Hogy kell helyesen kiporszívózni egy 2 éves gyerek orrát?
Előtte befújtam tengervizes orrsprayval, ez eddig ok. Vártunk egy kicsit, majd lefektettem a hátára, és lefogtam (az egész testem kellett hozzá sajnos), és úgy szívtam ki szegénykém orrából. Ordított közben nagyon. És a torkára ment valami, (váladék, spray, könny? vagy együtt minden), és úgy elkezdett köhögni, hogy majdnem hányt.
Ültetve nem tudom neki kiporszívózni, mert ordítva tiltakozik, fekve még úgy-ahogy le tudom fogni.
Hogy kell ezt "normálisan" csinálni? Még most is remeg a térdem, úgy megijedtem ettől a fuldoklásos öklendezéstől. (sok jött ki amúgy neki).
Köszönöm a hasznos tippeket!
öledbe ülteted és kicsit hátradöntöd? kezét le kell fogni. Rossz rossz de gondolj arra hogy utána kap levegőt és kijött a sok trutyi. Sajna ez van, kitartás.
Annyit még én nem szoktam neki befujni sprayt csak simán porszivozom.
Sajnos ez egyedül nem megy, csak ha az apja is itthon van.
Annyira erősen rúgkapál, hogy az egyik kezemmel csak a két kezét tudom leszorítani, a másik kezemmel meg a fejét kéne, de akkor mivel tartom a porszívó csövét? :((( Ülve próbáltam már, de nem is tudok eljutni a csővel az orráig. :( Fekve úgy csinálom, hogy a felsőtestemmel szorítom le a két kezét, az egyik kezemmel lefogom a fejét, és a másikkal porszívózom.
Én így szoktam:
Ölembe ültetem, kicsit hátradöntöd, képzeld úgy, mintha szopizáshoz fognám, a felőlem eső kezét átteszem a hónom alatt, a fejét a könyökhajlatomba teszem, a kezemmel megfogom a másik kezét. Ha nagyon rúgkapál a lábait a térdeim közé teszem.
Kicsit bonyolutl, de jobban nem tudom körülírni, remélem segít.
Jobbulást!
Ninamina, 3 gyerekes
Úgy tudod jól kiszívni egyedül, hogy a gyereket lerakod háton a földre (ágyra), leülsz fölé, úgy hogy a buksija a két combod között legyen. A kis kezeire ráteszed a combodat, így nem tudja kihúzni, a fejét meg szintén nem tudja forgatni, mert a combod közé szorítod.
Így szabad mindkét kezed, pikkpakk kiszívod. Hiába tanítgatod orrot fújni, az nem biztos, hogy elég, főleg, hogy amúgy is tele van az orra.
Köszi lányok, na ilyesmi tippekre vártam! :) Olyan ügyetlen vagyok, mert fekve ugyan megy, de akkor majdnem megfullasztom, ülve meg nem tudom.. a két kezét le bírom fogni, de a fejét is annyira rángatja, hogy ahhoz kell még egy kéz, ami a fejét fogja le erősen. Próbálkozok azért.
Hálistennek semmi egyéb tünete sincs, "csak" taknyos 3 napja... sok váladékkal. Nem lázas, eszik, iszik, játszik és jókedvű. :)
Köszönöm szépen!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!