Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 2 éves gyereknek lehet, hogy...

2 éves gyereknek lehet, hogy már nem kell a déli alvás?

Figyelt kérdés
Fél 2-2 között de max.másfél óra.Reggel pedig mostanában már 5-6 fele felkel,és még csak feküdni sem hajlandó tovább egy percet sem.Lehet,hogy kibirná egész nap,és akkor reggel egy kicsit tovább aludna?Én már a 7 órával is ki lennék békülve.Van esetleg valaki,aki hasonló helyzetben van?Köszi előre is.
2010. okt. 18. 13:08
 1/7 anonim ***** válasza:

igen én. állandó harc ez a déli alvás nálunk is de ragaszkodj hozzá mert leszokik róla és egy 2 évesnek még nagyon kell!!!

ENyém is kibirja na de hát én nem. Kell egy kis szünet dél körül neki is Nekem is.

2010. okt. 18. 13:11
 2/7 anonim ***** válasza:

szia, az enyém 22 hónapos, és ő éjjel 10 órát alszik, akár esik akár fúj...ez gyakorlatban annyit tesz, hogy 8 körül alszik el, és 6kor már ébren van. ha nagy ritkán 9re csúszik az elalvás, akkor alszik 7ig. nappal meg vagy 2 órát , ritkábban másfelet. nincs mit tenni, azt mondták, ennyi az alvásigénye. sztem meg nem igaz, mert felkel, és már fél óra múlva dörzsöli szemét...de nem hajlandó egyszerűen visszaaludni reggel. ha imádkozok, ha nem törődöm vele, akkor is felkel és kész. de az biztos,hogy alvás nélkül enm bírná kis estig. délben fekszik le ált, és olyankor már tiszta kóma.

a tiedről neked kell eldöntened, hogy bírná e alvás nélkül estig. mennyire álmos stb mire délben lehfekszik. extrém esetben el tudom képzelni, de sztem azért kell nekik napközben a zalvás ennyi idősen.

2010. okt. 18. 13:12
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Az én fiam is lassan 2 éves, de még kell neki az alvás.

Én azt vettem észre, hogy a gyermekeknek néha vannak olyan időszakai, amikor nem igazán akarnak délben aludni. Jobban szeretne inkább játszani, olyan érdekes az új játék stb.

Én is átéltem a nagyobb gyermekkel, de igenis beparancsoltam az ágyába, hogy legalább pihenjen. Volt, hogy valóban nem aludt, de aztán szépen visszaállt az alvásra, azóta is alszik délben, pedig 4 éves!

Ha azt szeretnéd, hogy aludjon, akkor ragaszkodj a pihenéshez, ha nem is alszik, feküdjön be az ágyába. Hidd el, megéri, mert egy ekkora gyereknek szüksége van még a pihenésre!

Sok anyuka irigyelt, hogy az én gyerekem még alszik délben, de csak azért, mert következetes voltam!

2010. okt. 18. 13:13
 4/7 anonim ***** válasza:
kedves utolsó! első vagyok! minden egyes soroddal szó szerinte egyet értek!
2010. okt. 18. 13:16
 5/7 anonim ***** válasza:
Szerintem is aludnia kell. HA ovis lesz, ott még ált. a 6 éveseknek is kell aludniuk.
2010. okt. 18. 13:22
 6/7 anonim ***** válasza:

Kedves első!

Azért írtam le a tapasztalatomat, hogy segítsek az anyukán. Megértem a helyzetét, mert mostanság nagyon sok gyerek nem alszik délben. S főleg azért, mert az anyuka "engedi" nem aludni. A gyermek 1-2 próbálkozás után rájön, hogy nem kell aludni, s onnan már veszve van az alvás!

Javában kell a 2 éveseknek aludni, mert az egészséges fejlődéshez ez is szükséges! Nem csak a gyermeknek, hanem az anyának is kell az a kis alvásidő!

Nem beszélve arról, hogy bölcsiben/ oviban is van csendes pihenő, amikor is jó szemmel nézik, ha valaki valóan alszik!

Megjegyzem, hogy nekünk felnőtteknek is néha jólesik egy kis déli pihenő.

2010. okt. 18. 13:24
 7/7 anonim ***** válasza:
Az én 2 évesem is próbálkozik mióta heverőn fekszik hogy nem alszik délben.1 hétig nem is aludt fél óránál többet,azt hittem változott és ennyi elég neki.De nem.Megszokta a helyét,néha rá kell parancsolnom,de érdekes módon azóta 2,5- 3 órát simán alszik.Ne hagyd hogy ne aludjon.Nem tudja még mi a jó neki.
2010. okt. 18. 14:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!