A kérdésben szereplő gyerek 10 hónapos kora óta próbálkoztunk a kistestvérrel, most jött össze, de a párom a 10. héten elvetélt. A párom nagyon magába fordult, nagyon sokat sír, amit lát és érzékel a gyerek is, tudja, hogy valami baj van, de nem kérdez egyáltalán, a babáról pedig nem is tudott még.
Hogyan kezeljük ezt a helyzetet, hogy ne maradjon meg benne traumaként?
#10: egy 5 éves miért ne értené, hogy lesz kistestvére?
2023. dec. 7. 17:09
12/27 anonim válasza:
Fú, de érzéketlen tuskó a 9.! Maga szerint pontosan kettő perce van az anyának, hogy megsirassa a meg nem születő gyerekét, azt is a WC-ben, hogy senki ne lássa, utána meg futás vissza a gyerekszobába vigyorogni?
2023. dec. 7. 18:06
13/27 anonim válasza:
Nem a halállal nem szabad szembesíteni egy kisgyereket, hanem annak hogyanjáról.
Egy baba halála, aki a testvére. És anyu pocakjában.
Ez nagyon erős infó egy 5évesnek.
És majd jönnek a kérdések, hol a baba? Akkor anyu beteg? Akkor nekem miért nem lehet kistesóm?
2023. dec. 7. 18:39
14/27 anonim válasza:
Én mindig nagyon őszinte voltam a gyerekemmel. 5 éves volt, mikor végigaszisztálta a lombikot, aztán egy komplikált terhességet. Mindig mindent meg tudtunk beszélni, tudta, hogy lehet, hogy a baba nem marad velünk. Szerintem is fel tudja dolgozni, ha jól át van beszélve a dolog és minden kérdésre őszinte választ kap.
2023. dec. 8. 11:49
15/27 anonim válasza:
14-es jól leírta.
2023. dec. 8. 11:59
16/27 anonim válasza:
Nem hiszem hogy a felnőttek problémája és fájdalma egy 5 évesre tartozik,ezt nem vele kell megbeszélni, nem a férjed/feleséged, barátod/barátnőd, hanem a kisgyereked.
Ha már felettébb muszáj ezt vele megosztani,(bár ezt se értem, hogy miért kell ezt egy óvodásak mindenképp tudnia) akkor is csak az ő nyelvén.
És mielőtt a szuperanyucik beindulnának, nem, ez nem azt jelenti, hogy nem vagy őszinte a gyerekhez, hanem a gyereket, korának megfelelő gyerekként kezeled
2023. dec. 8. 12:01
17/27 anonim válasza:
16, én azért gondolom úgy mert ez is az élet része nem kell humbukolni
2023. dec. 8. 12:08
18/27 anonim válasza:
Nem, ez közlés kényszer. Az az 5éves biztos várja a kistesót, akivel lehet majd játszani, de nem érdeklik a részletek,ezt a szülő gondolja hogy mindenről be kell számolni a terhesség alatt is.
2023. dec. 8. 12:26
19/27 anonim válasza:
17, a WC ajtót is nyitva hagyod, amikor bent ülsz, mert az is az élet része? 😀
2023. dec. 8. 12:33
20/27 anonim válasza:
Ha csak 10 hetes volt, akkor nem is biztos, hogy elmondták a kicsinek, így kihagyható az a rész, hogy meghalt a baba. Elég annyi, hogy anya szeretne egy babát, de idén nem sikerült és ezért szomorú.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!