Megéri tanulótornyot venni?
Mi vettünk tanulótornyot, 20 ezer ft-os nyers fát, én festettem be. Állítható magasságú. Elajándékozom majd, ha nem kell (de tervezünk még gyereket, lapra szerelt állapotban kis dobozban elfér addig). Igazából későn vettem, a legmagasabb fokozatát (hokedli magasság) lekéstük. Most a középső fokozaton van, ehhez meg nem feltétlenül kéne már korlát, plusz a fiam mászókának használja (fellép a felső fokozat lécére és felül a keretre) és folyamatosan tiltani kell (felborulhat). Közben nagyon szeret segíteni és én meg eléggé majréztam, míg hokedlin állt (ami már túl magas volt, amúgy az egyik első mosogatásnál le is esett, szerencsére megúszta sérülés nélkül).
Viszont a felsoroltakból nekünk csak etetőszék van. A többi azért nincs, mert sok helyet foglal.
Esetleg "ikea hack" tanulótornyot vegyél. Ha alacsonyabb kell, levágod a lábát, vagy szerzel egy sörösrekeszt és arra áll, a torony meg fellépőre és hokedlire bontva új életet kezd.
Én azt mondom, ha van ügyes kezű apuka/nagypapa/nagybácsi akkor simán össze tud rakni egyet. Nekünk apukám csinálta nettó 6-7ezer forintból és nem mondanád meg, hogy nem boltból van (sima fellépő).
A felsoroltakból nekünk csak a pihenő van de azt is kb 7hónapig használtuk aztán felraktuk a szekrényre, most várja a kistesót. Ilyen sátrat párezreset vettem, összehajtható, pár havonta előveszem egy hétre aztán elrakom, így mindig van egy kis izgalom amikor előkerül. Ha mindent használsz nem felesleges.
"még egy nagy dolog a házban, ami fél évig lesz használva, aztán csak a helyet foglalja?"
Ez így van, de nem fogja 15 éves koráig használni, az biztos. Nekünk is sok a babacuccunk, pedig én ennyi dolgot nem vásároltam össze, de még igy is sok és nehéz tárolni.
Nekünk ilyen összecsukható van. Mi szeretjük, a fiam imád segíteni a konyhában és valószínűleg az öccse is használni fogja. Kicsit mondjuk szerintem nehéz rá felszállni, mert hátul nem nyitható és úgy kell bebújni, aztán pici helyen felegyenesedni, de eddig megoldotta. Most 4 éves amúgy, szerintem lassan sima sámliról is kényelmesen feléri majd a konyhapultot.
Ha most széken állva stabilan áll és felét a pultig, én nem vennék tanulótornyot. Nekünk van , 30euroert vettem hasznaltan. Viszont fel tud belőle mászni a pultra, ha nem figyelnék, magára tudja dönteni, és tudja olyan erővel rángatni, hogy ha benne all, feldőlhet vele (16honapos). Pedig stabil szerkezetű faanyag. Szóval a tanulotorony sem veszélytelen.
Biztosan a gyerek temoeramentumatol is függ, barátnőm pici kortól 6 éves korig használta a lányának, ő nagyon dicsérte.
Nalunk nem ferne el a torony, utban lenne, akarhogy is nezem. Jelentem, lehet nelkule elni :D
Asztalnal, etetoszekben szokott nekem “segiteni” de sokszor csak fozes kozben o is megy a kiskonyhajaba matatni. Amerikai konyhas nappalink van, igy azert mindig latom, hogy merre jar, mit csinal.
A tobbihez hozzaszolva, tudom en is, hogy a kisfiam mindennel jatszana, ha telepakolnam a hazat nagy jatekokkal. De valahol meg kell huzni a hatart, mert nem szeretnek belefulladni a rengeteg cuccba, plusz a gyerek figyelmenek se tesz jot a millio jatek, igy nehebben koncentral egy dologra.
Nekunk ami nagyobb, az a jatekkonyha, meg van egy adamo hintaja, aztan ennyi. Kisebb jatekokbol is egyszerre csak 5 van elol, ezeket mindig cserelgetem, ha latom, hogy valamire raun.
Persze csak 1,5 eves, kesobb nem tudom hogy lesz, de egyelore igy nekunk nagyon bevalt.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!