Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mennyi pénzt kell költeni egy...

Mennyi pénzt kell költeni egy 3 éves gyerekre?

Figyelt kérdés

Mire van szüksége egy ilyen idős gyereknek?

Gondolom enni azt eszi, amit ti. Ruhát milyen gyakran kap? Játékokat? Mire van még szüksége ezeken kívül?

2023. szept. 26. 16:53
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
70%
9-es, akkor lehet, ha nem volt valami miatt orokbe adhato eddig.
2023. szept. 26. 18:33
 12/21 anonim ***** válasza:
44%

9es, szállj már le róla, ha már az aktabetekintésnél tartanak, nyilván képben van, hogy kb mire lehet számítani.

Kérdező: sokmindent meg lehet venni használtan, én pl ruhát szinte csak úgy veszek neki (3 éves 2 honapos), mert két perc alatt kinövi, egyszerűen nem éri meg súlyos tízezreket költeni. Pont amiatt, hogy ez a korosztály egy-egy méretet tök gyorsan kinő, cipőből nagyon gyakran lehet alig használtat venni az eredeti ár töredékéért (marketplace-en vagy a Vinteden). És pont a cipő a legdrágább fajlagosan a gyerekruhák közül, úgyhogy ezen elég sokat lehet spórolni.

Kaját azt eszi, amit mi, gyógyszert (D vitaminon kívül) nem szed, könyveket szülinapra, karácsonyra kap (vagy amikor épp látok jót használtan, mert ezt is érdemes nézni, fillérekért megveszi az ember a tökéletes állapotú könyvet, ami valaki más gyerekének már nem kell), játéka viszonylag kevés van és ritkán is kap (nem is igényli, sokkal inkább a valódi használati tárgyak érdeklik). Még alváshoz kell neki pelenka, az egy viszonylag drága tétel (de állítólag a mosható olcsóbb - nem tudom, nem próbáltam). Nyilván több miatta a rezsi valamivel, de ez (nálunk) nem érezhető. Baromi drága magánbölcsibe jár (külföldön élünk). Ha összeget kéne mondani, a bölcsin kívül szerintem olyan max 250 eurót költünk rá átlagosan havonta.

Ja, és minden hónapban félreteszünk neki 200 eurót születése óta.

2023. szept. 26. 19:24
 13/21 anonim ***** válasza:
0%

5ös, tehát ha nincs gyereked nem mosol, nem fizetsz közös költséget, nem mosogatsz, nem eszel?:-D

mert elképzelem, ahogy kiszámolod apuknak hogy a gyerek adagja az ebédből 93,56 forint, a mosásból 0,2 forint stb...:-D Aminek a felét persze neked kell fizetni.

2023. szept. 26. 19:27
 14/21 anonim ***** válasza:
52%

"Ilyenekre is gondolj, hogy naponta kell mosnod majd, naponta szarito,megy a tv, tobbet futesz, tobbet fozol stb. Tehat a szamlak eleve tobbek lesznek."

Bocsi, ezen megakadt a szemem, nem értem :D

Nekem 2 kisgyerekem is van, mégse mosok naponta, a ruhákat meg teregetni szoktam, nem szárítógépezni, max. télen, a TV nem megy többet, sőt, szerintem a többség visszavesz belőle, ha gyerek lesz. A fűtés meg akkor is ment, mikor nem volt gyerek, nem variáltunk rajta.

Kb. a víz számla lett csak kicsit több, de nem érezhetően.

2023. szept. 26. 20:16
 15/21 anonim ***** válasza:
50%

"Kb. a víz számla lett csak kicsit több, de nem érezhetően"

Nálunk két gyerekkel konkrétan dupla annyi, mint volt. :)

Belefér a büdzsébe így is, de túlzás, hogy nem észrevehető.

Fűtés: több mint duplája volt már egy gyereknél is és nem azért, mert túlfűtöttünk, hanem pusztán abból az okból, hogy gyerek előtt csak reggel-este voltunk otthon, így napközben le volt véve a termosztát.

Stb. Tudnám sorolni, pedig nem is az a kommentelő vagyok, aki említette.

2023. szept. 26. 20:27
 16/21 anonim ***** válasza:
0%

Fiam 3.5 éves.

Ruhát nem veszek neki, rengeteget kapunk. Pontosabban idén egy télikabát kell neki. Legyen 5000.

Cipő szezononként, legyen 10ezer.

Kaját nem számolom. Villany, fűtés, víz semmivel sem több mint gyerek elött. (Pedig van egy 1.5éves huga is).

Oviba nálunk a csoportpénz évi 2000, az ebédért nem fizetünk.

Játék ugy havi 5-10ezer. Mikor mit szeretne.

Nasi, gyümölcs, joghurt ami több,az is max 15ezer/hó

Logopédus 5éves korig nem foglalkozik velük.

Fejlesztésre sosem járt.

2023. szept. 26. 20:37
 17/21 anonim ***** válasza:
23%

"Logopédus 5éves korig nem foglalkozik velük."

Csak ott nem, ahol nincs kapacitás.

5 éves korában jutottunk csak be és úgy le..., hogy miért nem előbb, mert ha túl sok a javítandó, 1 év kevés a suliig. Igaza volt, 8 évesen is hordhattam még.

2023. szept. 26. 21:08
 18/21 anonim ***** válasza:
40%
Már a mi időnkben is csak a nagycsoportosokkal foglalkozott a logopédus, nem csak most
2023. szept. 26. 21:28
 19/21 anonim ***** válasza:
0%

14-es, Igen, naponta mosok, mert egyreszt kicsi a mosogepem, en itthonrol dolgozom, tehat egy nadrag es 7 polo eleg egy hetre, ellenben a ket gyerek minden nap tiszta nadrag, polo, pulcsi, az heti 21 ruhanemu , uszodaba mind a kettonek torolkozo, kinti jatszos ruha, szerinted igy nem mos az ember tobbet ?

Szaritom van mert ahol elek nem sokat sut a nap, bent meg peneszedne ha teregetnek.

Tv-nk nem volt mig nem voltak gyerekek, azota van, hogy tudjanak reggel nezni egy 15 perces meset. A villany sem mindegy, hogy egy nappaliban eg vagy meg 3 szobaban pluszban. Fozni tobbet kell, foleg ha egeszsegesen etkezik az ember.

Futeni ugyszinten tobbet, es nem nem azert mert meleget csinalok, de a gyereknek bekapcsolom a futest furdeshez, magamnak nem kapcsolnam be telen sem, megszoktam. Mikor otthon voltam veluk akkor meg plane, elotte meg 13 oras muszakot nyomtam, nem kellett a futes telen sem, mert nem voltam otthon.

2023. szept. 26. 23:29
 20/21 anonim ***** válasza:
0%

"Már a mi időnkben is csak a nagycsoportosokkal foglalkozott a logopédus, nem csak most"

Nem tudom, hogy te hány éves vagy, én 40 és 4 éves koromtól foglalkozott velem logopédus. Beszédindítást se nagycsoportban kezdenek.

Amivel te kevered, az az, ha átlag Julcsinak nem megy az R, akkor elég nagycsoportosként járnia csoportos foglalkozásra párszor és kész.

De ez a logopédiai szükséglet 1 %-át teszi ki.

2023. szept. 27. 06:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!