Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Több gyerek felnevelését...

Több gyerek felnevelését hogyan oldjátok meg anyagilag?

Figyelt kérdés

Mert mint tudjuk, már egy gyerek is nagyon sokba kerül.

Akinek 2-3 gyereke van, milyen a keresetetek? Rendesen meg tudtok adni mindent a gyerekeknek?

2023. nov. 29. 10:02
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
78%

15: ahogy írtam, meg tudnám venni az Adidast meg a Nike-t, csak nem veszem, mert szerintem fölösleges. És egyébként én spec olyan kamasz voltam, akit rohadtul nem érdekeltek a márkás holmik. Tudtam, hogy anyáméknak nem is telik rá, de én tényleg nem is igényeltem, nem csak beletörődtem. Felnőttként is ilyen vagyok, magamnak se veszek meg valamit 3x annyiért. A lányomat se érdekli az ilyesmi, bár még csak 8,5 éves, eddig egyetlen egyszer mondta, hogy hadd kapjon egy Skechers cipőt, mert azok annyira tetszenek neki, szép színesek. Kapott. De a leggingset pl. pont leszarja ő is, hogy decathlonos saját márkás vagy Adidas.

Egyébként a pepco csak egy példa volt, sok helyen lehet normális ruhát venni olcsón. Én szívből örülük, ha más gyereke nem szakítja ki a nadrágja térdét a suliudvaron, az én lányom focizik a szünetben rendszeresen, heti 1 nadrág tuti kuka emiatt. A fiamnál ritkábban fordul elő, de azért nála is megesik. Erre meg tuti nem veszek 8000/db áron nadrágot, hiába tehetném meg.

2023. nov. 29. 13:50
 22/35 anonim ***** válasza:
100%
21-es vagyok, a Skecherst nem azért emeltem ki, mert amúgy 3000 forintos kínai cipőket veszek nekik, erre mindig figyeltem, a cipő alapból is tizenezres kiadás. Csak azért említettem meg, mert ez volt az egyetlen eset, amikor a konkrét márka érdekelte.
2023. nov. 29. 13:53
 23/35 anonim ***** válasza:
100%

20# Nem nekem írtad a válaszod, hogy őszinte legyek nem is olvastam minden választ, de azon akadt meg a szemem, hogy minden hónapban félretesztek 400 ezret.

Nos, szerintem amellett, hogy nem ugyanazok az igényeink és nem ugyanazok a kötelező kiadásaink, az sem mindegy, hogy mennyiből gazdálkodik az ember. Értem ez alatt azt, hogyha nettó 500 ezer egy család bevétele, teljesen más szemlélettel gazdálkodik, mint az, akinek amúgy 900, de a "költőpénzt" ugyanúgy 500-ban húzták meg és ha beüt a gebasz sem nagy durranás, hogy most 40 ezerrel több ment el a hónapban. Ez szimpla pszichológia. Egyikőtöknek sincs igaza, vagy éppen mindkettőtöknek, nézőpont kérdése. :)

2023. nov. 29. 13:59
 24/35 anonim ***** válasza:
100%

20 írod,hogy te mennyit teszel félre.De basszus azt nem írod,hogy mennyiből.Ha mi a férjemmel ketten keresnénk legalább másfél milliót,mi is félre tennénk ennyit,hiába sok a kiadás.Nekunk a kiadásaink 350 ezer ft.Ezek csak a kötelező fizetések havonta.

Van két gyerek,két kutya,két kocsi.Mielőtt valaki írná minek két kocsi,nos azért mert olyan helyen lakunk,hogy nem tudnám elvinni oviba a nagyobbat.A másikkal a férjem jár dolgozni.A kutyák kajája,havi 30 ezer.A mi kajánk kb.havi minimum 160 ezer,de ez csak kb.És még ott van havonta a benzin,mosószer,sampon,tusfürdő stb.Ha ruha kell a gyerekekre stb.Borzalmasan sok sajnos.Hogy mennyi félre tett pénzünk van?

Hát semennyi,mert örülünk ha kijövünk egyáltalán a fizubol.

2023. nov. 29. 14:17
 25/35 anonim ***** válasza:
24%

De írtam, 500e megy el, 400e marad.

