Hogy kell helyesen kiporszívózni egy 2 éves gyerek orrát?
Előtte befújtam tengervizes orrsprayval, ez eddig ok. Vártunk egy kicsit, majd lefektettem a hátára, és lefogtam (az egész testem kellett hozzá sajnos), és úgy szívtam ki szegénykém orrából. Ordított közben nagyon. És a torkára ment valami, (váladék, spray, könny? vagy együtt minden), és úgy elkezdett köhögni, hogy majdnem hányt.
Ültetve nem tudom neki kiporszívózni, mert ordítva tiltakozik, fekve még úgy-ahogy le tudom fogni.
Hogy kell ezt "normálisan" csinálni? Még most is remeg a térdem, úgy megijedtem ettől a fuldoklásos öklendezéstől. (sok jött ki amúgy neki).
Köszönöm a hasznos tippeket!
20 hónapos volt, mikor legutóbb megfázott a fiunk. Igaz, szerintem nem volt vészesen sok a váladék, de a következőt csinálta a férjem: elmagyarázta neki, hogy ha nem szívjuk ki, menni kell a doktornénihez (nagyon ritkán járunk hozzá, így ő lett a mumus egy időre - azóta 2 hónap eltelt, s mára már mutatja, hogy a tüdejét hogy hallgatja meg a doktornéni, s hogy kell kitátani a száját, ha meg akarja nézni a torkát, sőt legnagyobb meglepetésemre, nem is sír, ha ott vagyunk a doktornéninél, s nyugodtan tűri a vizsgálatokat is).Szóval muszáj kiszívni. S próbálja meg ő maga saját magának. Persze ebből az lett, hogy odadugta az orrához, majd elszaladt, de nem fél végre tőle, s engedi, hogy felültessük az ágyra, s odatartsuk neki mi is.
Bár az én fiam sosem öklendezett tőle, megértelek, én is utáltam, hogy le kell fogni.
Szia!
nekünk nagyon bejött, hogy ő kiszívja előtte a maci orrát, ő kiszívja előtte az én orromat is, ha apa otthon van apa orrát is, aztán a magáéba is bedugja, utána pedig én is pikk-pakk kiszívhatom még neki. most 2 éves.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!