Le lehet mondani egy gyerekről, ha "problémás"?
Basszus, nagyon durva ez a gyerek. Ez már tuti nem attól van, hogy ti valamit elcsesztetek volna, ez valami mentális probléma. Ehhez már gyógyszer és pszichoterápia kell a gyereknek. De lehet, hogy tényleg be fogják zárni, akár élete végéig, hacsak nem olyan, hogy elnövi, de nagyon nem hiszem.
Mivel kezdődött? Mennyi idős korban? Anyatejes volt? Már csecsemőként is durva volt? Miben nyilvánult meg? Milyen első jelek voltak?
Az unokaöccsém is hasonló volt 3-4 évesen, bár nem ennyire durván. Ő mindenkit fojtogatott volna, mindegy volt, hogy gyerek, felnőtt, állat... Ütött is, ha nem az volt, amit ő akart.
Tesómék a családsegítőtől kértek segítséget, nekik is kellett menni pszichológushoz, meg a gyereknek is, de senkivel se volt semmi pszichológiai probléma. Mikor oviba került, kicsit szelídült a gyerek, de ott is csinált hajmeresztő dolgokat, lelökött egy gyereket a csúszdáról, hasonlók.
Jártak vele mindenféle fejlesztésre meg magánúton terápiára (lovagolni pl) és őszintén nem tudom, mi az, ami végül bevált, de mire iskolába ment az égegyadta világon semmi magatartásgondja nem volt.
10 vagyok, probáljátok bejuttatni minél előbb egy gyermekpszichiáterhez. A korai életkorban elkezdett pszichoterápia komoly változásokat tud elérni, akár pszichopátiás személyiségzavarnál, akár antiszociális személyiségzavarnál (nem azt mondom, hogy az! Nem vagyok pszichiáter és sok más is lehet), ilyen mértékű gondoknál is tud valamicske javulást okozni, el nem múlik, de ilyenkor még javulást lehet elérni. De ehez minél korábban elkell kezdeni a pszichoterápiát, akár mi is a gond vele, mert minél hamarabb kap szaksegítséget annál sikeresebb a terápia. Probáljatok bejutni valahova, nagyon durva amiket írsz és jobb ennek minél hamarabb utána járni.
Amig nem juttok el kezdj el mindent leírni (ott lehet nem jut majd hírtelen eszedbe). Családi anamnézistől kezdve, volt-e bármi mentális gond a családban. Milyen volt a terhesség lefolyása, a szülés stb. Érte-e bármi féle trauma, akár érzelmi, akár fizikai (tényleg bármi, ami kicsinek is tűnik, pl haláleset a családban, látott-e valami traumatikusat pl elütötte a macskát az autó... Tényleg bármit. Fizikailag meg érte-e koponya trauma, leesett valahonnan és nagyon beverte a fejét stb nyilván ezek nem magyarázzák a csecsemőkorit, de mint élmény bevésődhet és ronthatott a helyzeten). Mik voltak az első jelek, amik furcsák, miket csinál, mit mondd ha számonkéred ezekért ... Mindent, tényleg minden írj össze, hogy ott már ennyivel gördülékenyebben menjen.
Basszus elnézést kérek tőled.
Az első mondat után felháborodtak,hogy el akarod tüntetni a gyerekedet
De ahogy vegigolvastam azt kell,hogy mondjam megértelek
Lemondani nem kell róla,de valami bentlakásos intézetet keressétek neki,ahol szakemberek vannak
Nagyon durva.
El sem tudom képzelni,hogy ha az én fiam így viselkedne hogy élnem túl...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!