Miért viselkedik oviba jól itthon meg problémáink vannak?
Kislányom nemrég kezdte az ovit igaz eddig ez a 3.alkalom hogy ment. 2 hétig beteg volt.
A beszoktatási napokon mindig ott vtam vele nem hagytam ott viszont első nap mikor ment azt mondták nem sírt szépen ebédelt kétszer kért a levesből. Barátkozós ügyesen eljátszik. Ebéd után eddig mentünk érte de már első nap mondta ő ott szeretne aludni. Ma próbálta meg először. Örülök hogy ilyen jól érzi magát ott és nincs semmi baj vele. Viszont itthon az utóbbi időben nagyon hisztis lett, néha még mindig harap, rugdos, sikít, tiltakozik. Kiszámíthatatlan H mikor jön rá ez a hiszti. A reggeli ébredések katasztrófák az utóbbi időben. Régen legkésőbb negyed 8kor bárkivel kijött az ágyból de jó pár hete rugdos tiltakozik ha ki akarjuk venni. Mindig ilyen fel 10 után aludt el este de sose volt baj az ébresztéssel meg délutan se. Velem semmit nem akar most csak papával mindent. Még maminak se enged mindent és apának se. Hiába keltem fél 7kor reggel fél 8 után is még ágyba van mert nem akar kijönni. Egyszer vittem eddig egyedül oviba sírt végig az úton hisztis volt reggel. Ha papa tud segíteni kocsival azért beérunk de már előre félek mikor leszek egyedül ha megy dolgozni. Miért hisztizik alvás után egy ideje? Ha nem alszik délután van h akkor is későn alszik el este. Ha elalszik időben reggel ugyanúgy nem akar felkelni. Oviba miért ennyire szófogadó okos h egyáltalán nincsenek ezek a durva hisztik?
Az oviban moderálnia kell magát és nem fejezi ki az érzéseit, csak teszi, amit elvárnak tőle. Otthon viszont ti vagytok a biztos pont, kitombolhatja azt a feszültséget, ami egész nap gyűlik benne. Akiket elutasít, azokat okolja az változásért és valahogy le akarja vezetni rajtatok, hogy érezzétek, amit ő. Ez nem bosszú, hanem önkéntelen reakció.
Légy megértő, mondd el, hogy neked is rossz, hogy távol van nap közben, de ő már nagy lány, akinek oviban a helye. Azt is látod, hogy milyen jó lesz neki a pajtásai között és hazafelé mindent elmesélhet. Te pedig sietsz hozzá, ahogy csak tudsz. Adhatsz neki titkos valamit a táskájába, ő is neked, ez összeköt titeket arra az időre, ami külön vagytok.
Le fog csengeni ez is, csak légy vele türelmes és értsd meg, hogy nem olyan zökkenőmentes ez neki, mint ahogy látszik.
Hát ez ilyen..
Mi 8. éve szenvedjük ezt, oviban, iskolában jó gyerek, itthon meg a poklok poklát éljük... Velünk kitombolja magát 😒
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!