Orrmandula kiszedetésének menete?
Sziasztok!
Van egy 4 éves fiam. Már csecsemő kora óta mondogatta a gyerekorvos, hogy nagy a mandulája.
Eleinte nem is volt gond miatta. 3 évesen kezdődött, hogy elkezdett horkolni. Ekkor szóltam a gyerekorvosnak, hogy nem-e jarnánk jobban kivetetni neki. A gyerekorvos azt mondta, 5éves korig nem veszik ki, mert "hozzánőhet a feje".
Annyiban hagytam. Megkezdte az ovit, utána folyamat beteg volt, bedagadt neki, mégjobban horkolt, éjjel sokszor arra kelt, nem kap az orrán levegőt. Itt ismét jeleztem a dokinak, annyi volt, írt fel steroidos orrsprayt. Némit javult, aludni tudott.
Mostmár ott tartunk, hogy betegség nélkül is orrhangon beszél a gyerek, ugy horkol hogy nem alszik tőle senki és 2 hetrnte tuti fáj a füle.
Az én családomban is (kivéve nekem) és férjemnek és a családjából több embernek kiszedték már az orrmanduláját. Ha lehet ezt örökölni, akkor a fiunk tuti örökölte.
A doki pedig le se tojja. Fül-orr gégészeten nem fogadtak minket. 1x fülfájással bevittem. Ott a fülfájást kezelték, de azt mondták, ha a manduláját is nézetni akarom, beutaló kell. A háziorvos meg csak azt szajkózza, 1 évet még húzzunk ki.
Merre menjek? Tényleg nem tudom sehogy elintézni, hogy kiszedjék neki?
Illetve mi a menete? Most hogy zajlik egy ilyen műtét?
Vidd el magánba ott ránéznek és ha tényleg gáz akkor a házi doki orra alá nyomhatod a leletet és adnia kell beutalót!!!
Bár szerintem a fül orr gégészet nem beutaló köteles
1. Magánban válassz olyan orvost, aki tudod, hogy valamelyik kórházban műt.
2. Ha elmondod, hogy beteges, fülfájós a gyerek, úgyis javasolja a műtétet. Közben ad javaslatot gyógyszerre, és/vagy hallásvizsgálatra.
3. A magánrendelésen vagy azt mondja, hogy a kórházban foglalj időpontot hozzá, vagy ha nagyon jó fej, beviszi a gyerek adatait a rendszerbe és megkapjátok a műtéthez szükséges papírokat, mintha ott jártatok volna.
4. ha be kell menni a papírokért, vagy előjegyzésért a kórházba, akkor ott már a műtéti időponttal vár.
5. Műtét előtt pár nappal, ha abszolút egészséges a gyerek: Vérvétel, vizeletminta, hallásvizsgálat, házi orvosi igazolással menni aneszteziológushoz. Ezekhez mind a F.O.G. adja a beutalókat.
6. Műtét.
Egyébként én voltam a 7-es is, friss az élmény és az infók.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!