Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Több gyerek felnevelését...

Több gyerek felnevelését hogyan oldjátok meg anyagilag?

Figyelt kérdés

Mert mint tudjuk, már egy gyerek is nagyon sokba kerül.

Akinek 2-3 gyereke van, milyen a keresetetek? Rendesen meg tudtok adni mindent a gyerekeknek?

2023. nov. 29. 10:02
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
56%

7-es, így alakulnak a kiadásaink:

Havi fix 150 ezer megtakarítás (ez minden hó elején megy külön, a házunkat akarjuk befejezni 1-2 éven belül)

Havi fix 20 ezermegtakarítás a gyerekeknek+ehhez megy majd az évi egyszeri 500 ezer forintnyi adó visszatérítés

Havi 50 ezer a rezsi+telefonelőfizuk+TV és net (újépítésű házunk van, etért minimális a rezsi)

Havi 120 ezer a kajakeretünk (mondjuk az egyik gyerekem még csak most kezdtem hozzátáplálni, ő nem számít bele. Menütervvel vásárolunk, nézem az akciókat, ha valami jó áron van, betárolok belőle, és amit tudok, itthon készítek el)

Havi 35 ezer a tankolás

Havi 6-7 ezer a DM-ben a pelenka, popsitörlő, 1-1 cumi (főleg mostantól pelenkázok, így nem sok kiadás nekünk a pelus).

Ez havi 385 ezer forint fix. kiadás ugye, akkor marad 120-150 ezer havonta még más dolgokra. Mindig annyi dolgot veszünk, ami belefér, először kifizetjük, amit muszáj, pl. elsőbbséget élvez az autóbiztosítás, mint a kajarendelés, aztán meglátjuk, milyen exta fér bele. Most vettünk pl. karácsonyi égősort a házra meg vízszűrőt, előtte októberben fákat a kertbe, decemberben jönnek a karácsonyi ajéndékok.

A gyerekeknek megvan mindene, szép szobája, D. D. Step cipője, járunk Kerekítőre is a naggyal. Amúgy mi pl. turizunk, magunknak is, mert jobban szeretjük, mint a 8-10 ezres gagyi ruhákat, főleg a Hádában nálunk 5000/kg a ruha. Járunk olcsóbb turikba is, én inkább veszek 3-400 forintért teljesen új állapotú Next, F&F használt ruhákat a gyerekeknek, mint a sz*r Pepcos nadrágokat már lassan 2 ezer forintért. Most Marketppacen vettem 2 márkás, hibátlan téli kabátot a nagynak 5 ezerért.

Szóval így élünk, nyilván ha valami extrém nagy kiadás van, ami nem fér bele a havi keretbe, pl. nagyobb autószerelés, akkor hozzányúpunk a megtakarításhoz, de ez ritka.

De pl. a szomszédainknak bőven több a bevétele, mint a miénk, mégis mindig panaszkodnak, alig haladnak előre. Ja, csak ők mindketten cigiznek, nem szeretnek főzni, ezért mindig hordják a kaját, meg anyuka kicsit vásárlásmániás, folyton azt meséli, milyen hülyeségeket rendelt a sheinen,de ilyen heti rendszerességgel, mert csak "pár ezer" forint volt. Éa hogy ők nem tudnak második gyereket vállalni, mert nem férne bele.

9-es, nyilván nem maradnak mindig 3 év alattiak, de én se leszek mindig gyede , és a házra sem megy majd el mindig ennyi.

2023. nov. 29. 12:20
 12/35 anonim ***** válasza:
60%

A 3+ gyerekeseknek el kell fogadnia az ilyen mondatokat:

"Nem engedhetjük meg,hogy havonta,két havonta Nike meg adidas cuccot vegyünk."

2023. nov. 29. 12:39
 13/35 anonim ***** válasza:
89%

800-900 ezer között van a havi bevétel, 2 gyerek, az egyik 5 éves, a másik 8,5. Van két macska és egy kutya is, ezt azért említem, mert manapság már ez is tétel, rohadt sokba kerülnek, ha normálisan tartja őket az ember.

Mindenre jut, igen, új ruha, új cipő, játékok, különóra, sport, magándoki, ha kell. Fejlesztés hálistennek egyiknek sem kell, magántanárra sincs egyelőre szükség, jól tanul a gyerkőc magától, de ha kéne, természetesen lenne rá. Nem Tahitire járunk nyaralni, amikor itt tél van, de minden nyáron tengerpartra megyünk, illetve 1-1 napra leruccanunk a Balatonra (tőlünk csak 2 óra kocsival, így szállást kivenni ott már nem éri meg, irreálisan drága szezonban, inkább csak leruccanunk). Egy autónk van, volt kettő, de durván vitte a pénzt és mivel én home office-ban vagyok, nem létszükséglet, úgy döntöttünk, ezen spórolunk és eladtunk egyet. Megvagyunk egyébként, de nagy lábnak nem nevezném és harmadik gyereket én erre már nem terveznék, mert minél nagyobbak lesznek a gyerekek, tényleg annál többe kerülnek (bár engem ez a ciki a pepcós gönc baromira nem hat meg amúgy, biztos nem veszem meg a "nájkit" és nem azért, mert nincs rá, hanem mert ugyanúgy kiszakad a térde egy hét után, mikor eltaknyol a gyerek a suliudvaron).

