Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan érjem el, hogy nekem...

Hogyan érjem el, hogy nekem is szót fogadjon?

Figyelt kérdés
3 éves lányomról lenne szó. Reggelente egyszerűen nem akar felkelni az ágyából ha ébresztem. Most kezdte az ovit szeptemberben de ez a felkelés probléma úgy nyár kozepétől kezdődhetett. Egyszer sírva vittem oviba de így is 8 után értunk oda. Régen ha egyedül is voltam vele max negyed 8kor felállt h vegyem ki az ágyból nem kellett könyörögni neki szépen elfogadta h mindenki dolgozik. Mostanra már abszolút nem akar kijönni velem úgy se hogy kimászik ahogy egy ideje szokott mamival, papával néha apával. Őket követeli hogy hol vannak és volt h pl. Papának haza kellett jönnie munkából h felkeljen. Ha kiveszem félálomba jön a sírás tiltakozás hiszti és rosszabb lesz csak. Már semmit nem akar velem csinálni öltözni pisilni enni. Teljesen elutasított és sajnos oviba is papa vagy mami hordja szóval jönni kell vmelyik nagyszülőnek. Inkább papa az akinek egy szóra szótfogad és megcsinal mindent. Fogalmam sincs mi történt H ennyire elutasító lett velem pedig ugyanúgy keltettem mindig. Sajnos én nem tudok vele ez az erélyes határozott irányító személy lenni vele és hangosan rászólni fenyíteni se szeretem és nem is tudom. Én vagyok a gyenge láncszem sajnos a családban többiek szokták fenyíteni ha durva hisztiket csinál. Én meg nem bírom hallgatni nézni ahogy kiabálnak vele kezére fenekére csapnak vagy leontik vízzel. Sajnos ha nemet mondunk neki azonnal kiborul jön a hiszti tiltakozás. Fogalmam sincs h közeledjek felé hogy fogadtassam el magam h érjem el h rám is hallgasson és ne hisztizzen. Nagyszülők azt mondták hagyjam h velük legyen ne bántsam őket és ha egyszer úgy érzi engem is be fog engedni a kis körébe. Fogadjam el H most háttérbe szorított ne akasszam ki. Sajnos így oviba se tudom vinni mert mindig vkinek itthon kell lenni reggelente. Olyan rossz látni h más anyukák viszik oviba a gyereküket szépen szótfogadnak neki én meg be se mehetek vele mert h csak kiakasztom úgyse fogad el. Van itt más anyuka is akit ennyire háttérbe szorított a gyereke?
2023. nov. 7. 12:18
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
79%

Baromi gyorsan kezd el nevelni mert már 3 évesen a fejedre nőtt! Az orrodnál fogva vezet és jókat röhög rajtad...

Basszus Te vagy az anyja.

Egy ideig nem engedném a nagyszülőket hozzá és ha kell 6 órakor elkezdeném kelteni.

2023. nov. 7. 12:26
 2/15 anonim ***** válasza:
95%

TE vidd oviba, te vagy az anyja. Mondd el hogy mindenki dolgozik, senki nem ér rá. Mondd neki, hogy 5 perc és indulunk. Ha ordít, csapkodja magát akkor is vidd. Csak te vidd és hozd ha megoldható. Nagyiek meg munka után jöjjenek fel hozzátok. Ne ti menjetek mert ez utat ad a hisztinek, a nagyieknak meg úgyis haza kell menniük. Olyan pedig nincs hogy majd beenged a körbe. Milyen körbe? Te vagy az anyja!!! Van ilyen, hogy időszakosan valamit csak apa csinálhat, csak mama, de azért nem kéne téged lepattintani.

Egyébként én mondjuk megnézném, hogy mit csinálnak máshogy a mamáék mint te, ha ennyire odahúz. Lehet mindent megengednek neki, te pedig a rossz zsaru vagy

2023. nov. 7. 12:37
 3/15 anonim ***** válasza:
88%

Ez megint a gyerek 5 hetes koraban napokra wellnessbe utazó nő.

Felesleges neki bármit irni, soha semmit nem fogad meg.

2023. nov. 7. 12:40
 4/15 anonim ***** válasza:
2023. nov. 7. 12:41
 5/15 anonim ***** válasza:
100%
Légy erélyes ha tetszik ha nem, mert ha most ez van, később rosszabb lesz.
2023. nov. 7. 12:43
 6/15 anonim ***** válasza:
100%
Egy szülőnek nem feladata megakadályozni a hisztit. Egy szülőnek az a feladata, hogy elhordozza a gyerekének azon nehéz érzéseit, melyeket életkorából és érzelmi fejlett(len)ségéből adódóan nem tud kezelni - ez a hiszti. Mindenki a hisztit akarja megakadályozni, pedig az csak annak a jele, hogy a gyerekben iszonyat feszültség van és éppen most szelepeli ki. Az meg a te döntésed - felnőttként(!), aki elméletileg már képes az érzelemszabályozásra -, hogy mit kezdesz a gyereked feszültségével, legtöbb esetben hisztijével. Én engedem neki, hogy kijöjjön, ott vagyok vele, mellette, kapcsolódhat ha szeretne (de általában nem szeretne közben) és essünk túl rajta, legyen neki könnyebb. A hiszti elmúltával, vagyis a feszültség levezetésével sokkal együttműködőbb a gyerek.
2023. nov. 7. 13:00
 7/15 anonim ***** válasza:
100%
mikor fekszik le a gyerek hogy nem tud felkelni?
2023. nov. 7. 13:01
 8/15 anonim ***** válasza:
86%
Hogy engedheted, hogy bárki rácsapjon vagy leöntse vízzel a gyereked? Állj már ki magadért és a gyerekedért. Basszus, te vagy az anyja! Van normális napirendetek? este időben lefekszik? Igenis te vidd az oviba, ha hisztizik, akkor is. Szerintem a kedves nagyszülők egy kicsit vonuljanak háttérbe…
2023. nov. 7. 13:05
 9/15 anonim ***** válasza:
100%
Költözzetek el,komolyan mondom. Anyósodnak szülted azt a gyereket vagy magadnak? Mert nagyon úgy fest a dolog, hogy a nagyszülők nevelik. Állj már ki magadért!
2023. nov. 7. 13:12
 10/15 anonim ***** válasza:
100%
Adnèk neked tanácsot de inkább nem adok mert a mi 4 éves fiúnk is okoz bőven fejtörést
2023. nov. 7. 13:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!