Milyen rágókát vegyek az auti gyerekemnek,amit nem rág szét darabokra?
Már a múltkor kutyajátékot vettem, azt a félkemény gumit, nehogy a fogának baja legyen. De azt is apró darabokra rágja. Ez így nem maradhat,mert felszippanthatja,balesetveszélyes. Ha nincs semmi nála,akkor a ruháját rágja. Azt ugye nem olcsó pótolni,szóval alternatívát kerestem. A lányom 7 éves, és most elsős. Az iskolában nincs gond vele. És pont ez a gond. Ott maszkol,otthon meg jön ki a stressz. Ideig-óráig működik a figyelemelterelés. De azt sem lehet a végtelenségig.
Pszichológus most nem foglalkozik vele. Az előző "visszaadta" 1.5 év után, hogy nem tud vele mit kezdeni.
7 éves Asperger szindrómás kislány. Nagyon okos, próbál alkalmazkodni. Csak nagyon nehéz.
11!
Láttál már autista gyereket? Nem csak képen....
Tudod,olyan mértékű stressz van benne,amit máshogy nem tud levezetni.
Még egy egészséges gyerek is rághatja a ceruzavéget.
Na,a lányom az egész ceruzát rágja. A kezét. A ruháját. A játékait. A távirányítót. Mindent! Ami a keze ügyébe kerül.
Ez nem nevelés kérdése. Hanem önkontroll,stressz levezetés.
13!
Vicces vagy. Legalább feldobtál egy kicsit.
Neeeem,nem próbáltam. Tudod,egy bezárt szobában tartom,és lapáttal dobok neki kaját.
Ja,meg rágókát,bocsi.
Hihetetlen vagy.
A gyermekem hihetetlenül okos. Valószínűleg okosabb nálad. Minden viselkedési szabállyal tisztában van. Csak az autizmus nem engedi,hogy mindezeknek úgy feleljen meg,mint más gyerek.
Ha ezt sem érted meg, akkor reménytelen vagy.
16!
Aha. Igazad van. Végül is egy vak is lát, egy derektol lefelé lebenult tud járni, egy süket pedig hall, hiszen mindez nevelés kérdése.
18!
Ez most irónia tőled? Komolyan nem értem a hozzászólásodat...
#18 vagyok, természetesen irónia. Bocsánat, ha nem jött át. Semmiképp sem gondolom, hogy a gyerek megfélemlítése bármire is jó módszer lenne, sem pedig, hogy a pszichoszomatikus betegség jobb út lenne a stressznek, mint a rágcsálás.
Azt komolyan gondolom, hogy társadalmilag elfogadottabb benyelni a stresszt és belebetegedni, mint szokatlan (de ártalmatlan) tevékenység útján levezetni. Ez elég baj, hogy így van.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!