Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Le lehet mondani egy gyerekről...

Le lehet mondani egy gyerekről, ha "problémás"?

Figyelt kérdés
2 fiam van, a nagy 5 éves, a kicsi 3. A nagy fiam is problémas, de fejleszthető, okos aranyos kisgyerek. A kicsi viszont 😔 az értelmével nincs gond, beszélni tud, szobatiszta is. Hihetetlenül agresszív, veszélyes, érzelemmentes. Támad, bántalmaz kicsit, nagyot egyaránt. Néha már eszközzel is. Kivizsgálása folyamatban van egy ideje, babaként is nagyon furcsa volt már. Kódot nem kapott még, diagnózis sincs. Korai fejlesztőbe jártunk, pszichológus még nem akar róla semmit mondani, inkább nekünk javasolt terápiát. Azt mondta hogy ilyen kicsin még nem állapítható meg, hogy pszichopata e vagy sem, meg hogy ilyen diagnózis igazából már nincs is, főleg nem gyerekekre. Bölcsivel egyszer próbálkoztunk, brutálisan verte a gyerekeket, amint egy pillanatra le vették róla a szemüket. Nem kapott felvételt természetesen ezek után. Soha nem kötődött senkihez, se hozzám, sem apjához, nagyszülőhöz, neki az ég világon teljesen mindegy ki van vele, vagy ki nincs. Az az igazság, hogy nem bírjuk tovább. Ezt a brutál kontrollt, az állandó verekedést, hogy mindenkit támad, testvére is fél tőle, éjszára kulcsra zárkózik az apjával, mert mióta nincs kiságyban, azóta éjjel is gondok vannak (szörnyű gondok). A kiborulásokról nem is beszélve, durva önbáltalmazásai vannak. Nem mertem senkinek elmondani vagy egyáltalán megkérdezni, hogy lemondhatunk e róla, nem tudom mit tegyek. Nem vagyunk mi rossz emberek, soha nem bántottuk, sokmindent próbáltunk. Tegnap már a rendőrség is eljött hozzánk, van a közelben egy terület, ahol biztonságban tudnak kismotorozni a gyerekek, épp csak mi ketten voltunk, amikor jött egy 2 éves kisfiú az anyjával. A fiam azzal a lendülettel, ahogy beléptek és neki iramodott a kisfiú a motorozásnak, belerohant, elesett és erőből ütötte ahol érte szerencsétlent, mire az anyjával futottunk és hátralökte a gyerekem. Ha nem fogom le, akkor a nőnek is nekimegy, majd én kaptam a pofonokat a saját fiamtól. Nem bírjuk tovább.
2023. nov. 8. 12:25
1 2 3 4
 21/39 Derjaderja ***** válasza:
89%

Nekem is picit sok ez az írás, és eszembe jutott róla múltkor az a kérdező, aki azért kaedoskodott, hogy a pszichopata gyanús gyerekeket zárják el a társadalomtól.

Ha a bölcsi viselkedési gondok miatt elutasít egy 2 éves gyereket, akkor ott orvosi kivizsgálásnak kellett volna indulnia.

Azt sem értem, hol volt az anyja amikor összekarmolt egy gyereket, az első héten mèg beszoktatás van.

Amennyiben mégsem kamu a történet, neurológiai és pszichiátriai kivizsgálás kell, súlyos magatartászavar, önsértés, agresszió hátterében először szervi okot kellene kizárni.

2023. nov. 8. 16:40
 22/39 Derjaderja ***** válasza:
38%
"Elkezdett direkt fájdalmat okozni magának, ha valami kellett neki" - nem valószínű ilyen kis korban. Mármint a manipulatív szándék.
2023. nov. 8. 16:42
 23/39 anonim ***** válasza:
100%
Így van, amit 21 ír. Szervi okot kell először kizárni, illetve a bölcsinek kellett volna jelezni a hálózatban. Fura, hogy ennyire mindenki legyint, mert ez tényleg súlyos állapot.
2023. nov. 8. 16:48
 24/39 anonim ***** válasza:
34%

Kérdező.. Én hirtelen eliteltelek, de amiket leirtal...

Nagyon ellenzem a pofont, de lehet 1-2 már csattant volna.....

Agyi elváltozást nem láttak? Ha nem lesz kezelve, ilyenekbol lesznek a gyilkosok, és stb.

Debrecenben van egy gyermek klinika, pszichiátria, oda kérnék beutalot. 1-2 hétig néznek mit csinál, segítenének valószínűleg. Ezt olvasni is szörnyű volt. Legközelebb a kést veszi elő?.. Erre nem lehet azt mondani hogy félre lett nevelve, ez tényleg pszichiátriai eset. 😐

2023. nov. 8. 17:08
 25/39 anonim ***** válasza:
29%

Az én gyerekem is viszonylag sokat verekedett(kirakták bölcsiből), de azért nem ennyit, illetve mikor ott kellett maradnia alvásidőben az ágyon, véresre tépte a száját a stressztől(ő sírt is, amit hisztinek tituláltak..). Másik helyen nem volt vele gond, de végig több figyelmet igényelt, és folyamatosan javult, hogy megtanulta kezelni az érzelmeit.

