Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Őszintén megdöbbentő számomra,...

Őszintén megdöbbentő számomra, hogy ennyi anyuka nem tud egyedül wc-re menni. Túloznak, vagy tényleg így van?

Figyelt kérdés

Sok olyan kommentet olvasok kisgyerekes posztok alatt, hogy a 4-5 éves gyerek az anyját nem hagyja békén arra a 3 percre sem, amíg végzi a dolgát a wc-n. Még nevetnek is az anyák egymáson, sőt, mintha dicsekednének is vele, hogy az ő csemetéjük bizony bemegy velük a mosdóba. Vajon az ilyen anyák inkább csak nem tudnak nemet mondani a gyereknek?

4 éves a gyerekem, de eszébe nem jutna zavarni, már az elején nemet mondtunk neki. El se tudom képzelni, hogy ott áll mellettem és szórakoztatnom kell.

2023. nov. 4. 12:13
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
88%

Sosem engedtem be őket.

Kisebb korukban addig a járókában voltak, amikor nagyobbak lettek pedig fel tudták fogni hogy 3 perc nem a világ vége.

Minden nap takarítom de azért nem gondolom normális dolognak hogy ott másszon a wc-ben a földön...

2023. nov. 5. 13:04
 22/27 anonim ***** válasza:
100%

Velem nem jön. Sír, igen, és kibírja azt a kétpercet, de szeretek nyugodtan szrni.

Amúgy vele vagyok, és csomó mindenbe belevonom, ez viszont magánügy. A tampont sem előtte cserélem - igen, ha tehetné, azt is végignézné.

Nem nézi. Ezek nem rá tartoznak.

2023. nov. 5. 14:26
 23/27 anonim ***** válasza:
100%

Nekem a 9-es válasz tetszik nagyon, tökéletesen egyetértek vele. Vannak olyan gyerekek, akik egy hajszállal, nyugiban ülve eljátszanak 1 órát, más gyerek mellett meg egy pisilés is frász, hogy épp mit töm a szájába, mit borít le, hova mászik fel. Az enyém pl. anno tök hamar kimászott a kiságyból, járókából, és egy szoba hiába nagyjából bababiztos, azért vannak veszélyforrások. Szóval, igen, előfordult, hogy nyitott ajtónál voltam, füleltem, mit csinálhat épp, vagy bent volt velem. De megnyugtatok mindenkit, nem marad ez a gyerek 18 éves koráig így:-) Nálunk az első 1-2 évben volt jellemző ez, hogy nem tudtam nyugodtan végezni a dolgom, ha egyedül voltam vele. És igen, olyan is volt, hogy dörömbölt, sírt, akkor meg attól nem tudtam nyugodtan vécézni, nála nagyon erős volt a szeparációs szorongás.

Nevetni amúgy meg sok anya kínjában is nevet faramuci vagy fárasztó szitukon, jobb, mint mindig siránkozni.

2023. nov. 5. 22:07
 24/27 anonim ***** válasza:
79%
De nekem az nem nyugiban sz.rás, hogy üvölt kint a gyerek, én meg bent ücsörgök :D Engem ez stresszel, ahogy az is, hogy éppen mit talál ki. Akkor inkább járkáljon be és legyen szem előtt. Kizártnak tartom, hogy 10 évesen is be akar majd jönni :D
2023. nov. 5. 22:42
 25/27 anonim ***** válasza:
46%
Van, hogy bejön(nek)igen. A 6 éves lányom is bejön néha, poénból. Engem nem zavar. Ha néha mégis zavar, bezárom az ajtót. Olyan zár van rajta, amit kívülrõl egy pénzérmével ki lehet nyitni, ha magukra zárnák (ami még sose fordult elõ, mert amikor már õk is be tudták zárni, ugyanúgy ki is tudták nyitni).
2023. nov. 6. 06:46
 26/27 anonim ***** válasza:
77%

Egy 4+-os gyerek jobb esetben már minden téren szobatiszta.

Oké addig lehet kíváncsiságból/tanulás miatt be van engedve.

De utána mi a lótúrónak? A sz*r szagot szívni? Már bocsánat...Egy 6 éves gyereket ugyan mi érdekelhet? Ennyi idősen azért már fel kellene bőven fognia hogy ennyi privát szféra jár az embernek.

A nagyobb lányom most 10 éves. Most fogom egyedül beengedni hogy lássa hogy kell betétet használni/cserélni de ez is 2-3 alkalom lesz maximum

2023. nov. 6. 07:52
 27/27 anonim ***** válasza:
64%
Nem a szarás érdekli. Az enyémnek állandóan van valami mondanivalója, jön utánam és mondja, kérdez, mesél, megmutatja mit énekelnek az oviban vagy mit tudom én, nonstop beszél. Mostanában úgy, hogy bezárom az ajtót, ő meg előtte állva mondja.
2023. nov. 6. 07:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!