Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Bölcsi vagy maradjon otthon?

Bölcsi vagy maradjon otthon?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

23 hónapos a kisfiam, és egy hónapos a kislányom. Lehetőségem van bölcsődébe íratni a kisfiamat, januártól, akkor lesz 26 hónapos.

Tele vagyok kételyekkel, nem tudom, hogy kellene döntenem.

Ami mellette szól:

- Most hogy a nagy ne legyen féltékeny, szinte a kicsivel semmit nem tudok foglalkozni, megetetem, tisztába teszem, és megy a kiságyba. Így tudnék napközben a kicsivel törődni.

- Panel ötös 5. emeletén lakunk, nagyon macerás lemenni, naponta egyszer szoktunk, most hogy ilyen rossz idő van, kétnaponta, ennél több a fiam mozgásigénye.

- Nem tudom egész nap lekötni a figyelmét, ha nem vele foglalkozom nem lehet vele bírni (most sem)

- Gyerektársaságba lenne, jóval több mondókát, játékot tanulna mint velem (persze én is igyekszem)

Ami az itthon maradás mellett szól:

- Megtehetem, hogy három évig itthon maradjon, és én taníthassam, nevelhessem, utána már úgyis mindig más teszi a nap nagy részében

- Összeszokik a tesóval, és később is várhatóan jól ellesznek

- Féltem, hogy lelkileg hogy élné meg (és én is), hogy nem vagyok vele, hogy más szabályok vannak, amit számára idegenek tartatnak be vele, hogy nem azt kap enni amit megszokott, hogy nem úgy alszik el ahogy megszokta, hogy bánthatják (persze ezeket előbb-utóbb át kell élnie, csak nem túl korai?)

Persze, ha nem lenne a kistesó, mennie kellene novembertől, és a huginak majd kell is, ha betölti a 2 évet.

Ilyen és hasonló kételyek miatt nem tudom mit döntsek. Nem azt várom, hogy mások hozzanak meg egy ilyen fontos döntést, csak a véleményetekre vagyok kíváncsi. Légyszi azt is írjátok meg, hogy elméleti válasz, vagy már túl vagytok egy ilyen döntésen, és milyen tapasztalataitok vannak, ha voltak előtte kételyeitek.

Köszi előre is!

2010. okt. 20. 11:49
 1/8 anonim ***** válasza:
44%

Én beadnám,hiszen mint mondtad,nem tudsz otthon vele annyit foglalkozni amennyit szeretnél,ráadásul ő már többet mozogna,menne,játszana.

Add be ott kitombolja magát a többi babóval,de délután hozd el hamarabb és akkor még bőven van ideje veled és a picivel lenni.

Nem mellesleg a picire is jobban jut időd+pihenni.

2010. okt. 20. 11:56
 2/8 anonim ***** válasza:
51%
ne vidd minden nap,beszéld meg a bölcsisekkel,hogy hetente csak 2 szer viszed le,igy gyerektárasságban is lesz,jókat játszik,és nem sinyli meg anya távolléte sem,a tesóval is tudsz foglalkozni.
2010. okt. 20. 11:58
 3/8 anonim ***** válasza:
44%
Én beadnám, még az enyémet is (2 éves elmúlt), csak itt nincs rá lehetőség. Szerintem a fél nap jó megoldás lenne, így a társaságot is megkapja és a tesót is szokja.
2010. okt. 20. 12:20
 4/8 anonim ***** válasza:
44%
Sztem csak délelőttre add be. Ott ebédel aztán mehetsz érte.
2010. okt. 20. 12:20
 5/8 anonim ***** válasza:
44%

Hasonló helyzetben leszek én is hamarosan, már ami a két gyerkőc közti korkülönbséget illeti. Én fél napra biztosan beadnám, és ebéd után jöhetne haza.

De hogy veszik fel bölcsibe, ha Te otthon vagy? Nálunk erre esély sincs. Vagy magánbölcsi?

2010. okt. 20. 12:24
 6/8 anonim ***** válasza:
55%

Tavaly szeptemberben én is beadhattam volna a lányomat bölcsibe, de én nem akartam. Akkor született a pici fiam, úgy gondoltam, hogy ne érezze azt a lányom, hogy lepasszolom. Ha jól megy a szoptatás, akkor még elég sokat alszik a pici, szerintem azalatt tudsz időt fordítani a nagyobbikra. Ha már belerázódsz a "2 gyerekes anyuka szerepbe", biztos, hogy könnyebben mennek a dolgok.

A betegségekről nem is beszélve. Még annyira pici a kislányod ahhoz, hogy mindenféle nyavalyát hazahozzon neki a bátyja. Most szeptembertől lett ovis az én lányom, 3 hét járás után beteg lett, 2,5 hetet itthon volt. Elkapta a pici is, 3 hétig szinte semmit nem evett, egy joghurt és 2 dl tápszer volt a napi adagja. Ráadásul egy kínlódás a felkelés, az oviba nem akar aludni, itthon meg ugye nyügi ha megjön. Szóval én nem vagyok annyira oda az óvodáért.

De ha te úgy látod, hogy a kisfiad már szeretne menni, akkor add be tényleg csak délelőttre, aztán majd úgyis meglátjátok.

2010. okt. 20. 12:35
 7/8 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat.

Van szabad férőhely a bölcsiben, így védőnői ajánlás alapján felveszik.

2010. okt. 20. 12:45
 8/8 anonim ***** válasza:

amit leírtál kedves kérdező, mind helytálló és reális. én is ilyesmiken gondolkodtam, csak nekem már bölcsis volt a fiam és a kérdés ez volt: kivegyem-e vagy ne, most hogy jön a kistesó és suliban úgyis csak szombaton van oktatás?

ami döntött, és ezt ha jól olvastam, nem említetted (bocs ha mégis): sajnos a nagy folyton beteg lesz ha beadod, mert akik nem tehetik meg, hogy ha picit is náthás a gyerkőc otthonmaradnak vele, beviszik akár még lázasan bekúpozva is, hogy ne rúgják ki őket a munkahelyről és ne haljon éhen a család. A felelőtlenebbek sajnos ok nélkül is viszik betegen. A fiam a 2. életévéig 1x volt beteg, bölcsiben 4 hónap alatt 8x. Szed vitamint, sok gyümölcsöt eszik, mindig megvártam hogy rendbejöjjön teljesen, és mégis. Én is, apa is folyton elkaptuk, és így terhesen én nem vállalom be a gyógyszerszedés nélküli náthát meg a hányós hasmenős vírusokat. A pici is mindent elkapna később. Ez volt a mi döntésünk, inkább marad itthon velem, esetleg oviba beíratom 1-másfél évre, már ha felveszik.

2010. okt. 20. 14:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!