Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogy kell helyesen kiporszívóz...

Hogy kell helyesen kiporszívózni egy 2 éves gyerek orrát?

Figyelt kérdés

Előtte befújtam tengervizes orrsprayval, ez eddig ok. Vártunk egy kicsit, majd lefektettem a hátára, és lefogtam (az egész testem kellett hozzá sajnos), és úgy szívtam ki szegénykém orrából. Ordított közben nagyon. És a torkára ment valami, (váladék, spray, könny? vagy együtt minden), és úgy elkezdett köhögni, hogy majdnem hányt.

Ültetve nem tudom neki kiporszívózni, mert ordítva tiltakozik, fekve még úgy-ahogy le tudom fogni.

Hogy kell ezt "normálisan" csinálni? Még most is remeg a térdem, úgy megijedtem ettől a fuldoklásos öklendezéstől. (sok jött ki amúgy neki).

Köszönöm a hasznos tippeket!

2010. okt. 20. 13:38
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:

öledbe ülteted és kicsit hátradöntöd? kezét le kell fogni. Rossz rossz de gondolj arra hogy utána kap levegőt és kijött a sok trutyi. Sajna ez van, kitartás.

Annyit még én nem szoktam neki befujni sprayt csak simán porszivozom.

2010. okt. 20. 13:42
 2/17 A kérdező kommentje:

Sajnos ez egyedül nem megy, csak ha az apja is itthon van.

Annyira erősen rúgkapál, hogy az egyik kezemmel csak a két kezét tudom leszorítani, a másik kezemmel meg a fejét kéne, de akkor mivel tartom a porszívó csövét? :((( Ülve próbáltam már, de nem is tudok eljutni a csővel az orráig. :( Fekve úgy csinálom, hogy a felsőtestemmel szorítom le a két kezét, az egyik kezemmel lefogom a fejét, és a másikkal porszívózom.

2010. okt. 20. 13:46
 3/17 anonim ***** válasza:
64%
Ha ennyire sajnálod szegényt akkor szerintem inkább próbáld megtanítani az orrfújásra. Persze egyenlőre még nem úgy, hogy ő csinálja magának hanem, hogy te tartod a zsepit és ő fúj. Nálunk a bölcsiben már minden gyerek tud orrot fújni, úgyhogy biztos a te gyerkőcöd is meg tudná tanulni.
2010. okt. 20. 13:48
 4/17 A kérdező kommentje:
Próbálom tanítani, de még nem fújja. Nem a sajnálatról van szó. Gyakorlati tippet szerettem volna, ki hogy csinálja.. ülve hogy lehet egyedül megcsinálni neki? (hogy ne menjen a trutyi a torkára).
2010. okt. 20. 13:50
 5/17 A kérdező kommentje:
Egyébként köszi a választ, megpróbálom még jobban az orrfújást neki tanítani. (zsepi nélkül már jól szipog) :)
2010. okt. 20. 13:53
 6/17 anonim ***** válasza:
Én is ülve csinálom. Fekve nem lehet neki mert attól rettegett.Az ölembe ültetem. Én a fejét a vállamhoz döntöm és az egyik kezemmel tartom a másikkal meg porszívózom.
2010. okt. 20. 13:55
 7/17 A kérdező kommentje:
De hogy fogod le a fejét, és a két kezét egy kezeddel egyszerre?
2010. okt. 20. 13:56
 8/17 anonim ***** válasza:

Én így szoktam:

Ölembe ültetem, kicsit hátradöntöd, képzeld úgy, mintha szopizáshoz fognám, a felőlem eső kezét átteszem a hónom alatt, a fejét a könyökhajlatomba teszem, a kezemmel megfogom a másik kezét. Ha nagyon rúgkapál a lábait a térdeim közé teszem.

Kicsit bonyolutl, de jobban nem tudom körülírni, remélem segít.

Jobbulást!

Ninamina, 3 gyerekes

2010. okt. 20. 13:57
 9/17 anonim ***** válasza:

Úgy tudod jól kiszívni egyedül, hogy a gyereket lerakod háton a földre (ágyra), leülsz fölé, úgy hogy a buksija a két combod között legyen. A kis kezeire ráteszed a combodat, így nem tudja kihúzni, a fejét meg szintén nem tudja forgatni, mert a combod közé szorítod.

Így szabad mindkét kezed, pikkpakk kiszívod. Hiába tanítgatod orrot fújni, az nem biztos, hogy elég, főleg, hogy amúgy is tele van az orra.

2010. okt. 20. 13:57
 10/17 A kérdező kommentje:

Köszi lányok, na ilyesmi tippekre vártam! :) Olyan ügyetlen vagyok, mert fekve ugyan megy, de akkor majdnem megfullasztom, ülve meg nem tudom.. a két kezét le bírom fogni, de a fejét is annyira rángatja, hogy ahhoz kell még egy kéz, ami a fejét fogja le erősen. Próbálkozok azért.

Hálistennek semmi egyéb tünete sincs, "csak" taknyos 3 napja... sok váladékkal. Nem lázas, eszik, iszik, játszik és jókedvű. :)

Köszönöm szépen!!!

2010. okt. 20. 14:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!