalkozással. Nem hiszem hogy egy anyuka gátolná a köteléket a gyerek és az apuka között.. Segítheti azzal hogy bevonja a gyereknevelésbe, segíti a gyereknevelést/ ápolást.
Bocsi én így értettem a kérdésed de lehet te teljesen másképp képzelted el.
Lehet etetni, fürdetni, pelenkázni, mesét olvasni, mondókázni, stb.
Később ki lehet bővíteni a közös legózással, vízilabdameccs látogatással, avagy EL döntőn való részvétellel. Lehet vinni koncertekre: Halász Judit, The HU. Közösen úszni, rollerezni. Sőt, néha az ovijukba is bemegyek.
33F - 6 és 2 éves lányaim vannak
4, nem kell ahhoz a szoptatást megbolygatni, hogy apuka teljes értékű szülő lehessen.
Egy tápszeres, egy anyatejes gyerekem van. Utóbbi sose kapott másból . Fejni nem tudtam, tejem meg volt elég, MÉGIS ugyanúgy altatta ő is a többi tevékenység mellett (kivéve a szoptatást). Nálam nyilván mellen aludt, az apjánal máshogy. Hogy nehezebb volt neki? Csak az elején, de mivel akarta, megoldotta. Én addig tudtam a naggyal foglalkozni.
Teljes értékű apja mindkét gyereknek azóta is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!