6 évesnek allergiavizsgálat menete?
Fiam 6,5 éves.
3. alkalom, hogy este a tejivás után kb. 1-1,5 óra múlva tele van csípész szerű kiütésekkel.
Első este a dereka egybefüggő csalánkiütéses volt, a fenekén egy tenyérnyi vörös folt, a combján, hasán szintén csípés szerű kiütések. Kb. 2 óra múlva elmúltak. Ekkor még csak arra gondoltam, hogy valami megcsípkedte, pár hete voltak hangyáink, bár akkor alaposan kiporszívóztunk mindent, meg beszórtuk a lehetséges helyeket. De akkor is erre gondoltam először.
Második este tejivás után már az egész testét ellepték a kiütések, nyaka, háta, hasa, lábai, karja. Ez ma reggel is még látható volt, sőt még egy pár most is van rajta belőle, főleg a lábán-karján. Ekkor kezdtem csak gyanakodni a tejre.
Ma "kísérlet képpen" megint ivott tejet, kb. fél óra múlva elkezdődött a kiütés, most a tarkóján, combján, hátán, bokáján jött ki. Nem lehet csípés, mert itt fekszik előttem kisgatyába, látnám ha csípi valami, csak hirtelen elkezd vakarózni, és már ott is a vörös folt és a csípés szerű kiütés.
Hétfőn viszem a háziorvoshoz, kérek allergiavizsgálatot. Ilyen korban hogy történik? Vérből? Mondjam neki, hogy kifejezetten tejre nézesse, vagy ezt mással együtt is lehet? Mit nézessünk még? Tojást? Vagy máshova is vigyem? A hasa nem megy, nem puffad, közérzete jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!