Tehát 900-ból..

2023. nov. 29. 14:20
 26/35 anonim ***** válasza:
100%
Na igen.Nekunk a bevétel 650
2023. nov. 29. 14:27
 27/35 anonim ***** válasza:
65%

"Tapasztalat, így nőttem fel, 3 gyerekes család ahol nem tellet ilyenekre."

Hát én meg olyan 3 gyerekes családban nőttem fel, ahol normális kajáea sem telt, de Nike meg hasonló ruha- és cipőmárkákra sosem vágytam, felnőttként sem. Ahogy látom, a gyerekek többsége nem is jár ilyen ruhákban most sem.

Azért, mert neked ez hiányzott, nem kell másokra vetíteni.

2023. nov. 29. 14:28
 28/35 anonim ***** válasza:
100%

Ruhaügyben szerintem a szülő szemlélete átszivárog a gyerekbe. Én sosem értettem, mivel jobb egy Nike cipő, mint egy Decathlon sajátmárkás. A szüleim is így álltak hozzá (és lett volna pénz a drágábbra is).

Nekem már nem lenne pénzem rá - mivel tudatosan szülőbarát, lazább, de kevesebbet fizető helyen dolgozom (mondjuk társadalmilag hasznos). Gyerekként szívesen beváltottam volna a két autót, a síelést, a balatoni vitorlázást meg a tengerparti nyaralást arra, hogy apának legyen napi 1 órája velünk foglalkozni, játszani.

Ami az élelmiszer költséget illeti, vannak egészségi szempontból nagyon jó ár-érték arányú élelmiszerek, mint például a hüvelyesek, meg egy csomó mindent olcsóbb otthon elkészíteni (felvágottak pl. ár-tápérték arányban nagyon rosszak), és nem is kell minden étkezéshez húsféle, létezik tojáskrém, körözött, hummusz (persze házilag, készen drágák), kenyeret meg otthon kell sütni vagy zabkását enni helyette. Nekünk ez 2000/fő/nap alatt kijön kényelmesen, csak a felnőttekre számolva pénzt (a kétévesünk még nem eszik annyit).

2023. nov. 29. 14:33
 29/35 anonim ***** válasza:
43%

"Mondjuk akinek nincs hitele( ami magyarországon kizárt)".

Pedig nagyon sokaknak nincs hitele, vagy nem sok, nem abból kell kiindulni, hogy minden 30 éves párnak a nulláról indulva kellett otthont teremtenie.

Mi pl. évekig dolgoztunk külföldön két munkahelyen, így lett házunk. Az egyik baràtnőmék a nagyszülök polgári lakását kapták meg a haláluk utàn, a másik barátnőmnek kőmúves az apja, ott kaptak mindkét családtól pénzt is és a nyilván ingyen húzta fel apuka a, házukat, így van hitelmentes otthonuk. A szomszédjaim még a válság idején vettek nagyon olcsón lakást, amit drágán adtak el, ahhoz tették hozzá a megtakarításukat+egyikük szülője meghalt és örökölt tőle, így van hitelmentes otthonuk.

Nem az az alap, hogy mindenki a nulláról veszi meg 2023-ban a 100 milliós házat, amiből 80 millió hitel.

2023. nov. 29. 14:34
 30/35 anonim ***** válasza:
100%

"Te be tudsz ennyit így osztani, ha nektek így jó, másnak meg nem elég ennyi."

Megkérdezték, hogyan, leírtam. Nem azt mondtam, hogy mindenkinek ennyi a kiadása, mint nekünk.

De azért legyünk már őszinték, nagyon sokakban nincs semmi pénzügyi tudatosság, lásd azok, akik azon sírnak, hogy havi 1 millióból épp csak kijönnek. Mi pl. vidéki megyeszékhelyen lakunk, itt ez az 5-600 ezer forint egy teljesen átlagos bevétel, sokaknek ennyi sincs, mert nem túl sok a családbarát munkahelye, nem minden anyuka dolgozik ovis gyerek mellett.

Egy budapesti vagy osztrák határ közelében élő párnak lehet, elképzelhetetlen, de itt a keleti országrészben még mindig 200-300 ezreket keresnek az emberek.

2023. nov. 29. 14:38
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!