6 éves kislanyom “maszturbál”. Hogy szokassam le rola?
Figyelt kérdés
Nagyon zavar a dolog. Hasra fekszik a parnat a laba koze veszi és ugy probal mozogni. Mit kezdjek a helyzettel? Probaltam raszolni, de hiaba. Idegesit a dolog, nagyon! Kb egesz hetvegen ezt csinalta…. 6 evesen nekem ez nagyon korai es nagyon rossz latni
Nem tudtam h ez ennyire “ normalis” dolog. Nemtudom megfogalmazni az erzeseimet ezzel kapcsolatban, de azt tudom h zavar es nem akarom latni, hogy a lanyom ezt csinalja. Egyszeruen rossz erzessel tolt el. Annyira kicsi meg, jo lett vna ha nem most kezdodik el ez meg..
2023. nov. 19. 22:11
12/21 anonim válasza:
Ez teljesen normális és valószínűleg a szüleid is szigorúak lehettek ha ennyire prűd vagy és zavar,ebből is látszik hogy csak annyi szabály kell,hogy ezt lehetőleg csak otthon csinálja,de nincs benne semmi rossz. Ha tiltod akkor ő is ilyen prűd lesz vagy szexuális gondjai lesznek. Én gyerekem 8 hósan csinálta,nem tudja hogy ez maszturbálás, szimplán csak jó érzés és ezért csinálja,de ez kell a fejlődéshez.
2023. nov. 19. 22:49
13/21 anonim válasza:
11-es: fordulj esetleg te is szakemberhez, ha ez ennyre zavar, lehet neked is a szüleid rosszul kezelték ezt anno. Olvasgass utána, ennek semmi köze a szexualitáshoz még, egyszerűen jó a gyereknek és ezért csinálja. Ahogy mindenki írta: el kell neki kedvesen magyarázni, hogy ez olyasmi, amit egyedül csinál az ember, mint a wc-zés, mert senkire nem tartozik. Lehet, hogy többször kell neki jelezni, mint sok minden mást, de ha nincs gond megtanulják ezt. Oviban is csinálják, ez ellen nem tehetsz semmit, és szintén ahogy írták, normális óvodapedagógus ezt ugyanúgy diszkréten jelzi a gyereknek, hogy ezt egyedül illendő csinálni + a szülőknek is szól. Csak szólok, hogy ilyenkor jön általában az is, hogy érdekelni kezdi mi van a másik gyerek bugyijában, ez egy ilyen fejlődési szakasz, normálisan (és ha a szülők nem piszkálják, szégyenítik emg emiatt) elmúlik egy idő után.
2023. nov. 19. 22:58
14/21 anonim válasza:
De mint írtuk, jóval kisebb korban is teljesen normális, nem a lányodnal kezdődött ez túl korán... Egyáltalán nem pici hozzá, és semmi szexuális töltete nincs még ilyenkor ennek, szimplán jó érzés neki.
Ugyanígy, ha Pl meg akarna simizni a puncidat, vagy az apja kukiját, neked ez bizarr lehet, neki ez sima informacioszerzes, és ugyanolyan, mintha a hátadat simogatná.
Épp azért mert zavar, mond el neki, hogy ezt csak a szobájában csinálja, mikor senki sem látja. De semmiképp ne válts ki benne bűntudatot vagy szégyenkezest
2023. nov. 19. 23:02
15/21 anonim válasza:
Óvónő vagyok, iszonyatosan ritka az a gyerek, aki nem csinálja alvásidőben. 😊 Semmi gond ezzel, nem szabad tiltani, csak azt jelezd neki, hogy jobb egyedül csinálni.
2023. nov. 20. 14:20
16/21 anonim válasza:
1000%, hogy csinálja, akárcsak bármelyik másik gyerek.
Szólj neki, hogy semmi baj, de menjen el a szobájába, mert magánügye :)
Öcsém is állandóan a gatyában volt 4-5 évesen. Eleinte előttünk, aztán rászóltunk, hogy egyedül csinálja.
Normális, nem kell ezen kiakadni, főleg nem tiltani, mert széép kis mentális gátat raksz bele, mely szerint a maszti káros. NEM az.
2023. nov. 20. 20:20
17/21 anonim válasza:
Freud pszichoszexuális fejlődési modelljében szerepel ez a jelenség, átlagban 3-tól 6 éves korig teljesen normális dolog, tanultunk is róla. Azon csodálkozom, amikor 8-9 éves korban van szó erről, ebben az időszakban a gyerekek szexuálisan teljesen inaktívak egészséges esetben.
2023. nov. 20. 20:51
18/21 anonim válasza:
17,köszi a lányom is 9 éves és teljesen rendben van mindenféle téren
Mentálisan és fizikailag is
Mégis csinálja.
2023. nov. 20. 21:01
19/21 anonim válasza:
17esnek.. én nem hiszem, hogy varázsütésre elfelejtenék, ami jó érzést keltett nekik, főleg mivel minden este volt lehetőségük gyakorolni. Kinek kopna ki az életéből az orgazmus? Főleg ha olyan kis önszabályzó képességgel rendelkezik, mint egy 6-8 éves. Még az ovis mesét/játékokat/ételeket is felemlegetik, hogy az milyen jó, nemhogy egy ezeknél erőteljesebb ingert felejtenének el..
2023. nov. 21. 06:05
20/21 anonim válasza:
Én 7-8 évesen kezdtem, de valahogy éreztem, hogy ezt nem illik mások előtt.
Szerintem beszéld meg vele, hogy nincs semmi baj, de ezt egyedül csinálja, amikor nem látja más. Megértem egyébként, hogy miért kellemetlen ez neked, de hidd el, nincs ezzel semmi gond, teljesen természetes.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!