Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Az ADHDs gyereket hova viszite...

Az ADHDs gyereket hova viszitek suliba? Járhat rendes iskolába, vagy speciálisba mehet csak?

Figyelt kérdés

2023. szept. 18. 12:28
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Attól függ, vannak integrálható gyerekek, ésvan, akinek speciális iskola kell.
2023. szept. 18. 13:15
 2/6 anonim ***** válasza:
50%

Ha van róla papírja, hogy integrálható, akkor járhat simába.

De azért ezt is fenntartásokkal kezelem, mióta az ovit most szeptemberben kezdő lányomnak lett egy Down-kóros kis csoporttársa, akinek papírja van az integrálhatóságról, pedig gyakorlatilag baromira nem az. Na ők tuti, hogy ismernek valakit, aki ismer valakit, máskülönben ez a kisfiú nem kaphatott volna zöld utat, az fix. Szerencsére már csak a héten lesz, mert elköltöznek... Suliba se tudom elképzelni, hogy egészséges gyerekek közé járjon majd.

2023. szept. 18. 13:58
 3/6 anonim ***** válasza:
83%

“Suliba se tudom elképzelni, hogy egészséges gyerekek közé járjon majd.”

Kinek mi számít egészségesnek. Nekem általánosban volt egy enyhén down-kóros osztálytársnőm. Ő soha nem ártott senkinek és amúgy már le is érettségizett. Ellenben a normálisnak mondott lányok és nem kevés fiú is, már-már pszichopata rohadék volt. Ráadásul nem is mind tanult jobban, mint az elvileg fogyatékos. Az olyanokra nem tudok szebbet mondani, akik majdnem az öngyilkosságig kipécéznek embereket. Szinte minden osztályközösség ilyen és sosem az autista és hasonlók miatt. Hadd ne kelljen sajnálnom azok kölykeit, akik sni gyerekkel járnak együtt. Legalább van esély, hogy minimális emberséget tanulnak.

2023. szept. 18. 18:57
 4/6 anonim ***** válasza:

"Nekem általánosban volt egy enyhén down-kóros osztálytársnőm. Ő soha nem ártott senkinek"

Igen, csak sajnos az ilyenekből van jóval kevesebb. 100 Down-os gyerekből jó ha van egy, aki békés, aranyos, szeretetreméltó és valóban emberségre tanít. A másik 99 meg sajnos olyan, mint a fent említett kisfiú is. Ő üt-vág mindenkit, agresszív, izomból ellöki aki épp nem tetszik neki, nem beszél, nem szobatiszta (ez is érdekes, elvileg az oviban már nem pelenkáznak, akkor se, ha 8x pisil be az egészséges de még nem szobatiszta gyerek - de őt kell nekik, hiába nincs se pelenkázó, se semmi), minimálisan se fogad szót, gyakorlatilag a 2 óvónőből az egyiket folyamatosan leköti, a másik meg marad egyedül a többi 21 gyerekre. Ő maximum arra tanítja a gyerekeket, hogy kerüljék el nagy ívben, ha nem akarnak konfrontációt... Jelenleg a fél csoport retteg miatta oviba menni, tudom, mert volt szó róla a szülőin (akkor tudtuk meg, hogy már csak a héten jön). Na most azért ez sincs rendben, qrvára nincs, hogy 21 egészséges gyerek egy nekik való, "normális" óvodában húzza be fülét-farkát és legyen rá tekintettel, mert szegény beteg. Én felnőttként tisztában vagyok vele, hogy szegény kisfiú nem tehet semmiről, sajnálom is nagyon, de nem az a megoldás, hogy akkor csesszünk szét minimum 3 évig egy komplett ovis csoportot miatta, és szenvedjenek hátrányt miatta az egészséges társai meg az óvónők, hátha nagycsoport végére már eljut oda, hogy mond 5 szót és nem pelenkába kakil.

2023. szept. 19. 12:12
 5/6 anonim ***** válasza:

#4, ebben az esetben pedagógiai asszisztens kellett volna a sérült gyerek mellé. Gondolom nem láttál bele a gyerek papírjaiba, de simán lehet, hogy ez elő is volt írva, csak valahogy az óvoda elfeledkezett róla pénz hiányában.

Én olyat is hallottam, hogy egy iskolában az ADHD-s gyereknek abszolút nem volt jó helye a normál osztályban (mert neki se jutott pedagógiai asszisztens), de mivel a szakértői bizottság szerint integrálható, muszáj volt a normálba mennie. A szülő meg a haját tépte (a gyereké is, meg az osztálytársaké is). És megfelelő körülmények között lehet, hogy tényleg simán integrálható lett volna, csak éppen olyan iskola nem volt elérhető.

2023. szept. 19. 14:32
 6/6 fsb1000 válasza:
Igen járhat "rendes" iskolába. Máshova nem kéne... Tanár és iskola függő mennyire lesz jó neki.
2023. szept. 29. 21:49

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!