Az jó gondolat hogy ha a kisgyerek apukája és anyukája más vallású, akkor rábízzuk a gyerekre hogy válasszon a két vallás közül amikor majd felnő ?
Én muszlim vagyok, anyukája pedig keresztény. Az Iszlám szerint a kicsi is muszlim mivel az apa vallását kapja, de úgy gondolom hogy talán jobb lenne ha maga választana majd.
Tudom hogy kapok majd hideget, meleget... :)
#4:
Igen, én is erre a utaltam a 2. pontban. Ha valaki abban nő fel hogy apukája 5x imádkozik megadott időkben, akkor valószínű muszlim lesz...jellemző hogy a kicsik már játékból is utánoznak minket.
Viszont a lényeg az, hogy nem várnám el tőle, 7 éves korától hogy ő is imádkozzon velem (ahogy az Iszlám előírja) hanem rábíznám akarja-e, vagy ha igen akkor mikor.
Saját lelkiismereti döntése legyen, és ha más vallást választ majd, azt is elfogadom.
Végre egy vallásos ember, aki nem egy begyöpösödött bigott.
Te vagy az, aki normálisan gondolkozik.
Normálisabban, mint a legtöbb valláskárosult katolikus majom.
Abban is igazad van, hogy valószínűleg elkezd utánozni a gyerek, de ez teljesen rendben van, az is ha tiniként buddhista lesz vagy baptista.
A szüleim ateisták, mégis jártam sokáig a baptistákhoz, jártam katolikus templomba is egy időben. Tiniként még az okkultizmus is érdekelt.
De végül "visszatértem" a szüleim felfogásához.
Attól h apukámék egyáltalán nem hittek abban, ami engem érdekelt, maximálisan támogattak (kivéve az okkultizmust, az titok volt 😅), és végül kialakult h miben hiszek vagy nem hiszek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!