Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ovis szülők! Ti mikor eltek...

Ovis szülők! Ti mikor eltek házaséletet?

Figyelt kérdés

Férjemmel mind a ketten fél8tól 4ig dolgozunk.

2 gyerek van, ovisok. 2 éves koruk óta nem igénylik a nappali alvást.

Viszont az oviba muszáj. Nem tudom elhozni őket elöbb. Igy alszik ő is.

Emiatt 6kor kelünk, de hiába. Az oviba kipihenik magukat, igy este 11 elött egyik se alszik.

Sokszor elöbb elalszunk, mint ők. 3 és 5 évesek egyébként.

Nyárig itthon voltam velük, a nagy addig hazajárós volt. Szeptember óta fenn áll ez az állapot, azota kb kizárt, hogy hétköznap megoldjuk. Csak a hétvége marad, akkor nem alszanak nappal.

A heti 4-5 után ez édes kevés, hiányzik. De mégsem tudom hogy oldjuk meg.

2023. nov. 29. 18:14
1 2 3 4
 21/32 A kérdező kommentje:

Aki normális választ tudott adni (nemsokan), azoknak köszönöm!

Nem életvezetési, gyereknevelési tanácsokat kértem. En is 6 óra alvással beértem világ életemben. A gyerekeim sem aludták sosem amit a nagykönyv ír.

Most az oviban alszanak. Ami ellen tenni nem tudok. Így az az alvás az esti alvásból vonódik le.

Ha én nem vagyok álmos, barki fejenállhat, akkor sem alszom el. A gyerekeim sem tudnak vezényszóra.

Az oviból késöbb elhozás nem opció. 4:05re vagyok ott értük (4ig dolgozom) és így is ők az utolsók kb.

Mellé jön, hogy 17km otthonról az ovi. Nem tudjuk kivitelezni.

Nagyszülők nincsenek az életünkben jelen, hogy segítsenek.

2023. nov. 30. 20:17
 22/32 anonim ***** válasza:
49%

Nincs pörgős gyerek kis alvásigénnyel. Az tuti vmi hiperaktív ADHD ilyesmi sajnos, pláne ha éjjel is ébred.

Jól működik náluk az omega3 meg ha nem adsz neki annyi tejterméket.

Gondolom csecsemő kora rosszul alszik.

2023. nov. 30. 20:19
 23/32 anonim ***** válasza:
60%

Dehogy alszik rosszul. Az aki alszik az oviban, az nem rossz alvó. Rossz alvó, kis alvásigényű gyerek nem alszik az oviban. Ez csak önálltatas. Nem tudja elaltatni otthon, mert rosszak a szokásaik, felpőrgeti a gyerekeket és az ovira fogja.

Kis alvásigényű gyerek nem alszik az oviban, ha nem álmos.

2023. nov. 30. 20:32
 24/32 anonim ***** válasza:
46%
#23 nagyon sok gyerek van, aki az oviban alszik, mert elfárad, de otthon nem.
2023. nov. 30. 21:47
 25/32 anonim ***** válasza:
26%

#20 látom 3 gyerek után már szakértő vagy a többi több millió gyerekkel kapcsolatban is 👏👏👏

Azért ezt a magabiztosságot tanítani kellene.

Isten óvjon az ilyen buta megmondó emberektől, aki a saját 2-3 tapasztalatából igazságokat jelent ki.

De kb. az élet minden területén megfigyelhető ez a mentalitás...

Egyébként voltunk mindenféle szakembernél akik 3 gyereknél többet láttak már, és mindenki azt mondta h teljesen normális a kislányom, ő ilyen.

Szédelegtem már a fáradtságtól, autót nem vezethettem hosszú távon.

Pont azért kértem segítséget, hogy mit csinálok rosszul.

Hát semmit. Sajnos.. én lettem volna a legboldogabb ha kiderül h én rontok el valamit, mert akkor azon lehetett volna segíteni 😁

2023. nov. 30. 21:57
 26/32 anonim ***** válasza:
52%

25#

Téged biztosan nem látott egy szakember sem 😂 vagy nem a megfelelő.

