Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Tejallergia vagy laktózérzéken...

Tejallergia vagy laktózérzékenység beigazolásának mi a menete gyerekeknél?

Figyelt kérdés
2017. ápr. 30. 22:06
 1/6 anonim ***** válasza:
Elviszed a gyerekorvoshoz ő meg elküld a kórházba ahol kivizsgálják. Amúgy az én fiam laktózérzékeny, de nem kellett kivizsgálni mert egyértelmű volt, mert mindenki laktózérzékeny a családban és a laktózmentes tápszertől nem sírt órákig.
2017. ápr. 30. 22:11
 2/6 A kérdező kommentje:

Azért kérdezem, mert már 20 napja végzünk teljesen tejmentes diétát 6 éves gyerekemnél és igazából szinte semmit nem változott a széklete, hasmenése van, ugyanúgy puffad és fáj a hasa nagyon.

Már kezdem azt gyanítani, hogy nem a tejjel van a gond. Bár volt 2-3 nap amikor rendben volt és most megint rossz.

2017. ápr. 30. 22:14
 3/6 A kérdező kommentje:

1, a kivizsgáláson már voltunk. Azt mondták, még nem biztos, hogy tejallegia, valószínűleg nem, de most tartsunk 3 hónapig teljesen tejmentes diétát.

Nem tudom ez mennyire normális vagy általános eljárás, hogy majd 3 hónap múlva meglátjuk. Mert az én logikám szerint már ez a 20 nap alatt is javulnia kellett volna, ha megvonjuk tőle a tejet. Vagy akár az első 2-3 nap után. Vagy én vagyok türelmetlen? Az is lehet, csak nem tudom ez hogy megy.

2017. ápr. 30. 22:18
 4/6 anonim ***** válasza:
Várj még, nem véletlenül mondták hogy 3 hónapig próbáljátok ki. Sok idő amíg teljesen kiürül a szervezetéből. De lehet pl glutén is, az is okoz ilyen tüneteket.
2017. ápr. 30. 22:20
 5/6 anonim ***** válasza:

Mindkét fiamnál túl vagyunk a laktózmegvonásos diétán.

A gyerekeim szeklete időnként hígabb, a nagyobbik néha puffad, sokat szellent, a kicsi meg ekcémás.

Elöszőr 3 hétre vontuk meg a laktózt, utána még 4 hónapra. A Heim Pálba vizsgálták őket. A diéta alatt mindenfe vizsgálatot megcsináltak. Nem allergiásak semmire, kizárták a szóját a tojást, a glutént is. A szémletük valamennyivel jobb lett, de még mindig nem érték el a "normális" szintet.

Aztan kifúvásos vizsgálattal megnézték a laktózt is, reljesen érthetetlen számomra, b miért nem ezzel a vizsgálattal kezdtünk.

Ez is negatív lett. A vizsglat novemberben volt. Azt mondták, h az eredmény kipostázásáig folytassuk a diétát. Pedig már aznap mondták, h nincs bajuk. Márciusban!!! Kaptuk meg at eredményt, addig az oviban is a laktózmentes étrendet kellett követni.

Lényegében nem változott semmi, a tünetek maradtak csak már van egy csomó negatív eredményünk.

Egyébként kitartás! Örülj, h nem gluténmentesen kell étkeznetek mert az sokkal rosszabb!

2017. máj. 1. 00:17
 6/6 anonim ***** válasza:
Nálunk ugyan ez a helyzet..2 évesemnek folyamatosan fáj a hasa, puffadt, hasmenés..Sehol nem tartunj, mindenhol süket fülekre találok.Ha magán úton megyünk akkor meg mindent ráfogtak..Egyszerűen nem látom a végét, akármit vonok meg tőle a vége az hogy ülünk, és már együtt sírunk a bili mellett.Ő azért mert fáj neki, én meg azért mert sajnálom.Most a doktornőnk mondta hogy ő arra tippelne hogy jönnek a fogai, és nagyon folyik az orra, és a nyála, és szerinte azt lenyeli és attól van ez az egész.Szóval még 3 fog hiányzik attól várom a csodát.aztán majd meglátjuk.
2017. máj. 3. 21:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!