Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan érjem el, hogy nekem...

Hogyan érjem el, hogy nekem is szót fogadjon?

Figyelt kérdés
3 éves lányomról lenne szó. Reggelente egyszerűen nem akar felkelni az ágyából ha ébresztem. Most kezdte az ovit szeptemberben de ez a felkelés probléma úgy nyár kozepétől kezdődhetett. Egyszer sírva vittem oviba de így is 8 után értunk oda. Régen ha egyedül is voltam vele max negyed 8kor felállt h vegyem ki az ágyból nem kellett könyörögni neki szépen elfogadta h mindenki dolgozik. Mostanra már abszolút nem akar kijönni velem úgy se hogy kimászik ahogy egy ideje szokott mamival, papával néha apával. Őket követeli hogy hol vannak és volt h pl. Papának haza kellett jönnie munkából h felkeljen. Ha kiveszem félálomba jön a sírás tiltakozás hiszti és rosszabb lesz csak. Már semmit nem akar velem csinálni öltözni pisilni enni. Teljesen elutasított és sajnos oviba is papa vagy mami hordja szóval jönni kell vmelyik nagyszülőnek. Inkább papa az akinek egy szóra szótfogad és megcsinal mindent. Fogalmam sincs mi történt H ennyire elutasító lett velem pedig ugyanúgy keltettem mindig. Sajnos én nem tudok vele ez az erélyes határozott irányító személy lenni vele és hangosan rászólni fenyíteni se szeretem és nem is tudom. Én vagyok a gyenge láncszem sajnos a családban többiek szokták fenyíteni ha durva hisztiket csinál. Én meg nem bírom hallgatni nézni ahogy kiabálnak vele kezére fenekére csapnak vagy leontik vízzel. Sajnos ha nemet mondunk neki azonnal kiborul jön a hiszti tiltakozás. Fogalmam sincs h közeledjek felé hogy fogadtassam el magam h érjem el h rám is hallgasson és ne hisztizzen. Nagyszülők azt mondták hagyjam h velük legyen ne bántsam őket és ha egyszer úgy érzi engem is be fog engedni a kis körébe. Fogadjam el H most háttérbe szorított ne akasszam ki. Sajnos így oviba se tudom vinni mert mindig vkinek itthon kell lenni reggelente. Olyan rossz látni h más anyukák viszik oviba a gyereküket szépen szótfogadnak neki én meg be se mehetek vele mert h csak kiakasztom úgyse fogad el. Van itt más anyuka is akit ennyire háttérbe szorított a gyereke?
2023. nov. 7. 12:18
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

Évek óta itt vergodsz.

Ráadásul hagyod,hogy terrorizálják a gyerekedet..szép vagy ja...

2023. nov. 7. 13:14
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

Amúgy meg te vagy az anyja,te rontottad el

Most már javítsd is ki.

Különben nem csodálkozom,hogy ilyen a gyerek.

Egy olyan családban felnőni,ahol az anyós és a férjed is vernek téged,nem lehet könnyű,még akkor sem ha kicsi az ember(az előző kérdései között olvastam,hogy anyósa neki ment és a férje megütötte)

2023. nov. 7. 13:16
 13/15 anonim ***** válasza:
82%

Addig élne az a bizonyos személy aki megcsapkodta vagy vízzel öntötte le.

Ez az a kor amikor feszegeti a határait. Baromi nehéz de meg kell tanulni kezelni. Jól írta az egyik válaszoló ő még csak így tudja a feszültséget levezetni, megkell neki tanítani hogy a jó.

Ezt komolyan mondom rossz volt olvasni.

2023. nov. 7. 13:46
 14/15 anonim ***** válasza:
8kor még nem tud felkelni? Mikor teszed le este?
2023. nov. 7. 18:04
 15/15 anonim ***** válasza:
Olyan nincs, hogy valaki hazajön a munkából, hogy őkelme kívánalmainak eleget tegyen, ez mi? Ilyet nem csinálunk. Legalábbis nálunk ilyen nincs. Akármit is akar a lányom, ha nem, akkor nem. De nálunk egyetértés van a nevelési elvekben, családon belül minden résztvevőnél, így viszonylag könnyű. De ha valaki a fenekére/kezére csapkodna meg vízzel öntögetné a lányom, akkor kb lendületből kapná vissza ugyanazt. Nálunk is 3 éves a nagy, nála még testvérféltékenység is játszik, de alapvetően megértéssel és türelemmel fordulunk felé. Igenis nehéz dolog 3 évesnek (ráadásul nagytesó 3 évesnek) lenni, az érzelemszabályozás még gyakorlatilag nem létező képessége, fizikailag nincs meg az a rész a kis agyában, ahonnan ez működne. Nem is lesz még pár évig. Nevelni és tanítani kell, persze, de nem traumatizálással. Valószínűleg nálad adja ki azt a rengeteg feszkót, amit a család többi tagjától összeszed, mert tudja, hogy te nem bántod, te feltétel nélkül mindig ott vagy, ugyanakkor valamit másképp csinálnak a nagyszülők, az apuka, ha ennyire hozzájuk húz. Nálunk egyértelmű, a kicsi miatt akar mindig apával vagy nagymamával lenni, mert rajtam folyton ott lóg a húga, kívánja a kizárólagos figyelmet, szóval ezt könnyű nem magamra vennem. Neked is meg kell találnod, hogy mi az az ok, ami miatt a kicsi inkább másokkal akar lenni és nem veled, és ezzel együtt dolgozva visszafordítani a folyamatot. Kell a határozottság és a korlátok, de ez nem azt jelenti, hogy nevelni csak veréssel meg vízzel locsolással lehet.
2023. nov. 7. 18:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!