Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 5,5 éves lányom olvas . Nem...

5,5 éves lányom olvas . Nem lesz gond ebbol a suliban?

Figyelt kérdés
Nagycsoportos most, es mindig is erdekelte a tanulas, a betuket folyton kerdezgette, kerte hogy segítsek neki leírni. Mivel ennyire erdekelte nem akartam elvenni a kedvét és szépen sorban megtanulta a kis és nagy írott betűket leírni/olvasni. Írott írásból szinte folyekonyan olvas, írni is letud szinte mindent(ha nemis gyongybetukkel de leirja) . A matematika is erdekelte, mindig kerdezget … 20 ig osszead kivon, szinte nem is gondolkodik. A kérdesem az lenne, hogy ezzel nem ártok neki? Első gyerek , nincs tapasztalatom ebben. Volt valaki esetleg hasonlo helyzetben?
2023. okt. 22. 09:20
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
0%
10-es inkább mitn ez a tekintélyelvű kinzás..
2023. okt. 22. 11:29
 12/18 anonim ***** válasza:
85%
Valóban, 11, ha egomanias diktatort kívánsz nevelni a gyerekből, tökéletes a megoldásod
2023. okt. 22. 11:48
 13/18 NTBS ***** válasza:
24%

Nem.

De fontos vele megértetni, hogy ez nem mindenkinél van így.

2023. okt. 22. 12:29
 14/18 anonim ***** válasza:
58%

Nálunk is volt írni, olvasni, számolni tudó gyerek elsőben. Őt még az első fél évben átrakták a második osztályba a tanár javaslatára.

Ott remekül megállta a helyét, nagyon szerette. Nem lett belőle zseni, sem kiemelkedő tanulmányi átlaggal rendelkező gyerek, de jó tanuló volt végig.

Felnőttként valami igazolt sportoló lett belőle.

2023. okt. 22. 17:27
 15/18 anonim ***** válasza:
81%

Én még csak nem is unatkoztam, csak örültem a sok pirospontnak, amit kaptam olvasásból. A fiam dettó.

Az írással azért lehet gond, hogy ha rosszul tanítottál neki egy-két kötést, és vért izzad vele, mire kijavítja.

2023. okt. 22. 19:20
 16/18 anonim ***** válasza:
12 figy ami iskolában megy az nem gyereknekvaló többnyire. nem minikatonaként kellene velük bánni hanem GYEREKKÉNT. mint mondjuk a finnek. nem véletlen vagyunk lemaradva mindenben.. Igenis álljon ki magáért és legyen személyisége
2023. okt. 22. 21:08
 17/18 anonim ***** válasza:
89%

Én is ennyi idősen tanultam olvasni. Az első osztályt nagyon untam,a másodikat is. Harmadiktól nehezebb lett.

A lányom 7 évesen ment iskolába,az összes betűt ismerte,de semmit nem tudott összeolvasni egyáltalán. Pár hét alatt rájött,hogy hogyan kell,most tud olvasi. Az osztály 99%-a nem tud. De nem panaszkodott,hogy unatkozna. Szerintem nem hátrány és nem is előny. A tanárok már láttak mindenféle gyereket,nem egy csoda,ha valaki gyorsabban halad.

2023. okt. 22. 23:04
 18/18 anonim ***** válasza:
A lányom is megtanult nagycsoportos korában olvasni, semmi hátránya nem volt belőle. Az osztály fele kb tudott olvasni már. Én is tudtam olvasni már 5 évesen, semmi gondom nem volt vele.
2023. okt. 23. 21:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!