Kisgyerekesek, mennyire esett vissza az életszínvonalatok, mióta beütött a magas infláció?
Eleve kevesebbet teszünk félre amióta GYED-en vagyok, még kevesebbet teszünk félre a brutális áramelekedések miatt, de szerencsére ott még nem tartunk, hogy le kellett volna valamiről mondanunk.
A vásárlási szokásaim megváltoztak. Sok mindent nem veszek meg, amit korábban megvettem, de ez nem azért van, mert nem tehetjük meg, hanem mert mondjuk nem létszükség és nekem egyszerűen nem ér annyit, amennyibe kerül.
Most gyesen vagyok már, és egyáltalán nem teszünk félre, sőt kicsit csökkennek is a megtakarításaink (de ez így volt tervezve). Gyed mellett még pluszban voltunk hó végén (pedig már beütött az infláció addigra).
Egy kicsit jobban odafigyelek, mert a jelenlegi árak mellett megéri utánaszámolni, optimalizálni. Csak vésztartaléknak veszek virslit, felvágottat, inkább magam készítem el a húst, fasírtot, rántott sajtot, körözöttet, tojáskrémet. Az édességekkel is hasonlóan vagyok. A fiam már két éves, szívesen segít, és ez neki is program. Van tésztanyújtó gépünk, folyton mutatja a szekrény tetején hogy vegyük le, szerintem minden nap tésztát csinálna szíve szerint. Ha így nézzük, ez most pont jól jött ki nekünk, mert pont most érek rá ilyesmivel pepecselni.
Annyira durván nem, mert eddig sem vásároltunk össze mindenféle hülyeséget meg igyekeztünk spórolni mindig is. Annyival megérezzük hogy kevesebbet tudunk félretenni. Autót nem használjuk állandóan, férjem is inkább busszal jár dolgozni, és ha csak a közelbe 1 km-re lévő üzletekbe kell menni akkor gyalog megyünk, annyi séta kell is, fiatalok vagyunk, gyerkőc még élvezi is. Ennyi kell.
A nyaralás amiről le kellett mondanunk ismét. 2019 be szültem akkor babával nem akartunk menni olyan nagy útra meg hosszú időre. 2020-21 ben covid miatt nem mentünk. Tavaly már iszonyatosan drágult minden, meg ott volt az üzemanyag mizéria hogy most lesz vagy nem lesz, meg itthon is volt volt mire költeni így inkább lefújtuk. Idén meg szintén az árak miatt.
Az a baj hogy ha erre költenénk nagyon sok pénz elmenne, és a nagyon kevés spórolt pénzünkhöz nem akarunk nyúlni csak ha nagyon muszáj, és ha már az utolsó utáni is elfogyott. Sajnos ilyen világ van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!