Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Másfél éves korban ezek a...

Másfél éves korban ezek a tünetek utalhatnak autizmusra vagy akár más problémára?

Figyelt kérdés

Egy ismerősöm küldött egy cikket az autizmus első jeleiről, és ahogy elkezdtem olvasni a témában, rájöttem hogy jópár dolog igaz a kisfiamra.

Jelenleg 18 hónapos, szinte mindent később csinált, bár még határidőn belül. Önállóan járni 14 hónaposan kezdett el. A beszéde is késik, egyelőre egy szót sem tud kimondani. Állathangokat sem utánoz. Gagyogni szokott a saját nyelvén. Szeret pakolni, építeni, egyedül játszani. A kisgyerekek iránt érdeklődik valamelyest, de együtt játszani nem igazán tud velük. Leginkább csak az a játék kellene neki, akivel ők játszanak.

Ami aggasztó még, hogy szokott hadonászni néha a kis karjaival összevissza. A nevére hallgat, de az utasításokat nem mindig teljesíti, csak ha kedve van, olyan mintha szelektív hallása lenne.

Egyébként ezt leszámítva egy mosolygós, jókedélyű kisfiú. Barátságos, nagyon szeret a rokonok közül gyakorlatilag mindenkit, bárhol jól elvan. Evéssel, alvással sosem volt gond.

Ezek alapján mennyi esély van az autizmusra vagy más fejlődési zavarra? Érdemes lenne elvinni utánajárni a dolognak?

2023. nov. 23. 14:25
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
58%

Nyugi ez amit leírtál, teljesen normális.

Az én kislányom 20 hónaposan is csak 2 szót mondott.

Most 21,5 hónapos, most van 16 szava vagy kevesebb.

Millió százalék, hogy nem autista.

Talán megkésik a beszéd nála, lehet h kell majd egy kis fejlesztés, de nagy valószínűséggel elég lesz az otthoni foglalkozás, max egy beszédindító babaklub.

A családunkban kb mindenki későn kezdett beszélni, de egyetlen autista sincs.

2023. nov. 23. 19:26
 12/22 anonim ***** válasza:
73%

"csak alkalmanként követi az utasításokat, az aggaszt"

Hát én még nem láttam olyan gyereket, amelyik nem csak alkalmanként követné az utasításokat. Olyanok ők, mint a macskák, értik, hogy mit akarsz, de leszarják. Pláne másfél évesen, hát fontosabb dolguk is van, fel kell fedezniük a világot!

2023. nov. 23. 19:28
 13/22 anonim ***** válasza:
59%
Kérdező, te minden utasítást zokszó nélkül követsz? Azokat is amik nem tetszenek? Na látod.. és gondolom te se vagy autista. A gyereked se hülye, csak kicsi, meglehet a saját akarata és véleménye attól, hogy még nem tudja kifejezni.
2023. nov. 23. 19:41
 14/22 anonim ***** válasza:
Csak addig olvastam, hogy másfél éves. Ennyi idősen nem lehet autizmust megállapítani. Teljesen normális ez a viselkedés ebben a korban.
2023. nov. 23. 19:47
 15/22 anonim ***** válasza:
Akkor minden dackorszakos és kamasz autista lenne :D
2023. nov. 23. 20:27
 16/22 anonim ***** válasza:

9, pacsi!

Asperger szindrómás kislány anyukája vagyok.

Én kiskanállal adagoltam bele a vizet játék közben.

2023. nov. 23. 23:22
 17/22 anonim ***** válasza:
Akkor kene aggodnos ha egyaltalan nem mutogana, arra sem amit kér...
2023. nov. 24. 18:37
 18/22 anonim ***** válasza:

17!

16os vagyok. Az én lányom pl mutogatott rendesen. Szóval az sem biztosíték,hogy ha mutogat,nem autista.

2023. nov. 24. 20:15
 19/22 anonim ***** válasza:
Az enyém később kezdett mutogatni (20 hónaposan), de mutogatott ő is.
2023. nov. 24. 23:22
 20/22 anonim ***** válasza:
0%
20 honaposan ha kezdett el mutogatni az mar nem szamit normalisnak, 1 eves baba mar mutogat..
2023. nov. 25. 11:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!