Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Elvinnétek logopédiára?

Elvinnétek logopédiára?

Figyelt kérdés

Nehezen tudok dönteni, mert nem tudom megállapítani, indokolt vagy sem.

Indokolt esetben vinném, de csak úgy nem. Indokot eddig nem kaptam, csak annyit, hogy a logopédus megnézi az összes bölcsis gyereket.

Az én gyerekem 2,5 éves. A testvére sokkal ügyesebben beszélt ilyenkor, de pl. átolvastam a megkésett beszédfejlődés tüneteit, és egyik sem jellemző rá. Inkább olyasmi a gond, hogy pl. az r hangot nem ejti, j-t mond helyette. Illetve a mondatai nem tökéletesek, nem azt mondja, hogy Szeretem a paradicsomot, hanem hogy Szejetem paradicsomot, tehát időnként elhagyja a névelőket.

Viszont negatív érzések is vannak bennem. Egyrészt mert a bölcsi nagyon erőszakosan tukmálja a logopédiát, de mégsem támasztották semmilyen indokkal alá, hiába vizsgálta meg a logopédus. Másrészt meg a kérdései felém végeláthatatlanok, a szülés körülményeiről akar faggatni, amit nekem semmi kedvem indoklás nélkül megvitatni egy idegennel.

Úgy érzem, itt is hasonlóan működik, mint az egyik oviban, ahol bevallottan több gyerek azért jár, mert kell a létszám.

Akinek az ekkora gyereke kapott fejlesztést, tudna tanácsot adni? Egyrészt szeretnék mindent biztosítani a gyerekemnek, amire szüksége lehet, másrészt a felesleges macerától szeretném megóvni.

2023. nov. 18. 15:13
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%
Dehogy kell logopédus! Betűket nem ejtünk, csak hangot, de az r hibás ejtése megmaradhat nagycsoportig, illetve még utána is maradhatna, de akkor már foglalkozik vele logopédus az iskola miatt, mert a hangok tanulásánál fontos.
2023. nov. 18. 18:00
 12/13 anonim ***** válasza:
100%

Énekeljetek, mondókázzatok, lehetőleg olyanokat, aminek mozgásos, játékos része is van.

Ez az a minden, ami az ő korában szükséges.

2023. nov. 18. 19:03
 13/13 anonim ***** válasza:
81%
Enyém 2 évesen annyit mond cica,kutya,ház,mondatokat nem is mondd és teljesen egészséges. Kaptál egy túl komplikáló szakembert... r betű nevetséges, ahogy a szülés állandó áttárgyalása is. Bölcsiben amúgy semmi sem kötelező ha nem akarod,max az ovi az ahol már foglalkozni kell ezzel.
2023. nov. 18. 21:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!