Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Minden kisgyerek ilyen?

Minden kisgyerek ilyen?

Figyelt kérdés
Van egy 2 éves fiam. Nem sokat vagyok itthon (dolgozok) szóval nem látom hogy miket szokott csinálni. De amikor itthon vagyok akkor csak rohangál, néha kiabál és néha dobál mindenkit. Ha gyalog megyünk valahová és mondjuk esett az eső vagy valami akkor beleül/belefekszik a pocsolyába, belenyomja a fejét a sárba. A múltkor annyira szaladt h össze kellett varrni a kezét mert elesett de amúgy azóta is ugyanazt csinálja. Volt már olyan is nemrég h erőből nekiszaladt a falnak, magára borította a szerszámos ládát, belelépett a gázolajba utána még belenyúlt és az arcához kapott. Az hétvégén volt h szaladt a konyhából a nappali felé de megbotlott és végigcsúszott az egész nappalin és lefejelte a szobaajtót. Hát én ismerek 1-2 vele egykorú gyereket de ők nem ilyen elvetemültek mint ők. Az anyja azt mondta h amikor egyedül vannak akkor jobban viselkedik. Pedig szoktam rá figyelni én is
2010. okt. 20. 16:26
 1/10 kisnita ***** válasza:
85%
Ne haragudj azért amit írni fogok, de meg kéne nevelni azt a gyereket és akkor nem lenne ilyen "elvetemült" ahogy te írod. Elsősorban az anyukának kéne jobban törődni a gyerekkel mert ő van vele otthon a nap nagy részében. Ez nem azt jelenti, hogy neked nincs felelősséged mert az apja vagy és gondolom délután/este te is otthon vagy és kiveszed a részed a nevelésből. Egy két éves már elég okos ahhoz, hogy ki tudja játszani a szüleit ha azok engedik. De nem szabad engedni! Most fektessétek le a szabályokat és tartassátok be vele mert később egyre rosszabb lesz és minél nagyobb annál nehezebb lesz megnevelni.
2010. okt. 20. 16:55
 2/10 kisnita ***** válasza:
100%

A másik dolog ami még eszembe jutott, hogy írod hogy: Az anyja azt mondta h amikor egyedül vannak akkor jobban viselkedik. Pedig szoktam rá figyelni én is. Lehet, hogy fel akarja hívni magára a figyelmedet mert a munkád és egyéb miatt túl kevésnek találja azt az időt amit vele töltesz? Mennyit vagy otthon és ilyenkor miket szoktatok csinálni a fiaddal?

Nekem egy 14 hónapos fiam van, imádja az apját. A párom reggeltől egész nap nincs itthon este 6 körül ér haza, onnantól kezdve a gyerek nagy ívben leejt engem és csak az apja érdekli, vele akar enni, vele akar játszani én nem érdeklem. Amikor az apjának nincs elég energiája, hogy vele foglalkozzon akkor a gyerek elkezd rosszalkodni, nyüglődni, csapkodja a tv-t, dobálja a játékokat, stb hogy az apja is foglalkozzon már vele ne csak én. Szerinted?? Hasonló lehet nálatok is?

2010. okt. 20. 17:00
 3/10 anonim ***** válasza:
81%

Vannak szabályok, amiket be kéne tartani, máshogy fogalmazva nevelni kéne a gyereket.

Nem dobál senkit semmivel, nem ül a sárba, stb. Én ha valamit mondok, akkor megcsinálja általában, persze sokszor nem a válasz, akkkor odamegyek, és elhozom, hogy ne csinálja. Esélyt sem adok arra, hogy ilyeneket csináljon. De nem is akarna.

Az, hogy rohangál, idétlen, az ok.

