Anyukák, milyen gyógyszereket érdemes itthon tartani ha elkezdi a gyerek az óvodát?
Kisfiam szeptemberben kezdi az óvodát. Nem beteges szerencsére, ezidáig csupán pár alkalommal volt megfázva, a “kötelező” 3 napos lázon kívül egyszer volt hányásos vírusfertőzése. Orvosnál alig jártunk.
Kezdek felkészülni rá, hogy ez megváltozik miután elkezdi az ovit.
Nurofen szirup es orrspray van itthon (a lejáratot persze figyelem)
Vitamint adok neki Marslakó szirup vagy Kismacis rágótabletta, ezek ilyen multivitaminok… van hogy csak C vitamint kap pár cseppet (D vitamint ősztől tavaszig kb), mindemellett változatosan étkezünk sok zöldség, gyümölcs.
Miből tankoljak még fel, hogy ne az ügyeleti patikába keljen rohanni?
Persze viszem majd orvoshoz ha lebetegszik, csak szeretnék felkészülni amire lehet
Szerintem jó ha van otthon köhögés csillapító, ha pont estére lesz köhögés, akkor legalább tudjon aludni.
Illetve ha hányás, hasmenés jönne, akkor az a por szuper, ami visszatölti a hiányzó nyomelemeket és segít h ne száradjon ki.
Protexim Restore gyerekeknek, ha hasmenése lenne, ezen kívül nurofen szirup, flamborin csepp, sinupret, nasivin kid, tandum verde spray. Én immunerősítőnek D és C vitamin cseppet adok, illetve ha kell béres cseppet. Ezen kívül inhalátor, ami salvus vízzel is működik és infralámpa.
Lányom 1 évet volt bölcsis, egyetlen egyszer lett lázas, akkor is csak azért mert egyszerre bújt ki a 4 szemfoga, majd oviban kb ment egy hetet, majd 2 hetet kúráltam. Egyetlen egyszer ment 3 hetet egyhuzamban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!