Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit Lehet csinálni egy állandó...

Mit Lehet csinálni egy állandóan rosszalkodó semmiből sem értő két évessel?

Figyelt kérdés
Egész nap közelébe sem megy a fiam a játékoknak, semmi nem köti le csak mint a tornádó köröz a lakásba és rosszalkodik. Húzogatja le a wct, tekeri le papirt, piszkálja konnektorokat, mindent amit csak lehet kiszed leszed szétszed, mindezekről tudja hogy nem szabad de se szép szó se a hangosabb szó semmi nem érdekli. Totál hatástalan. Beteszem a kisagyba akkor üvölt majd ha kiveszem ugyanúgy folytatja röhögve a dolgokat. Se főzni se enni se pisilni se semmit nem lehet egyszerűen tőle az eleje óta kezdek kikészülne idegileg ettől. Hiába próbálom nevelni, ráadásul kovetkezetesen, rávenni a játékra max amíg mellette ülök játszik de van hogy meg úgysem. Reggeltől estig utána rohangálok és nevelem. Kinn kertben jól el van meg ha elmegyünk valahova de lakásban borzalmas. Így bármit csinálni max akkor tudok ha alszik. Lesz fel éven belül kisteso és nem tudom mégis mit kezdjek vele hogy addigra ez javuljon. Illetve ugye jön a tél nem lehet vele egész nap kinn lenni. Estere már idegroncs vagyok és semmi türelmem.

2023. okt. 6. 14:20
1 2 3 4
 31/32 A kérdező kommentje:

18as: te látod legjobban szitut, kibuktam kicsit, sajnálom.

12es: hu basszus sajnálom, nagyon nehéz lehetett :( Nálunk azért korántsem ilyen helyzet amit írtál :/ Tényleg szégyellem is magam hogy nyavajogtam kicsit fáradtabb vagyok terhességtől és estére nehezebben bírom ezeket napokat. Az én fiam azért nem tör zúz meg betart rengeteg szabályt okosan tényleg csak vannak nehéz napjai ami nekem is az :D

Talán az a nehéz hogy nagyon ragaszkodó és nincs el egyedül tényleg, és átlag napokon nincs is gond ezzel segít, mesélünk, könyvet nézünk, gondozza a kutyánkat egy angyal is tud lenni. A baj akkor van ha nekem nincs úgy időm, mert pl lakás felújítunk amivel egyedül vagyok főleg, intézni kell telefonálni jön szerelő megy és fizikai munkát is végezni és nyilván mellette nem lehet csak ah alszik, így viszont kimerülök ez volt gond leginkább most is, hogy terhesen dolgoztam egész nap vakoltam amíg aludt egyedül voltam este 10ig vele és egyszerűen kimerültem. Megértem hogy akinek van pénze új házat lakást venni és mindent mással csináltatni baromira nem fog megérteni de nem mindenki ennyire szerencsés. Nekem születése óta nem volt időm magamra meg pihengetni hanem lakás felújítok, kertben dolgozom és ott a gyerek. Azért csinálom mert tudom hogy kettővel még ennyi energiám időm se lesz és szeretnénk addigra végezni, a férjem segít a gyerekkel a lakással mindennel is de nagyon sokat dolgozik. Emelett idős csaladtagjaim vannak, nagyon idősek betegek akiknek mennem kell gyerekkel együtt vásárolni heti többször és segíteni nekik....szóval én nem gondolom hogy eltartott otthon ülő anyuciknak kéne engem ítélgetnie mikor kiborulok és tanácsot kérek mert fogalmatok sincs mi van mögötte. Ha csak önmagammal lennék elfoglalva én is rohadtul kisimult lennék és nem lennék ideggörcs de próbáljatok meg idős embert gondozni egy gyerek mellett és mellette építkezni. És igen minek második ugye? Szóval akkor ha én 2 gyerekre vágyom ne legyen azért mert most épp iylen életem, várjak 50 éves koromig amíg az idős rokonaim meghalnak a lakás meg kész?....Nem vagyok idős de nem is 20 éves, nem tudok éveket várni...akkor jön az hogy beteg gyerekem lesz és minek szültem idősen....

Aki ítélkezik nézzen baromira magába és legyen igazán hálás azért hogy olyan szerencsés hogy elképzelni sem tudja egy embernek milyen okokból lehetnek fáradtak az idegei. (ez nem neked szólt a végén 12es :) )

2023. okt. 11. 13:47
 32/32 A kérdező kommentje:
Azóta eltelt csupán 3 hónap és a fiam egy tündér lett semmi panaszom rá, valószínű csak a dackorszak neheze volt nála éppen, más másfél evésen kezdődött nála és szerintem a legnehezebb volt 23 hónaposan. Azóta rengeteget ügyesedett, engedelmes, bárhová el tudok vele menni, a boltban is kisangyal, hozza akiskocsit és segít vásárolni, el tudom vinni kutyával együtt futobicoval vagy motorral sétálni mert sosem megy előre megáll ha kerem. Itthon rengeteget segít. Kb mikor a kérdést írtam onnantól kezdett javulni és már hetek óta semmi panaszom rá. Egyre többet játszik egyedül és tudok mellette feküdni pihenni ha arra van szükség, odaül mellém és mesélünk egy órán át, amúgy mesélni fel evés kora óta szoktam neki, imádja a könyveket. Már egyáltalán nem aggódom a testvér miatt, nagyon varja és mindenbe be lehet vonni. Nagyon sokat érett agyilag az elmúlt 3 hónapban. Nagyon nagy szókincse mindent megért és mindent meg tudok vele beszélni. Az biztos hogy a rengeteg ingerre érzékenyen reagál pl a karácsonyi egy hetes rokonlatogatas, utazas utána az altatása meg szokásosnal is nehezebb volt mostanra jött helyre. De karácsonykor sem volt vele semmi baj meg is lépett milyen jól birta.
jan. 15. 22:08
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!