Mit lehet csinálni, hogy szót fogadjon?
Következetesség, és a legnagyobb hiszti mellett sem engedsz.
Nem fogad szót? Akkor nincs kedvenc játék, mese akármi.
„Eddig azt is próbáltam, hogy leültettem, ha rosszat csinált. De nem érti, nevet és visszamegy rendetlenkedni. Hogy tartsam ott?”
Akkor visszarakod. Ha 100-szor, akkor 100-szor. Ha ezerszer, akkor ennyiszer. Olyan nincs, hogy a gyereked felülbírálja az általad hozott szabályokat. Amint ez megtörténik, minden tekintélyedet elveszted a szemében, és totál hülyére fog venni.
Van egy 2,5 és egy 5 éves gyerekem. Olyan nincs, hogy nem azt teszik, amit mondok. Ez nem azt jelenti, hogy nem hallgatom meg a kérésüket, és nem lehet velem egyezkedni, de vannak dolgok, amiket megkövetelek. Ha nem fogadnak szót, jöhet a büntetés: valami jó dolog hamarabb véget ér, nem csináljuk azt amit szeretnének, büntiszék, amin ÉN vagy az APJA dönti el, meddig ül, de semmi esetre sem a gyerek.
Nem baj, ha határozott vagy. Nem tudom, miért nem mersz jobban beleállni a nevelésbe, de nem fog megutálni, ha rászólsz és ezt nyomatékosítod is.
Tudom ajánlani a Szuperdada részeket, videómegosztó oldalakon fent van tán.
Úristen micsoda válaszok vannak itt :o Szuperdada??? Egyenes út, hogy hogyan rontsd el még jobban és hogyan távolítsd el magadtól érzelmileg a gyereket. 2,5 éves gyerek NEM KÉPES kontrollálni az érzéseit, ám sosem fogja megtanulni, ha a fenti módszereket alkalmazod. :(
Az a baj, hogy a kérdésed alapján a válasz nem egy bekezdésnyi.
Ajánlok neked személyes konzultációt: pl ÖsztönAnyu vagy Kepes-Végh Júlia. De vannak mások is, nekem velük van személyes tapasztalatom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!