2010. okt. 20. 17:15
 4/10 anonim ***** válasza:
35%
Nem ilyen minden kisgyerek. Ilyenkor még nem a nevelés számít, hanem ilyenkor még a gének a fők.
2010. okt. 20. 17:33
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Akkor annyit arról,hogy ilyen gyereknél "csak" a nevelés számít,hogy:

Az első gyermekem fiú,2 éves kora óta dolgoztam,kiegyensúlyozott,nyugodt,szófogadó gyerek volt,bárhová örömmel el lehetett vinni.(most is ilyen)

A kisebbel itthon voltam mindig,kislány,de olyan idétlen,szalajka,izgő-mozgó,gyereket még egyet még nem láttam.Pont mint a fiad,hirtelen, "nekiugrik" mindennek,ezért mindent felborított,magára húzott.Felmászott mindenre-leesett,elszaladgált az úton,mindent a szájába vett,megitta a mosogatószert,hempergett az úton stb...Állandóan volt valami sérülése,mert mindig mozgásban volt.

Most 3,5 éves oviba jár egyik-napról a másikra olyan lett mintha kicserélték volna.Lenyugodott.Szerintem unatkozott otthon ezért töltötte ki az idejét butaságokkal,mert bármennyire is szerettem volna nem lehetett a nap minden percében lekötni az energiáit valami érdekességgel.Ezt viszont most megteszi az óvodai foglalkozások,és az ovistársak...

A másik ok meg az,hogy én tudom,hogy nem voltam kellőképpen következetes a gyerekeimhez,így nem mindig álltam a helyzet magaslatán,és nem tartottak tőlem.Viszont ennek csak annál a gyermekemnél láttam kárát amelyiknek az alaptermészete is "rázósabb" volt...

2010. okt. 21. 11:36
 6/10 A kérdező kommentje:
Hát nem sokat vagyok itthon kamionos vagyok. 4 körül indulok és általában éjszaka vagy 7-8 körül jövök. De van olyan h kb egy hétig nem vagyok. Mindig játszok vele valamit ha akar
2010. okt. 21. 19:52
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
A te szemszögedből ez elég is, de nem az övéből. Ő még kicsi, nem érti, hogy ha anyu mindig ott van, te miért nem. Ennyi. Az óvoda majd leköti az energiáit. Csak szeresd nagyon és foglalkozz vele amennyit csak tudsz. A tiéd ő, és szüksége van rád. Sok sikert.
2010. okt. 23. 20:45
 8/10 anonim ***** válasza:

nem ilyen egy 2éves kisfiú.

nagyon-nagyon nem ilyen....

2010. okt. 24. 15:21
 9/10 anonim ***** válasza:
Nekem két fiam van. Ugyanúgy nevelem Őket. Az első olyan mint a Tied. Ha velem van egészen jó, ha bejön egy felnőtt, kezelhetetlenné válik. Pedig nagyon következetes vagyok, szabályok is vannak. De mégis.A második fiam teljesen más.Az ellentéte. Szerintem nem kell támadni az anyukát, mert vannak ilyen gyerekek. Nagyon a Te figyelmedet akarja. Nagyon örül, s még kicsi, nem képes uralkodni magán. Kinövi. Csak vele foglalkozz, teljes szívvel. Bírkózzatok, bújócskázzatok, pacizzatok. Apukás játékokat játszál vele. S ne nevelni akard, mert keveset vagy vele, s ezért szerintem nem érne semmit. Az Ő korában még működik a figyelem elterelés. Az anyukát meg nem kell támadni, van neki elég baja, hogy majdnem egyedül kell boldoguljon, -ezt tapasztalatból mondom. Támogatni kell Őt.
2010. okt. 24. 18:57
 10/10 A kérdező kommentje:
Nem támadok senkit. Nem tudom milyen lehet egyedül nevelni egy gyereket de biztos nem könnyű. Soha nem kiabáltam vele és nem is ütöttem meg csak ha rosszat csinál akkor elveszem tőle a dolgot vagy elviszem őt arról a helyről. Amúgy órákat szoktunk játszani és akkor normális. Amikor befejezzük nem akar rólam leszállni. Ölel, húzgál, puszilgat meg mindent csinál csak maradjak vele.
2010. okt. 24. 20:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!