Minden mondtak rá, de én tudtam, hogy nincs pl empátia gondja, hiába mondják, iszonyúan sajnálta sokszor az állatokat, néha az embereket is, másnak hozott széket a bölcsiben meg adott nekik ilyen-olyan dolgokat és szörnyes sírt már 1,5 évesen, amikor megnéztük a bogyó és babócában, hogy a döme vag melyik elesik a rollerrel.

Ha csikized sem nevet? Nevetni szokott? Huncutkodni? Ha ti bújtok? Tényleg soha semmilyen mosoly? Szerintem, ha érzelemmentes lenne, nem bántaná magát, nekem inkább auti gyanús. A gyerekem járt egy ilyen kisfiúval fejlesztésre, azt mondja soha semmilyen érzelmet nem látott még az arcán "fapofának" hívja, az a kisfiú passzív nagyon, nem verekedős. Illetve ismertünk egy másik kissrácot, szintén auti diagnózis alatt futott, nem érzékelte a fájdalmat, és pl mikor ment előre kapaszkodott másokba és ököllel akkorát vágott az ajtófélfába egy 4 éves, hogy felsértette a festést meg az öklét is, és mintha meg sem érezte volna! Másik kissrác meg télen sem fázik, mikor rajtad kabát van, valahogy nem reagál a teste, nem látsz rajta libabőrt(de ő érez fájdalmat) olyan 5-10 fokban elvan pólóban, pl most is, csak valahogy szerintem lassabban kapcsol az agya ilyen ingerre.

Ha más, nem tudnak vele mit csinálni, és igen, le tudsz róla mondani. Emlékszem nekem is milyen nehéz volt, az a rengeteg kínos helyzet, mentegetőzés, szégyen, tehetetlenség, düh és sajnálat vegyesen. Nagyon sajnálom a helyzetet. Amit tudsz tenni, az PSZICHIÁTRIA, és ha szeretnél, nyilván le tudsz róla mondani, egészségesekről is le lehet mondani. A nagyobb érdekében én is talán megfontolnám, és azt mondanám neki, hogy a gyerek a számára kijelölt intézetben fog tovább nevelkedni és másik családja lett, ahol jó neki és segítenek rajta.

Más fejlődési gond nincs vele? Beszédkésés? Ügyetlenebb mozgás? Hogyan rajzol? Állatokkal milyen? Ismétlődő mozdulatok?

Amit tudsz tenni, amíg eljuttok, hogy belépsz az autizmus a-zig csoportba a facen, és van ott egy csaj, megkéred, hogy nyomtasson képes kártyákat. Pl harapás, ütés, rúgás, köpés áthúzva. Annakidején 800ért egy csomót küldött nekem. (nálunk nem segítetett, de hátha nálatok). Illetve bevezeted a jutalmazást. Egyrészt az ilyen gyerekek nagyon fogékonyak rá, ha tényleg pszichopata, másrészt meg nagyon kell valami módszer..

Szóval besatírozod az órát 10 percenként más más színre, és minden színváltásnál adsz neki egy matricát(meg egy albumot az elején, ahova gyűjthet), ha nem verekedett. Megmutatod a kártyát, amin ott a verekedés áthúzva, elmondod mint valami értelmi sérültnek lassan, tőmondatban, hogy "ha nem verekszel, kapsz matricát"--közben mutatsz a táblára. A nagymutatóra vágj ki papírból nyilat, hogy lássa hol tart, melyik színnél.

Tartsd be nagyon következetesen, egy melléfogás se legyen, később növelheted a távolságot időben, hogy negyedóránként. Ja és mutass neki vicces dolgokat, meg megható dolgokat. Lassie hazatér mese, vagy valami más szomorú, szabadítsátok ki willyt meg nem tudom mik is vannak manapság, szinte minden mesébe csak pozitív dolgokat raknak. Nehezen tudom elképzelni, hogy nem érez együtt, szerintem attól is csak feszült lesz. Ha nem bújik bújjatok ti.. az én gyerekem sem mindig bújik, de én akkor is szoktam, ha ő nem igényli, szerintem így lett bújósabb.

Illetve mutathatsz neki ilyen "vicces baleseteket is", tudod, mikor a macska szerencsétlenkedik. Funny cats fails akármire szokott bejönni, kicsit kárörvendős, de olyan viccesek, nem létezik, hogy ne nevessen, az enyémnek olyan nevetőgörcsei voltak tőle(páron meg elsírta magát).

2023. nov. 8. 19:43
 26/39 anonim ***** válasza:
70%
Utolsó, azért az autizmust ne keverjük már ide, ez sokkal komolyabbnak (és teljesen másnak) tűnik.
2023. nov. 8. 21:30
 27/39 Derjaderja ***** válasza:
72%
Jó de valójában minek tűnik? A pszichopaták sem ilyenek....
2023. nov. 8. 21:43
 28/39 anonim ***** válasza:
89%
Erre egy pszichiáter tudna válaszolni.
2023. nov. 8. 21:48
 29/39 anonim ***** válasza:
29%
Ja,dobd el ahelyett,hogy kezeltetned szakemberrel...
2023. nov. 8. 21:51
 30/39 anonim ***** válasza:
27%

Elküldtem véletlenül

Megfelelő kezelés kéne neki,pszichiáter,vagy akárki aki ilyen gyerekekkel foglalkozik...

Nem lemondani róla

Lenne rá szíved?

2023. nov. 8. 21:53
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!