Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Tényleg gond, ha nem közelíti...

Tényleg gond, ha nem közelíti meg a 18 kg-t iskola előtt?

Figyelt kérdés
Középsős a lányom, 111 centi és 13 kg. Most voltunk 5 éves státuszon és védőnő szerint, ha nem lesz legalább 17 kg nagycsoportosan, akkor nem mehet első osztályba. Ez komoly? Vagy megint túlzott? Apja is nádszálvékony amúgy, eszik mindent, csak keveset. Aktív, egészséges gyerek.
2023. nov. 27. 11:11
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
18%

10!

Nem a 4es vagyok,de elég baj,hogy nem érdekel senkit. Nem véletlenül lett az annak idején kitalálva. A gyerekek védelmében..

2023. nov. 27. 14:32
 12/18 anonim ***** válasza:
0%
4. vagyok. A lényeg az, hogy az átlag gyerek meg kell hogy feleljen ezeknek q feltételeknek. Egy törpe növésű gyereknek nem kell 115 centi ekkor lennie és egy alkatabol adódóan alacsony súlyú gyereknek sem kell 20 kilonak lennie, ha amúgy egészséges és iskola érett. A fogvaltas is iskola érettségi feltétel amúgy, de az se lesz kizaro ok, ha a pedagógusok iskolaerettnek ítélik.
2023. nov. 27. 14:37
 13/18 anonim ***** válasza:
29%
Régen így volt, ma már elvileg nincs így.
2023. nov. 27. 14:44
 14/18 anonim ***** válasza:
37%

Kérdező, azért számolj már utána!

A te gyereked közel két év múlva kezdené az iskolát! Az alatt 4 kg-ot csak fog már gyarapodni!

2023. nov. 27. 14:47
 15/18 A kérdező kommentje:
Kedves 14-es, utánaszámoltam, köszi. 1 évesen volt 10 kg, 2 évesen 11, 3 évesen 11,5, 4 évesen 12, most 5 évesen pedig 13. Tömjem, mint egy libát? Volt kivizsgálás, vérvételek, teljesen egészséges csak madárétkü. A kistestvére, aki 2,5 éves szintén 13 kg.
2023. nov. 27. 14:58
 16/18 anonim ***** válasza:
100%

Amikor az iskolahalasztási kérelemben érvelni akartam a gyerek termetével is, a gyógypedagógus, aki elbírálta majdnemhogy körberöhögött.

Nem ok a halasztasra és tényleg nem érdekel senkit.

Egyébként régen nem 17, hanem 20 kiló volt a határ, de csak azokra alkalmazták, akik korábban akarták iskolába adni a gyereket. Emiatt iskolaköteles gyereket nem tartottak vissza. 17 kilóval kezdtem az általánost, egy év múlva kereken 1 kilóval voltam több.

Lányom 8 éves, másodikosként most 19 kiló. Amikor az iskolaérettségét vuzsgálták 16 kg volt.

2023. nov. 27. 17:36
 17/18 anonim ***** válasza:
76%

A lányom 16 kiló volt, amikor kezdte az iskolát. Okos, érett gyerek volt, szóval visszatartani emiatt felesleges lett volna.

Viszont tény, nem bírta el a táskát, egyedül nem igazán tudta vinni. Ezen kívül más probléma nem volt.

2023. nov. 27. 18:20
 18/18 anonim ***** válasza:
36%

a 15ös válaszodból úgy érzem, te is küzdöttél már sokat ezért a gyerekért, egyszerű, ha te jónak látod majd, hogy jövőre iskolát kezdjen, és valami balfsz orvos nem, akkor letéped a fejét és beíratod a gyereket iskolába. elvileg van valami előírás, de mind tudjuk hogy az iskola eleve nem a gyerekért van.

anyám is így csinált, utána végigküzdötte a 12 évet az orvosokkal, tanárokkal és védőnőkkel, akik csak úgy bosszúból mégis meg akartak állapítani valami rendellenességet, de itt vagyok ma 25 évesen szakmával a kezemben, és még mindig nem vagyok sem autista sem cukorbeteg.

2023. nov. 27. 19:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!