Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogy kell helyesen kiporszívóz...

Hogy kell helyesen kiporszívózni egy 2 éves gyerek orrát?

Figyelt kérdés

Előtte befújtam tengervizes orrsprayval, ez eddig ok. Vártunk egy kicsit, majd lefektettem a hátára, és lefogtam (az egész testem kellett hozzá sajnos), és úgy szívtam ki szegénykém orrából. Ordított közben nagyon. És a torkára ment valami, (váladék, spray, könny? vagy együtt minden), és úgy elkezdett köhögni, hogy majdnem hányt.

Ültetve nem tudom neki kiporszívózni, mert ordítva tiltakozik, fekve még úgy-ahogy le tudom fogni.

Hogy kell ezt "normálisan" csinálni? Még most is remeg a térdem, úgy megijedtem ettől a fuldoklásos öklendezéstől. (sok jött ki amúgy neki).

Köszönöm a hasznos tippeket!

2010. okt. 20. 13:38
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
Mi is elég sokat harcoltunk.. És egyszer eljött az unokabátyja /4 éves/ és megmutatta, hogy ő tudja egyedül is. Nos azóta az én majdnem 2 évesem is egyedül szívja és büszke magára (persze óriási dicséretet kap) és szinte követeli, hogy még kapcsoljam be... Én csak ellenőrzöm, h jól csinálta-e. Hátha van egy nagyobb ismerős, aki megmutathatná! Sose lehet tudni, lehet nektek se kell többet harcolni. Vagy próbáld meg először a játékmacival vagy babával... Sok sikert!
2010. okt. 20. 14:04
 12/17 anonim ***** válasza:

20 hónapos volt, mikor legutóbb megfázott a fiunk. Igaz, szerintem nem volt vészesen sok a váladék, de a következőt csinálta a férjem: elmagyarázta neki, hogy ha nem szívjuk ki, menni kell a doktornénihez (nagyon ritkán járunk hozzá, így ő lett a mumus egy időre - azóta 2 hónap eltelt, s mára már mutatja, hogy a tüdejét hogy hallgatja meg a doktornéni, s hogy kell kitátani a száját, ha meg akarja nézni a torkát, sőt legnagyobb meglepetésemre, nem is sír, ha ott vagyunk a doktornéninél, s nyugodtan tűri a vizsgálatokat is).Szóval muszáj kiszívni. S próbálja meg ő maga saját magának. Persze ebből az lett, hogy odadugta az orrához, majd elszaladt, de nem fél végre tőle, s engedi, hogy felültessük az ágyra, s odatartsuk neki mi is.

Bár az én fiam sosem öklendezett tőle, megértelek, én is utáltam, hogy le kell fogni.

2010. okt. 20. 14:06
 13/17 anonim ***** válasza:

Szia!

nekünk nagyon bejött, hogy ő kiszívja előtte a maci orrát, ő kiszívja előtte az én orromat is, ha apa otthon van apa orrát is, aztán a magáéba is bedugja, utána pedig én is pikk-pakk kiszívhatom még neki. most 2 éves.

2010. okt. 20. 14:06
 14/17 A kérdező kommentje:
Nagyon édesek vagytok!!! Köszönöm, kipróbáljuk este ezt a macis-apás, saját magamnak szívom trükköt is! :) 2 hónap múlva lesz 2 éves. Sajnos nagyobb gyerkőc nincs (csak túl nagy), illetve egy év alattiak.
2010. okt. 20. 14:10
 15/17 anonim ***** válasza:
nálunk az a baj h a fejár rázza közben,szal én fektetni szoktam és lefogom,de csak ha nagyon tele az orra és sárgás-zöldes váladék jön,amúgy zsepibe kifújja a 2 éves kislányom
2010. okt. 20. 14:30
 16/17 anonim ***** válasza:
Szépen nyugodtan magyarázd el neki mi következik. Ő már elég nagy mindent megért. Kislányom már magától jön,hogy szívassam ki neki, mert nem kap levegőt. Amúgy nem folyt le semmi a torkára, hanem ahogy szívatod attól öklendezik. Kislányom is, de őt nem is kell fognom, hanem áll vagy ül előttem, én meg csinálom. Minél inkább lefogod ő annál inkább kiszolgáltatottnak érzi magát, és azért menekülne.
2010. okt. 20. 14:42
 17/17 anonim ***** válasza:
Jobb lenne,ha valahogy rávennéd,hogy ne tiltakozzon. Pl jutalmat (játék,édesség) kap,ha nyugton marad. Elmondod,hogy ez nem fáj,de ha nem engedi,akkor már fájni fog neki stb... Fekve ne csináld,csak ülve szivj orrot.
2015. jan. 22. 09:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!