Én meg a hozzád hasonló buta szemellenzős szülőtől kapok frászt 😏

Aztán majd nehogy az élet igazoljon 🤞 nálatok is, majd az iskolában 😉

De tessék okosodj , egy a sok közül.

Csak,hogy lásd nincs kisgyerek kevés alvással, helyette viszont van alvászavar, meg alvás probléma.

[link]

2023. dec. 1. 04:55
 27/32 anonim ***** válasza:
45%

"aki az oviban alszik, mert elfárad, de otthon nem"

Igen, ezek a gyerekek azok, akik otthon is tudnának, ha nem hagyná a szülő rájuk. Aztán vannak azok, akik tényleg kis alvásigényűek, ők azok, akik ha a fejük tetejére állnak az óvónők, akkor se alszanak.

2023. dec. 1. 06:42
 28/32 anonim ***** válasza:
81%
#27 Meg vannak azok a gyerekek, akik mondjuk 1.5 hónapig nem alszanak az oviban. Aztán egyszer fáradtabbak és akkor igen. De ettől este nem tudnak aludni, amitől másnap fáradtabbak, ezért az oviban megint alszanak és akkor a szülő hetekig/hónapokig ezzel küzd, amíg egyszer vissza nem fordul.
2023. dec. 1. 07:44
 29/32 anonim ***** válasza:
76%

Azért azt ne felejtsük el, hogy amikor óviba megy a gyerek, korábban kel. Az én lányom pl 6:00-kor.

Hétvégén meg 7-8 között. Olyankor délutánra csak akkor álmos, ha valamilyen extrém mozgalmas program volt vagy autóban esetleg elalszik.

A fiam még bölcsis, de abban különbözik hogy ő magától is 6 körül felkel. Ő hétvégén is simán alszik du.

Az elalváshoz egyébként két dolog kell: alvásnyomás (hogy mennyire merült ki, éppen mennyire álmos) és a cirkadián ritmus.

Ezeknek az aránya és összhatást változó. Az én gyerekeim pl mindkettő azt tudta kisebb korában, hogy ébredés után x ideig nem lehetett elaltatni. Ezt én tudtam hogy mennyi pl 2 évesen kb 6 óra volt náluk.

Ha tíz percre is elaludt pl a kocsiban akkor baj volt este.

Egy mozaikcsaládban élő barátnőm pl nevetve mesélte hogy ő pánikba próbálta a gyereket ébren tartani az autóban. A párja csodálkozott hogy mért, hát majd szépen beviszik vagy bekísérik és alszik tovább.

A barátnőm 3 gyereke olyan volt mint az enyém, a párja két gyereke meg könnyen elaludt ilyen körülmények közt este is.

Egyébként nálunk a párommal pl köztünk is megvan az a különbség hogy én bárhol bármikor elalszom ha álmos vagyok, ő viszont nem ilyen, akármilyen fáradt is pl felébred amikor munkába indulna (mindkettőnk váltott műszakban dolgozott anno, ő most is).

Az agyunk azért eléggé különbözővé tesz minket, nem lehet ráhúzni mindenkit egy kaptafàra. Ráadásul a gyerekeknél változások is vannak az ágy érésével.

2023. dec. 1. 08:19
 30/32 Bogica0616 ***** válasza:
48%
Az én lányom kis alvás igényű. Ő 2 éves korától nem aludt itthon napközben, de az oviban sem. Viszont este 20 kor alvás volt. Ma már 7 éves, most sajnos 22 H ig is fenn tud lenni, de 7 ig alszik, és nem minden este van fenn sokáig. Szóval igen, nézd át a napi rendet, változtass rajta. Faraszd le őket. Hozzá teszem én is rossz alvó voltam gyerekként, nem aludtam az oviban de azért este 20-21 H kor aludtam.
2023. dec. 1. 08:28
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!