Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » A kicsik miért beszélnek annyit?

A kicsik miért beszélnek annyit?

Figyelt kérdés
Szokták mondani, hogy a kisgyerekeknek be nem áll a szájuk, ha megtanulnak beszélni.
2023. nov. 28. 21:06
 1/9 anonim ***** válasza:
92%

Mert mindenre kíváncsiak. Mindent meg szeretnének mutatni, amit már tudnak.

Folyamatosan igénylik, hogy foglalkozzanak velük.

Elmesélik az élményeiket, szükségük van a visszajelzésekre, a támogatásra, útmutatásra.

Ez nagyon egészséges, normális.

2023. nov. 28. 21:10
 2/9 anonim ***** válasza:
89%
Sok a mondanivalójuk. Közléskényszerük van. Nyugi,kamaszkorra elmúlik! 😉
2023. nov. 28. 21:11
 3/9 anonim ***** válasza:
94%
Rengeteg olyan dolog érdekli őket, ami neked már rutin, elkerüli a figyelmed. Te is voltál gyerek, ha valamit nem ismertél, akkor kérdezni kellett, ha valamit most ismertél meg, az információkat megosztottad a szeretteiddel.
2023. nov. 28. 21:13
 4/9 anonim ***** válasza:
88%
Mindenkivel mindent közölni akar, az élményeit meséli, a nem rég tanultakat és gyakran ismétel részleteket a mi beszélgetéseinkből, a könyvekből amiket olvastunk neki… Én imádom, hogy most még ilyen beszédes, persze a nap végére már vágynék egy kis csendet, amikor egész nap hallgatom, de amikor oviban van és a 4 hónapos tesóval vagyok itthon, akkor meg hiányzik, hogy nincs aki folyamatosan karattyol. :D
2023. nov. 28. 21:38
 5/9 A kérdező kommentje:
1-es, igen, viszont talán tavaly volt itt egy kérdés, hogy az anyuka nem bírja ép ésszel, hogy a 3 éves fia egész nap megállás nélkül mondja, és hogy nagyon hiányzik neki a csend.
2023. nov. 28. 21:39
 6/9 A kérdező kommentje:

Jaj nem, idén márciusban írta ki az anyuka.

https://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__kisgy..

2023. nov. 28. 21:40
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Teljes mértékben megértem az anyukát!

Nekem a lányom autista. Asperger szindrómás. 3 éves koráig nem beszélt,csak gagyogott. Utána viszont bepótolta rendesen.

Egyszer egy játszótéri homokozás közben figyeltem meg,hogy körülbelül 3 másodpercenként szólt hozzám, hogy "anya!". Folyamatosan, egész nyáron. Szóval a beszélgetés,mint olyan, az ismerős anyukákkal lehetetlen volt.

A mai napig (8 éves) 100%-os figyelmet igényel tőlem folyamatosan. Mindegy,hol vagyunk. De itthon ez hatványozottan igaz. Egész nap folyamatosan tud beszélni.

Néha visszasírom a 3 éves kora előtti időszakot...

Anyukámnál hétvégén egy 56 perces stand up-ot nyomott le megállás nélkül az ÉLET nagy kérdéseiről nekem meg anyámnak.

Szóval megértem az anyukát. Folyamatos Értő Figyelmet biztosítani nagyon fárasztó.

2023. nov. 28. 22:12
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem mindenkinél múlik el,húgom amióta megtanult beszélni be nem áll a szája,14 éves😂
2023. nov. 28. 23:32
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

Én csendes gyerek voltam - tényleg, elvoltam magamban.

De kisebb tesóm 0-24, és igen, bele lehet őrülni egy idő után, főleg, mikor 25x kell minden szrt elmondani neki.

Már nem élek otthon, de tiszta agybaj az a kétóra, amit néhanapján otthon töltök.

2023. nov. 29. 19:52

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!