Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Több gyerek felnevelését...

Több gyerek felnevelését hogyan oldjátok meg anyagilag?

Figyelt kérdés

Mert mint tudjuk, már egy gyerek is nagyon sokba kerül.

Akinek 2-3 gyereke van, milyen a keresetetek? Rendesen meg tudtok adni mindent a gyerekeknek?

2023. nov. 29. 10:02
1 2 3 4
 31/35 anonim ***** válasza:
19%

Pont nem lakáshiteltre gondoltam.

Nem tudom melyik bolygón élsz,de mit vársz,amíg magyarországon úgy reklámozzák a hiteleket,hogy jön a baba ?Vegyél fel hitelt,kezdődik az iskola ?Vegyél fel hitelt !Lakásfelújítás,autó?Mindent hitelből.😡😡Az árak drágábbak mint külföldön,de a fizu a fele!😡Tízből 9 nek tuti van hitele,mert itt máshogy nem megy!

2023. nov. 29. 15:12
 32/35 anonim ***** válasza:
91%
650-800 közötti bevételünk van, 2 ovis gyerek. Jól élünk, és félre is tudunk tenni. Saját ház, amiért megdolgoztunk gyerekek előtt, bár még újítgatjuk, ez folyamatos. 2 autó is van.
2023. nov. 29. 17:31
 33/35 anonim ***** válasza:
88%

Nehezen. Én nem tudok bánni a pénzzel, alà és felé is lövök, nekünk sajnos sose volt otthon anno, nem tudom pl mekkora tartaleknál merhet mennyit kiadni vki.

Amúgy tűrhető bevételünk van, megelünk de a házon is iszonyú sok a teendő, a 20 éves gtk-s helyett új autó kell pár éven belül, mi nem akarunk semmilyen hitelt, de akkor meg passz hogy mi a normális hogy mikorra legyen autó.

Én a szakmámra szoktam költeni, egy-két szakkönyv, két konferencia, egy tanfolyam ebben az évben már 300 ezer felett van.

A ruhák mondjuk mirólunk kb leszakadnak. Programokra felnőttként nem járunk. Gyerekprogramoknak nem szoktuk nézni az árát.

A gyerekek óvis-bölcsis korúak nekik jut minden. Szoktam pepcot venni, de Karácsonyra a rokonokhot next, hm ilyesmi ruhákat veszek. Lányom egy különórára jár, sok költség amúgy nincs rájuk. Havi 1 gyüminapot az óviban bevállalok, 10 ezer körül költök rá alkalmanként. Két kisgyereknek is veszünk a kerületben adomány ajándékot. Ilyen apróságok mennek, de a 70 ezres cipőt olvasva sokkot kaptam.

Illetve ezek a nyaralások... remélem egy darabig még jó lesz nekik a céges üdülőház olcsón, magunkra főzéssel. Aztán majd hotelre is spórolni kell, de addigra talán autó lesz... akkor meg már lakhatàsi támogatás/lakás gyűjtés kell nekik...

Mi folyton parázunk a pénzen, de valószínűleg ez a mi bénaságunk.

2023. nov. 29. 22:54
 34/35 anonim ***** válasza:
100%
33# Neked kellene pénzügyi tudatosságot tanulni (pl. youtube Kiszámoló Akadémia kicsit retró, de jó alap), hogy ne parázzál, legyen egy kényelmi faktor (elég megtakarítás) és ne feszülj be a költésektől, de ne is lődd azt túl.
2023. nov. 30. 08:24
 35/35 anonim ***** válasza:
100%

Jelenleg 2 ovis gyerekünk van, nemsokára születnek a tesóik, álmunkban sem gondoltuk volna, hogy 4 gyerekünk lesz.

A bevételünk összesen 7-800 ezer között ingadozik, de nincs hitelünk, tankolni 2 havonta szoktunk, szinte mindent helyben intézünk. Évi 1 nagy nyaralás, több kisebb kirándulás vagy túra szokott lenni. A házunk teljesen fel van újítva, a gyerekek előtt készült el. Mindenkinek megvan mindene, szerencsére soha nincs "hóvégevan" állapot.

2023. nov. 30. 14:13
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!