Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Megéri tanulótornyot venni?

Megéri tanulótornyot venni?

Figyelt kérdés
A lányom állandóan segíteni akar főzni, úgyhogy most egy konyhaszéken állva jön velem a pulthoz. Ügyesen felmászik, lemászik, nem esett még soha le. Viszont bármikor leeshet, és akkor jó nagyot fog esni. A tanulótorony egy fokkal biztonságosabb. Ha nem kifejezetten törne meg anyagilag, akkor vennétek tanulótornyot, vagy ez csak még egy nagy dolog a házban, ami fél évig lesz használva, aztán csak a helyet foglalja? És ha már itt tartunk, csak nekünk lepik el a házunk minden sarkát babacuccok? Etetőszék, pihenőszék, pikkler háromszög, az a hintázós deszka, gyerek sátor, babatartó, mindenhol van valami vacak. De mindegyiket használjuk. Másnál is így van, vagy mi veszünk túl sokmindent?
2023. nov. 30. 16:33
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Mi vettünk tanulótornyot, 20 ezer ft-os nyers fát, én festettem be. Állítható magasságú. Elajándékozom majd, ha nem kell (de tervezünk még gyereket, lapra szerelt állapotban kis dobozban elfér addig). Igazából későn vettem, a legmagasabb fokozatát (hokedli magasság) lekéstük. Most a középső fokozaton van, ehhez meg nem feltétlenül kéne már korlát, plusz a fiam mászókának használja (fellép a felső fokozat lécére és felül a keretre) és folyamatosan tiltani kell (felborulhat). Közben nagyon szeret segíteni és én meg eléggé majréztam, míg hokedlin állt (ami már túl magas volt, amúgy az egyik első mosogatásnál le is esett, szerencsére megúszta sérülés nélkül).

Viszont a felsoroltakból nekünk csak etetőszék van. A többi azért nincs, mert sok helyet foglal.

Esetleg "ikea hack" tanulótornyot vegyél. Ha alacsonyabb kell, levágod a lábát, vagy szerzel egy sörösrekeszt és arra áll, a torony meg fellépőre és hokedlire bontva új életet kezd.

2023. nov. 30. 17:06
 2/9 anonim ***** válasza:

Én azt mondom, ha van ügyes kezű apuka/nagypapa/nagybácsi akkor simán össze tud rakni egyet. Nekünk apukám csinálta nettó 6-7ezer forintból és nem mondanád meg, hogy nem boltból van (sima fellépő).

A felsoroltakból nekünk csak a pihenő van de azt is kb 7hónapig használtuk aztán felraktuk a szekrényre, most várja a kistesót. Ilyen sátrat párezreset vettem, összehajtható, pár havonta előveszem egy hétre aztán elrakom, így mindig van egy kis izgalom amikor előkerül. Ha mindent használsz nem felesleges.

2023. nov. 30. 17:19
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

"még egy nagy dolog a házban, ami fél évig lesz használva, aztán csak a helyet foglalja?"

Ez így van, de nem fogja 15 éves koráig használni, az biztos. Nekünk is sok a babacuccunk, pedig én ennyi dolgot nem vásároltam össze, de még igy is sok és nehéz tárolni.

2023. nov. 30. 17:28
 4/9 anonim ***** válasza:

[link]

Nekünk ilyen összecsukható van. Mi szeretjük, a fiam imád segíteni a konyhában és valószínűleg az öccse is használni fogja. Kicsit mondjuk szerintem nehéz rá felszállni, mert hátul nem nyitható és úgy kell bebújni, aztán pici helyen felegyenesedni, de eddig megoldotta. Most 4 éves amúgy, szerintem lassan sima sámliról is kényelmesen feléri majd a konyhapultot.

2023. nov. 30. 19:46
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Meg csak 11 honapos a gyerekem de jovore mindenkeppen kapni fog tanulotornyot. Jelenleg a pult tetejen ul es ugy “segit”. Mi nem vagyunk tele cuccal, amit nem hasznalunk mar vagy kinott, azt egybol eladjuk. Amugy is minimalista eletmodot elunk, szoval jatekbol es egyeb babacuccbol is a minimalis van itthon.
2023. nov. 30. 19:59
 6/9 anonim ***** válasza:
Én vettem, engem megnyugtat hogy van korlát. Nem csak fél évig használja. Nálunk nincs ennyi cucc, mint amit felsoroltál. Biztos használgatná őket ha lennének, de hogy ne telne el nélkülük a nap, azt kétlem. Vagyis tudom, hogy jól elvan a felsoroltak nélkül is 😁
2023. nov. 30. 22:04
 7/9 anonim ***** válasza:

Ha most széken állva stabilan áll és felét a pultig, én nem vennék tanulótornyot. Nekünk van , 30euroert vettem hasznaltan. Viszont fel tud belőle mászni a pultra, ha nem figyelnék, magára tudja dönteni, és tudja olyan erővel rángatni, hogy ha benne all, feldőlhet vele (16honapos). Pedig stabil szerkezetű faanyag. Szóval a tanulotorony sem veszélytelen.

Biztosan a gyerek temoeramentumatol is függ, barátnőm pici kortól 6 éves korig használta a lányának, ő nagyon dicsérte.

2023. dec. 1. 00:30
 8/9 anonim ***** válasza:

Nalunk nem ferne el a torony, utban lenne, akarhogy is nezem. Jelentem, lehet nelkule elni :D

Asztalnal, etetoszekben szokott nekem “segiteni” de sokszor csak fozes kozben o is megy a kiskonyhajaba matatni. Amerikai konyhas nappalink van, igy azert mindig latom, hogy merre jar, mit csinal.

A tobbihez hozzaszolva, tudom en is, hogy a kisfiam mindennel jatszana, ha telepakolnam a hazat nagy jatekokkal. De valahol meg kell huzni a hatart, mert nem szeretnek belefulladni a rengeteg cuccba, plusz a gyerek figyelmenek se tesz jot a millio jatek, igy nehebben koncentral egy dologra.

Nekunk ami nagyobb, az a jatekkonyha, meg van egy adamo hintaja, aztan ennyi. Kisebb jatekokbol is egyszerre csak 5 van elol, ezeket mindig cserelgetem, ha latom, hogy valamire raun.

Persze csak 1,5 eves, kesobb nem tudom hogy lesz, de egyelore igy nekunk nagyon bevalt.

2023. dec. 1. 09:00
 9/9 anonim ***** válasza:
Nálunk nagyon kicsi a konyha, de mivel a fiam eddig hokedlin állt, a tanulótorony minimálisan foglal több helyet. A hokedlit betolom az asztal alá, a tanulótorony pedig a spájzot foglalja el, mikor nem használjuk.
2023. dec. 1. 14:18

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!