Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit csináljak, ha minden...

Mit csináljak, ha minden ennivalót eldobál a másfél évesem?

Figyelt kérdés

Éhes, beteszem az etetőszékbe, adok neki kaját meg inni. Eszik, iszik egy picit, aztán az egészet tálcástul a földhöz vágja vagy darabokban dobálni kezdi mindenfelé. De nem méregből, hanem játékból. Ha valamit nincs kedve enni, akkor kóstolás nélkül megy a földre. Az innivalót is, az is folyik mindenfelé. Az első ilyen után kiveszem a székből, határozottan elmondom neki, hogy ezt nem szabad, megmutom neki, hogy mit, szerintem nagyjából érti. Aztán negyed óra múlva vergődik, hogy éhes. Ha nem teszem be a székbe, akkor üvölt, vergődik, csapkod, amíg nem teszem vissza, ha beteszem, megint dobálja a kaját. Borzasztóan dühös vagyok, de nem tudom hogy oldjam meg ezt. Már egy hete csinálja, naponta vagy 12x. És amikor takarítom fel a földről a kaját, akkor ráadásul elviszi és szétdobálja a házban, rádobálja a kanapéra, és közben vigyorog. Nagyon idegesítő. Az udvaron kint vagyunk 1x másfél órát délelőtt, napközben játszom vele, olvasok neki, építünk, bevonom a házimunkába. Ha nekem kéne válaszolni a saját kérdésemre, azt mondanám, hogy unatkozik vagy figyelemhiánya van, de gyakorlatilag egész nap aktívan rá figyelek, én ennél többet fizikailag képtelen vagyok csinálni.

Tudtok ötleteket adni?

2023. dec. 13. 11:26
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

tėged szorakoztat mert ugy is felveszed . hát ne vedd fel ha ki önti ki dobja nincsen elfogyott azt kész .

bölcsödében járna hamar megtanulná hogy kell szėppen enni ,és nem dobálná ki földre az éttelt szorakozásbol.

2023. dec. 13. 17:27
 12/13 anonim ***** válasza:
100%
Mert amúgy eddig hol voltál míg evett? Alap hogy ott ülök én is és együtt eszünk. És igen eszünk nem pedig pattogok fel minden ledobott falatért és szórakoztatom ezzel
2023. dec. 13. 18:28
 13/13 anonim ***** válasza:
Én úgy csinálom, hogy csak egy-két falatkát teszek elé. Tehát nincs sok, amit ledobálhat. Ha kér még, csak abból kap, amit nem dobott le. Igyekszem olyasmit adni, ami nem maszatol nagyon, inkább párolt zöldséget, fasírtot, nem püréket vagy főzeléket. Engedem kézzel enni, de van kanala, villája is.
2023. dec. 13. 19:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!