Tényleg gond, ha nem közelíti meg a 18 kg-t iskola előtt?
Van valamiféle súly hatar, de alkathoz mérve nézik.
"Éppen ezért bizonyos elvárásoknak eleget kell tenni. Iskoláskorú gyermekek esetében az elvárt testmagasság: kb. 115-120 cm, azért, hogy a gyermek lába leérjen a földre, ezáltal a testét stabilan tudja tartani, stabilan tudjon ülni, így kevésbé terhelje meg a gerincét, a testsúly tekintetében pedig fontos, hogy legalább 20-22 kg-os legyen a gyermek."
Túlzott.
Rég nincs ilyen kritérium. Jó is lett volna, ha még lenne, mert akkor nem kellett volna kérvényeznem az augusztus 31-i, fejlesztésre szoruló gyerekemnek a halasztást, hanem megadták volna anélkül, sőt maradhatott volna még egy évet, mert 7 évesen se lett több.
Régen 120 cm 20 kg volt a "határ", de akkor is csak "puha határ" volt, nem tartottak emiatt vissza ténylegesen gyereket, csak ha más is volt ott. Én is kevesebbel kezdtem.
Ha nem közelítené meg a 18kg-t a gyerekem,magamtól nem adnám iskolába..
Egyszerűen a fizikai terhelést nem bírná.
1979-ben 18 kg-osan kezdtem az iskolát. Volt egy kislány osztálytársam, aki csak 17 kg volt.
Akkor is emlegették ez a 20kg-os határt, tehát valamilyen szinten figyelték, de akkor sem volt ez kizáró ok. Úgy lehetett akkor is, meg most is, ahogyan 3-as írja: egyfajta puha határ, amire figyeltek, de csak ha más dolgok is indokolták, akkor tartották/tartják vissza a gyereket.
4, mondd hány gyerekkel csináltad végig az iskolahalasztási kérelmet az elmúlt mondjuk 2-3 évben?
Nem kritérium, senkit nem érdekel, se annál, aki menni akar, se annál, aki halasztatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!