Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hol van a határ nálad fegyelme...

Hol van a határ nálad fegyelmezésnél az iskolában, amit még elnézel?

Figyelt kérdés

Felnyomta a tanár a pólója nyakánál fogva a gyerekem egy oszlopra. Nem fájt neki meg ilyesmi. Azt mondta a tanár, hogy nem lehet nyafogni és nem tetszik a stílusa, meg a hangnem, amiben beszél, problémázik. Épp ideges volt a gyerekem, mert fogócskáztak és át akarták verni, hogy ő legyen a fogó szabad játéknál, ne az, akit elkaptak, ahogy kéne.

Tudni kell, hogy a gyerekem stílusa bicskanyitogató, mondtam neki többször, hogy meg fogják verni miatta, ha ilyen lekezelően beszél másokkal és emelt hangerővel. Csúnya szavakat nem használ, nem káromkodik és nem szid, csak okosabbnak hiszi magát és lekezelő, ha dühös akkor hangosabb is. De azt hittem random roma lesz az utcán Bp egy rosszabb részén, akire ráfintorog, vagy bunkón szól vissza, nem a tornatanára. Jó mondjuk nem ütötte meg, csak megalázta, befenyítette, hogy vegyen vissza, de akkor is ez nekem sok.. másrészt ha nem találkozik ilyen reakcióval a suliban, később rosszabbul járhat, hátha tanul belőle.. de ajj..

Nem tudom. Te mit tennél? De ne a saját gyerekeddel kèpzeld el, hanem hogy a gyereked egy olyan gyerek, aki lekezelő más felnöttekkel és hangosabb, indulatosabb, és sokan nem kedvelik ezért felnőttek, de másokat nem zavar, vagy velük nem ilyen(ha azonos szellemi prtnert talál nem ilyen), és se jutalmazással, se büntetéssel nem sikerül erről leszoktatnod, és te is megütnéd néha a stílusáért. Hozzátartozik, hogy tényleg okosabb másoknál, nem csak beképzeli és ez baromi frusztráló lehet.

Szóval úgy gondolom, hogy hasznára válhat az agresszió, amit tapasztalt, mert részemről ilyet nem élt még meg, pedig mondták már, hogy két nagy pofon kéne neki és visszavenne, de rohadtul nem oké, ha felnőtt, ráadásul tanár ilyet csinál, ráadásul az osztály előtt, plusz ugye a gyerek 9 éves. Kitűnő tanuló 5ös magatartással, az osztályfőnöke kedveli, a gyerekek is kedvelik, különórán egyiken kedvelik, másikon nem, megosztó gyerek.

Mit tennél, ha ilyen gyereked lenne ilyen helyzetben? Legszívesebben bemennék, de még képes lenne jobban rászállni a tanár, meg tanárhiány van, meg lehet ez a lökés kellett, hogy visszavegyen az arcából és csendben maradjon, ha nem tetszik neki valami.. nemtudom. Kivárjak? Sírva mondta el.

2023. szept. 26. 16:24
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
64%
Kamut semmiképp sem írnék ki.
2023. szept. 26. 16:26
 2/16 A kérdező kommentje:
Te valami üldözési mániás vagy, első?
2023. szept. 26. 16:29
 3/16 A kérdező kommentje:
Jó lenne, ha olyan írna, aki tud érvelni a saját oldala mellett, az erkölcsileg helyes az lenne, ha bemennék, de a hasznos nem biztos, hogy ez lenne.
2023. szept. 26. 16:31
 4/16 anonim ***** válasza:
87%

Hát, nem gyakran csinálhat ilyet, ha ötös a magatartása 🙄

Bemennék igen, tanár nem tehet ilyet. Mondom ezt volt tanítóként úgy, hogy találkoztam már néhány bicskanyitogató stílusú gyerekkel.

De valamiért úgy érzem, a kérdésed provokáció, kétlem, hogy egy anya így írna a saját gyerekéről.

2023. szept. 26. 16:33
 5/16 anonim ***** válasza:
39%

A gyerek nevelése a szülő dolga...a tanár ne nevelje a gyerekemet ilyen módszerekkel.

Sajnálom,hogy te elbuktal a nevelesebol.

Én személy szerint akármilyen a gyerekem ezt így megmondanam a tanárnak és nem engednem,hogy bántsa a gyereket

4-es van itt egy anya aki a 9 éves gyerekről ugyanilyen stílusban ír, a kérdéseiben rendetlen,utálatos jelzőket használ rá.

2023. szept. 26. 16:37
 6/16 A kérdező kommentje:

Idén kezdte tanítani nála a tesit a tanár. Az ofőjét kedveli a gyerekem és felnéz rá, vele nem csinál ilyet, kb ódákat zeng róla, ritkán helyettesítik, a helyettesítők közt megoszlik, kinél milyen, de alapvetően normális. Azt hiszem a könyvtárossal volt bunkó még.

Én megértem mindkét oldalt, a gyerekem nagyon irritáló stílussal tud beszélni, de ez akkor is sok, de másrészt mitől változna, ha nem külső hatásoktól? Ilyet még nem tapasztalt, eddig max megszidták vagy kiültették büntetésbe, amire általában tett. Nem tudom tényleg.

2023. szept. 26. 16:40
 7/16 anonim ***** válasza:
100%

#5! Én csak egyet olvastam, aki nem hajlandó felvenni a zokniját, meg kiszolgáltatja magát. Nem akarta elvinni a saját szülinapi bulijára se, mert akkor is volt valami hiszti az öltözéssel. De ő azt hiszem, már 10 éves.

2023. szept. 26. 16:42
 8/16 A kérdező kommentje:

Jaja, az az én gyerekem, az én kérdéseim.

Nem buktam el nevelésből, az én gyerekem egy nehéz gyerek(volt). De érdemli ezt? Vagy jó hatással lenne rá? Mondtam korábban is, hogy pillanatok alatt kiveri a biztosítékot, korábban eltanácsolták mindenhonnan, mert durvább volt a viselkedése(verekedés, dühkitörés), mára csak ennyi van, hogy néha ilyen a viselkedése, mikor frusztrált valami miatt.

Nem tudom, ha rossz hangnemért felnyomják az oszlopra, akkor a verekedőket összeverik, vagy mi? Nincs arányban a tettével..

2023. szept. 26. 16:44
 9/16 A kérdező kommentje:
Holnap megint lesz tesi, jó lenne valamit kitalálnom, hogyan kezeljem, szóval valami tanács jól jönne
2023. szept. 26. 16:52
 10/16 anonim ***** válasza:
51%

Ja,biztos jót tesz neki az,hogyha a tanár felkelni a falra.gondolkozzal már egy kicsit...

Szólj a tanárnak ilyet ne tegyen többet.es a gyerekkel is beszélj.

2023. szept. 26. 16:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!