2023. nov. 29. 12:57
 14/35 anonim ***** válasza:
65%
12-es, de szerencsére senkinek nincs is szüksége nike meg adidas cuccokra, pláne nem havonta.
2023. nov. 29. 13:12
 15/35 anonim ***** válasza:
52%
Persze, mert van olyan tini, aki azt mondja hogy nekem jó az olcsó ruha is, ne vegyél drágábbat. Hihető..max elfogadja, hogy nincs és irigykedik másokra. Tapasztalat, így nőttem fel, 3 gyerekes család ahol nem tellet ilyenekre. Nekem inkább lesz egy gyerekem, de az kapjon meg mindent, a normalitás határain belül.
2023. nov. 29. 13:20
 16/35 anonim ***** válasza:
91%

Vagy nem. Legalábbis az én gyerekem nem taknyol állandóan el. 8 ezres Adidas leggingset másfél évig nyúztunk, és még eladtam 1500ért annyire nem volt baja (5 éves gyerek) Pepcos sokszor 1 mosás után amorf meg nem egyforma a lába meg kiszakad a varrásnál és annyira nem olcsó, lassan 2000 ft már ott is egy Szóval van hogy az olcsóbb a drágább, de pl voltak ilyen ökopamut rövidgatyák a Pepcoban tavaly is nyáron, azok jók voltak, igaz drágábbak is.

2023. nov. 29. 13:23
 17/35 anonim ***** válasza:
93%

1,3 millió forint a bevételünk két gyerekkel, jut is, marad is. Főleg mert nem élünk nagy lábon.

A kérdésre a válasz, hogy mindent megtudunk adni a gyerekeinknek, amire SZÜKSÉGÜK van, de nem mindent kapnak meg, amire igényük lenne és ezért egy minimális rossz érzésem sincs, mert ennek nem feltétlenül az az oka, hogy ne tehetnénk meg...

A mi családunkban anyagi értelemben még elférne valószínű két gyerek simán. Nem szeretnénk többet.

2023. nov. 29. 13:24
 18/35 anonim ***** válasza:
28%

#6 beosztani?Csak az alapvető dolgokat veszi az ember és máris 10-20 ezer egy vásárlás

Mondjuk akinek nincs hitele( ami magyarországon kizárt),vagy nem tankol el havi 80 ezret,mint mi,az talán kijön 5-6 ezerből.

2023. nov. 29. 13:25
 19/35 anonim ***** válasza:
73%

Nincs 3+ gyerekem,de attól szerencsére nem is élünk putrisan hogy a pepcoban vásárolunk..ettől nem érzem kevesebbnek magunkat.

10

2023. nov. 29. 13:35
 20/35 anonim ***** válasza:
83%

#11 De épp ez az, hogy okoskodsz, hogy beosztás, de nyilván nem mindenkinek ugyanannyi a kiadása se...Te be tudsz ennyit így osztani, ha nektek így jó, másnak meg nem elég ennyi.

Pl nekünk van lakáshitelünk, 90e, nem tudok mit tenni, fizetni kell. Van diákhitelem még 12*30.000 ft van hátra, szóval az is 30e. Villanyszámla 20e, gáz télen megint 20e (nyáron 0) telefonok 15e, tv net 8e, víz 6e, tankolás kb 30e, oviba kajabefizetés angol gyümölcs csoportpénz zsepi tisztasági kb havi 30e összesen. Kaja nekünk nem jön ki 120-ból, mert dolgozunk mindketten,nem tudunk minden egyes nap főzni de gyakran szoktunk, de már az se hozható ki normálisan étkezve 120-ból, legalábbis nekem nem sikerülni, legalább 180e elmegy kajára, mosószer kozmetikai cuccoc háztartási szerel legalább egy 20-as havonta, kutyakaja 12e. Ez már 500e ft kb. És akkor van egy örökölt házunk amire jönnek az alapdíjak néha, azt is fizetjük. Lakás-élet-kocsibiztosítás 100e évente, az is durván havi 10e leosztva. Tehát attól, hogy te be tudsz osztani 500-at úgy hogy elraksz belőle ennyit más lehet nem, és nem azért mert iszik cigizik

Kapaszkodj meg se nem iszunk, se ne cigizünk, nem kávézunk...

Marad kb havi 400e amit elrakunk, abból mennek a nagyobb dolgok, nyaralás, felújítás, vésztartalék stb

Igenis nem férne bele mégegy, mert akkor újra gyeden lennék, bevétel visszaesne, kiadás meg nőne.

2023. nov. 29. 13:37
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!