Tejallergia vagy laktózérzékenység beigazolásának mi a menete gyerekeknél?
Azért kérdezem, mert már 20 napja végzünk teljesen tejmentes diétát 6 éves gyerekemnél és igazából szinte semmit nem változott a széklete, hasmenése van, ugyanúgy puffad és fáj a hasa nagyon.
Már kezdem azt gyanítani, hogy nem a tejjel van a gond. Bár volt 2-3 nap amikor rendben volt és most megint rossz.
1, a kivizsgáláson már voltunk. Azt mondták, még nem biztos, hogy tejallegia, valószínűleg nem, de most tartsunk 3 hónapig teljesen tejmentes diétát.
Nem tudom ez mennyire normális vagy általános eljárás, hogy majd 3 hónap múlva meglátjuk. Mert az én logikám szerint már ez a 20 nap alatt is javulnia kellett volna, ha megvonjuk tőle a tejet. Vagy akár az első 2-3 nap után. Vagy én vagyok türelmetlen? Az is lehet, csak nem tudom ez hogy megy.
Mindkét fiamnál túl vagyunk a laktózmegvonásos diétán.
A gyerekeim szeklete időnként hígabb, a nagyobbik néha puffad, sokat szellent, a kicsi meg ekcémás.
Elöszőr 3 hétre vontuk meg a laktózt, utána még 4 hónapra. A Heim Pálba vizsgálták őket. A diéta alatt mindenfe vizsgálatot megcsináltak. Nem allergiásak semmire, kizárták a szóját a tojást, a glutént is. A szémletük valamennyivel jobb lett, de még mindig nem érték el a "normális" szintet.
Aztan kifúvásos vizsgálattal megnézték a laktózt is, reljesen érthetetlen számomra, b miért nem ezzel a vizsgálattal kezdtünk.
Ez is negatív lett. A vizsglat novemberben volt. Azt mondták, h az eredmény kipostázásáig folytassuk a diétát. Pedig már aznap mondták, h nincs bajuk. Márciusban!!! Kaptuk meg at eredményt, addig az oviban is a laktózmentes étrendet kellett követni.
Lényegében nem változott semmi, a tünetek maradtak csak már van egy csomó negatív eredményünk.
Egyébként kitartás! Örülj, h nem gluténmentesen kell étkeznetek mert az sokkal rosszabb!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!