Mit tennétek? Adott egy 2 éves kisfiú, bölcsiben jól viselkedik, itthon vannak hisztik. Többi lent.
Ennyi alapján nem gondolom, hogy meg kéne nézetni.
Inkább segítsd őt, hogyan tudja úgy megélni a nehéz érzéseit, hogy ne bántsa magát vagy a környezetét. Jelezd neki, hogy rendben van, hogy így érez (mérges/szomorú/ideges stb.), de az nincs rendben, ha bánt másokat. Adj neki alternatívát: párna ütögetése/oroszlánüvöltés/elvonulás.
Próbálja kijelölni a határait, ez nagyon jó dolog. Abban kell segíteni neki, hogy ezt hogyan lehet anélkül, hogy ártana másoknak.
Nem tudom, beszél e már, ha igen (ha nem akkor is lehet mondjuk) akkor adhatsz konkrét mondatokat a szájába, amiket ilyenkor használhat. "Most nem szeretném, ha mellém feküdnél!" Vagy "Beütöttem a fejem, ez fáj és mérges vagyok az xy nénire." (Ez utóbbinál elmondhatod, hogy balesetek előfordulnak és az xy néni nem akart rosszat, véletlen történt, ne haragudjon rá.)
Úgy értem, ha jól értem hogy már alapból se szereti ezt a nőt, erre még beledögönyözte is a fejét a falba.
Mások gyerekeit nem dögönyözzük... a sajátot is csak ha élvezi. Nekem ez eléggé jogos indulatnak tűnik, ne várd hogy egy 2 éves ezt majd a testhatárok tiszteletben tartásáról szóló kiselőadással fejezi ki.
Inkább a szomszédasszonyt kéne megnézetni, mert rohadtul nem normális, hogy addig hergeli a gyereket, amíg az így reagál. Ha mindig így viselkedik a luvnya, nem csodálom, hogy a gyerek nem szereti.
Ha te szereted a saját gyerekedet, akkor nem engeded a közelébe azt a nőszemélyt soha többet.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!