Nem szeret az 5 éves gyerekem. Nem bírom tovább. Mit tegyek?
Ez provokáció, látja hogy hat.
Engem nemrég egy ideig azzal zsarolt a lányom, hogy azt zokogva hogy én nem szeretem őt.
Egyszer kipróbálta és megdöbbentem, elkezdtem kiengesztelni és utána minden este tolta, ha nem akarta azt csinálni amit mondok.
Aztán leállítottam a dolgot.
Te is talalj ki valami rövid szöveget, és minden alkalommal azt mondd, amikor rákezdi.
Pl értem süthetem a hamunasült pogácsát? Vagy sajnálom hogy ilyen nehéz Neked
Vagy kérj a Mikulástól egy másikat
Vagy
Értem én azért szeretlek
Bármi csak lényeg hogy teljesen nyugodt arccal és mindig ugyanazt válaszold és ne engedj abban ami miatt ezt a kritikát kaptad.
Másrészt viszont a depresszió OS felzaklathatja. A depressziósok arcjátéka érzelemszegény, a kapcsolatotok is problémás. Lehet hogy valójában Te kommunikálni ilyen jelleggel (félelmetesen átveszik a krízis kommunikációinkat).
Csaldterápiát próbáld meg és késztesd magad élénkebb, szeretetteljes mimikára és foglalkozz vele. Mosolyogj rá néha stb
Szeret ő téged csak tudja, hogy reagálsz rá amit mondogat, elér vele bármit.
A neveléssel van valami baj, de a családi közeg sem jó neki és ilyen módon adja ki magából. Én is pszichológust javasolnék.
"Depressziós vagyok és mostanában az apjával is problémáink vannak"
Nem az apját utánozza, aki tiszteletlenül beszél veled, sérteget?
Tuti, hogy hallotta, hogy más is szid téged, az én gyerekem is átvette, nem hagyom már egy "bolond" rokonnal sem kettesben.
Csúnya vagy, érted, kit érdekel? Főleg, hogy ötéves mit gondol? Nem tudsz így hozzáállni? "és ha az vagyok, akkor mi van? Azt hiszed mások szebbek nálam?" Vagy "inkább vagyok csúnya, mint annyira ostoba, aki szerint ez fontos".
Nyugodtan megmondhatod egyébként, hogy xynal komoly gondok vannak(válj el), és azért mond ilyeneket, és mivel neked okos gyereked van, ő is észre fogja venni, figyeljen csak oda. Meg, hogy kedveli-e az oviban azokat a gyerekeket, akiket ilyeneket mondanak másokról.
Egyébként nálunk sosem volt nem szeretlek korszak, utállak volt, mikor elvettem valamit, vagy nem csinálhatta amit akart, de aztán csak szeretett mindig, mert jófej vagyok, törődök vele, gondoskodom róla, közösen nevetünk és csinálunk dolgokat, amiket élvez, azon felül, amiket megcsináltatok vele és nem élvezi, mert muszáj. Nyugodtan sorold fel mennyi mindent teszel érte szeretetből, mert te szeretnéd, hogy neki a legjobb legyen. 5 éves, elfogadni érzelmileg nem is képes, hogy nem ehet mindig csokit, de értelmileg felfogja, hogy azért döntesz máshogy, mint ő döntene, mert az a jó neki. Persze ettől ugyanúgy fog nyafogni és lesz rád dühös is, de amint rájön, hogy "jó vagy hozzá", érvekkel alátámasztva, meg fogja érteni és a nem szeretet szeretetté alakul.
Nyilván ha nem vagy rendes vele, nem nevettek együtt, nincsenek közös programok, nem hallgatod meg, nem teszel róla, hogy sikeres és egészséges legyen és jó élmények érjék, kiteljesedjen, akkor szeretni nem fog, csak megszokni-kötődni, mint ahogy én is vagyok a szüleimmel és annyian a 30+osok között. Kell, hogy legyen személyes kapcsolatotok. Ha ilyet mond, kérdezhetsz vissza is nagy komolyan, mint aki komolyan veszi, hogy gyerekem, tényleg nem szeretsz, mikor én mindent megtennék érted? Nem vagyok fontos neked, nem érdekelne, ha meghalnék és többet nem beszélnénk? Ha nem lenne több közös x program, meg nem simogatnám meg többet az arcodat lefekvés előtt? Észbe fog kapni és sírni, hogy szeret, amennyiben szeret. Szerintem egyébként szeret, elrontani ezt nagyon nehéz. Csak ügyesen, ügyesebb vagy, mint egy 5 éves! Rossz kapcsolatban pedig nem éri meg maradni, az tesz tönkre.
És apuka,hogy beszél veled?
A gyerekek a szülőket utánozzák.Nálunk is előfordult,hogy össze kaptunk és mondtam a páromnak,hogy ne is szóljon inkább hozzám. Pár nap múlva a gyerek rágott be rá mert nem engedett neki valamit és oda szólt az apjának,hogy "ne szólj hozzám". 4 éves. Nagyon kell vigyázni mit mondunk előttük.
És persze ha én szólok rá vagy nem engedek valamit akkor jön a sírás és már mondja is,hogy akkor nem is szeretsz engem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!