Van itt olyan anyuka akinek gyereke szinte csak levegőn él?
Az enyém ilyen. Pl a tegnapi étkezése így nézett ki: 2dl tej reggel utána 11 körül 1 Kinder pingui majd 4körül 1db szilva és este 2,5 dl kakaó. Ennyi. Sajnos a súlyán is látszik mert 20 hónapos 9,4kg. Voltunk dokinál, el kell mennünk vérvételre de voltunk már 5 hónapja is akkor tökéletes lett az eredménye.
Akinek ilyen a gyereke az, hogy bírja ezt?
én tudom, min menetek át, nálunk most kezd javulni a helyzet( a bébiételes válaszoló vagyok).
higgyétek el, én régen volt, hogy megtömtem. többször is.ki is hányta. kórházban is voltunk, meg vizsgálatokon. adtam neki béres cseppet, 3féle multivitamint, méregdrága étrendkiegészítőt(valami egzotikus országban termő gyümölcskoncentrátum)és semmi problémát nem találtak, ill. ráfogtak minden hülyeséget(allergia, reflux, szájpenész, húgyúti fertőzés, vérszegényység)ha valaki, hát én átéltem MINDENT ezzel kapcsolatban. már gyomortükrözésről és mr-vizsgálatról is szó volt, de az azért már sok lett volna.
és nálunk kizárt, hogy én rontottam el, mert már a kórházban is alig evett, meg újszülött korában is.
szóval: ha megvoltak a kivizsgálások, és nincs szervi baj, akkor NINCS MIT TENNI. (ja, én kineziológusnál is voltam)
nekem kb. 1,5 évembe telt, hogy ezt elfogadja, de néha még most is kiborulok, ha nem eszik ebédet. ilyenkor jön a jó öreg bébiétel:)
Köszönöm, én mindenképpen meg fogom kérdezni!
Ő sem volt soha nagy evő. Már csecsemőkorában is mindig kevesebbet evett mint kellett volna. Emlékszem, hogy ha mondjuk 150g tápszert "kellett" volna ennie akkor megevett belőle 80-100-at.
Annyira a szívemből szóltatok. Kisfiam 2,5 éves, 11-12 kiló (mikor melyik mérlegen), magas (98 cm, mi meg picik vagyunk férjemmel). Ő úgy eszik, mint egy kutya. Tudjátok, azt szokták mondani, a kutyának 2 naponta kell enni. A fiam egyik nap szó szerint bezabál :), 10 percenként mondja, hogy éhes, és eszik is, őrületes mennyiségeket kakál aznap meg másnap, de a következő napon szinte semmit nem eszik. korábban ez sokkal rosszabb volt, szinte semmit nem evett, és a legnagyobb gondom még mindig, a minőség. Mert ha keveset enne rendes főtt kajából, akár darabos akár nem, akár bébiétel, akár házi, vagy nyers gyümölcsből, zöldségből, akkor nem stresszelnék rajta. De ő legszívesebben a következőket enné: vajaskenyér, néha egy kevés sonka vagy vajkrém, esteleg uborka de ez ritkán, keksz, babapiskóta, hántolt szotyimag, sültkrumpli, ropogós kenyér (abonett), sajtos tallér, csoki, puding, joghurt, sajt, pogácsa. Amit megeszik és főtt kaja, az a fasírt, rántott hús, gomba (pár falatka ezekből), rizs (3-4 kanál), turmixolt zöldségleves ha épp olyanja van, és túrógombóc. Ennyi. Fél éve a felsoroltakat egyáltalán nem ette, köszönhetően szüleim erőltetésének, amit soha-soha nem lett volna szabad hagynom!!! Most jutottunk el odáig, hogy nem erőltetve (de nem is játék közben), velem együtt, vagy az enyémből hajlandó enni.
Voltunk kivizsgáláson (2 vérvétel), vashiányos, 4 hónapig szedett vasat, most abbahagytuk, nem tudom mi a helyzet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!