18 hónapos a kislányom, még nem indult el önállóan, annyira aggódom, van valaki aki ilyen cipőben járt?
Ebben az esetben inkább a dévénytorna lenne hatékony!
A TSMT is nagyon jó, de az inkább az idegrendszeri éretlenségből fakadó problémákra hat jól. Pl.: megkésett beszédfejlődés, szenzoros-integracios zavar, autizmus, adhd, stb.
A dévény torna pedig kimondottan a mozgàsfejlődésben való lemaradásban segít. A laza bokát is rendbe rakná neki.
Olvass utána! :)
Pesten van olyan játszóház ahol felmérik a piciket és megmondják milyen fejlesztés kell nekik, dévény vagy tsmt, vagy más.
Szerintem érdemes lenne olyanra elvinni, mert, ha csak tippelve viszed egy fejlesztésre akkor lehet még rontasz is rajta.
Sajnos nem tudom már mi volt a játszóház hálózatnak a neve, de vagy itt megmondják, vagy a védőnő segít... A fiam már 8 éves, így már rég foglalkoztam vele.
Őt dévényre hordtam, de semmit sem javult. Elvittem egy másik tornászhoz, ott 4-5 alkalom után felállt és elindult... (Igaz én pár hónaposan vittem.)
Milyen sok helyen jártatok már?
Fejlődésneurológus látta?
Ha igen, és szerinte sincs baj, akkor tényleg ne aggódj.
8!
A tsmt-t és a Dévényt nem orvos tartja.
Minden esetben legelőször orvoshoz kell vinni a babákat,kisgyermekeket,hogy a súlyosabb betegségeket kizárhassa az orvos, és diagnosztizálja.
Majd amit Ő kiír,arra a gyógytornára kell vinni a gyereket.
Különben többet árt,mint használ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!