Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Őszintén megdöbbentő számomra,...

Őszintén megdöbbentő számomra, hogy ennyi anyuka nem tud egyedül wc-re menni. Túloznak, vagy tényleg így van?

Figyelt kérdés

Sok olyan kommentet olvasok kisgyerekes posztok alatt, hogy a 4-5 éves gyerek az anyját nem hagyja békén arra a 3 percre sem, amíg végzi a dolgát a wc-n. Még nevetnek is az anyák egymáson, sőt, mintha dicsekednének is vele, hogy az ő csemetéjük bizony bemegy velük a mosdóba. Vajon az ilyen anyák inkább csak nem tudnak nemet mondani a gyereknek?

4 éves a gyerekem, de eszébe nem jutna zavarni, már az elején nemet mondtunk neki. El se tudom képzelni, hogy ott áll mellettem és szórakoztatnom kell.

2023. nov. 4. 12:13
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
55%
6 és 4 évesek és simán jönnek utánam a wc-re, ha csak pisilni megyek akkor is. Mindig mondaniuk vagy mutatniuk kell valami halaszthatatlant, vagy segítsek ebben-abban. Általában nem zavar, de mikor igen, megkérem őket, hogy most hagyjanak erre a két percre és akkor tényleg rámcsukják az ajtót és nem zargatnak.
2023. nov. 4. 13:30
 12/27 anonim ***** válasza:
69%
Pont mai történet: 3 és 5 éves gyerekeimet leültettem legozni, elmondtam nekik, hogy elszaladok wc-re, ne nyírják ki egymást. Nem tettem le a fenekemet 10 másodperce sem, amikor eszméletlenül elkezdtek kiabálni, veszekedni. Csodás volt... 2 felvonásban tudtam befejezni a dolgom.
2023. nov. 4. 13:30
 13/27 anonim ***** válasza:
75%

Simán lehet. Mondjuk nálunk nincs ilyen gond.

Az én kislányom 2 éves de az elejét leszámítva mindig el tudtam menni wc-re.

Előszőr babakompba raktam (csak akkor!!), utána volt egy "anyakakil" játéka, amit csak ilyenkor adtam oda neki (be volt csukva minden ajtó és csak az előszobában tudott lenni).

Most kirakok neki bármi játékokat és elfoglalja magát addig, egyáltalán nem jön vagy sír utánam, mert ezt szokta meg.

2023. nov. 4. 13:38
 14/27 anonim ***** válasza:
37%
Az enyém is minden hlyeségért bemászkál! Csak szr az ajtó és nem lehet rá rendes zárat tenni 😡
2023. nov. 4. 13:42
 15/27 anonim ***** válasza:
100%
KB 2 éves kora után otthon már nem, nyilvános WC-ben viszont 4-5 éves koráig nem hagytam kint. Nagydolgozni soha nem tudtam úgy, ha valaki ott van, néz, stb, azt mindig akkor intéztem, ha aludt, kiságyban, etetőszékben volt vagy vigyázott rá valaki.
2023. nov. 4. 15:30
 16/27 anonim ***** válasza:
77%

Hát 1.5 éves múlt a gyerekem, de a wc az privát szféra. Kint vár rám és néha sír, de ez van, nem fogom beengedni.

Mint ahogy egy ágyban sem alszunk és társai. Én húztam egy határt és azt tartom.

2023. nov. 4. 19:52
 17/27 anonim ***** válasza:
49%
Utánam is jön a lányom, ha valami nyűgje van. Mindig is többemberes baba volt kicsinek is, letehetetlen, sírós. Hát most már 2,5 éves, de azért ez a nyavalygós-sírós-anyás tendencia bőven ott van még benne. Ha valami nem kerek éppen a világban (és nála így a dackorszakban ritkán az), akkor kiborul attól is, ha elmegyek wc-re. Valamiért úgy csinál, mintha most adtam volna be az árvaházba, én meg épp elmegyek örökre. Na szóval a napi 400 hiszti mellé egy 401. nem hiányzik. Ebbe nem szoktam beleállni már, bőven megválogatom, mire mondok nemet. Azt viszont nem engedjük az apjával, hogy ha a másikunk otthon van, ő nyitogassa az ajtót, meg ki-be járkáljon. Azt tudja, hogy ha apa otthon van, akkor vagy bejön és szépen megvár bent, vagy kint vár rám. Tegyük hozzá, hogy amúgy a lányom baromi rafinált, és képes lenne valami veszélyeset művelni, csak hogy rohanjak hozzá azonnal. Inkább hagyom, hogy behordja a játékait, amíg kakilok.
2023. nov. 4. 22:31
 18/27 anonim ***** válasza:
30%
Amúgy kérdező nekem őszintén megdöbbentő, hogy ilyen lenézően nyilatkozol valamiről, ami nálatok másképp van. Nem értem, téged ez miért zavar. És miért gondolod, hogy nem tudok nemet mondani. Tudok, és szoktam is SZÁMOMRA releváns dolgokban. De ez nekem nem is volt soha borzasztó dolog, ahogy az együttalvás sem. Előző voltam.
2023. nov. 4. 22:34
 19/27 anonim ***** válasza:
75%

Az ilyen kommentszekciókban mindig rálicitálnak egymásra az anyukák. Ha valakinek a gyereke 2 évesen követi az anyját a WC-re, akkor egy másik anyukankényszert érez rálicitálmi, hogy bizony az ő gyereke már 4 éves és még mindig nem tud egyedül mosdóba meni mert megy után a gyerek is. Ha valaki leírja, hogy 18 órát vajúdott, az biztos hogy válaszol neki valaki olyan, aki 30-at. Kamu viccet csinálnak belőle(vagyis úgy adják elő), de mindemellett mindegyik a legmártírabb anya címért versenyez.😃 Viszont nem maradhat ki sosem az a duma hogy "egy percem sincs magamra, de minden pillanat csodás és megéri, mert Anyának lenni a világ legjobb dolga".

Idegesít, de valahogy mindig beleolvasok a kommentekbe😅

2023. nov. 5. 06:59
 20/27 anonim ***** válasza:
100%
A 2 éves lányom most kezdte, hogy az ajtó előtt üvölt, míg valaki wc-n van. Mindegy, hogy ki az, az se számít, ha vendég.
2023. nov. 5. 07:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!