A kicsik miért beszélnek annyit?
Mert mindenre kíváncsiak. Mindent meg szeretnének mutatni, amit már tudnak.
Folyamatosan igénylik, hogy foglalkozzanak velük.
Elmesélik az élményeiket, szükségük van a visszajelzésekre, a támogatásra, útmutatásra.
Ez nagyon egészséges, normális.
Jaj nem, idén márciusban írta ki az anyuka.
https://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__kisgy..
Teljes mértékben megértem az anyukát!
Nekem a lányom autista. Asperger szindrómás. 3 éves koráig nem beszélt,csak gagyogott. Utána viszont bepótolta rendesen.
Egyszer egy játszótéri homokozás közben figyeltem meg,hogy körülbelül 3 másodpercenként szólt hozzám, hogy "anya!". Folyamatosan, egész nyáron. Szóval a beszélgetés,mint olyan, az ismerős anyukákkal lehetetlen volt.
A mai napig (8 éves) 100%-os figyelmet igényel tőlem folyamatosan. Mindegy,hol vagyunk. De itthon ez hatványozottan igaz. Egész nap folyamatosan tud beszélni.
Néha visszasírom a 3 éves kora előtti időszakot...
Anyukámnál hétvégén egy 56 perces stand up-ot nyomott le megállás nélkül az ÉLET nagy kérdéseiről nekem meg anyámnak.
Szóval megértem az anyukát. Folyamatos Értő Figyelmet biztosítani nagyon fárasztó.
Én csendes gyerek voltam - tényleg, elvoltam magamban.
De kisebb tesóm 0-24, és igen, bele lehet őrülni egy idő után, főleg, mikor 25x kell minden szrt elmondani neki.
Már nem élek otthon, de tiszta agybaj az a kétóra, amit néhanapján otthon töltök.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!