Mit tennél, ha kiderülne a másfél-két éves gyerekedről, hogy allergiás a kutyákra?
Ha lenne kutyátok.
Még egyáltalán nem biztos, egyenlőre most kezdjük az orvosról-orvosra járást.
Felmerült a gyanú,hogy esetleg kutyaszőr allergia is lehet. (mégcsak laikusként, orvos nem mondott ilyesmit, csak annyit, hogy lehet allergia is -van a családban is mindenféle).
Eszembe jutott, hogy mi lesz a 9 éves kutyusunkkal, ha kiderül esetleg az, hogy allergiás rá a kislányunk. (Egyenlőre még csak elméleti szinten)
Ti mit tennétek?
Ha van saját tapasztalat az is nagyon érdekel!
Köszönöm 🤗

1 éves kortól nézik az allergiát vérből, előtte nem megbízható az eredmény. Akkor tünetek alapján tesztelik (pl. elmúlik-e a véres széklet, ha a szoptató anya tejmentes diétára vált).
Szerintem se a kutyaszőr lesz. Ha mégis, megpróbálkoznék intenzívebb takarítással, a gyerek és a kutya távol tartásával, amennyire lehet. Ha nincs más megoldás, akkor a kutyának sajnos mennie kell.

Es a kutya hova menjen? 5 honapos a kisfiam, van egy 10 eves, suket kutyam.
Ha kiderulne, hogy allergias ra, oszinten nem tudom mit tennek. Hova tegyek egy oreg, suket kutyat? Ki vallalna be? Ne eljunk alomvilagban, senki nem akar befogadni egy idosebb kutyat, akkor se nagyon, ha nincs vele amugy gond.
Na most legyen okos az ember.

Ez egy összetett kérdés. Milyen súlyos és milyen tipusú tünete van a gyereknek? Gyógyszerrel tünetmentes e? Milyen kutya? Biztos a kutya okozza e a tüneteket?
Párom kutyaszőr allergiás, de 2 kutyával élünk lakásban. Néha kipirosodik ahol hozzáérnek, a megfázásokból nehezebben gyógyul.
Ha súlyos, nem kezelhető tünetei vannak, biztosan a kutyától, akkor házba kell költözni. Tudom nem egyszerű, de a kutyát nem adnám.

23: as azért azt nem árt tudni, hogy az allergiából később sokkal súlyosabb betegségek alakulnak ki, szóval nem érdemes ezzel játszani, de ti tudjátok, a ti életetek.
Kérdező: Szerintem ne aggódj ezen, majd ha kiderül, hogy valóban a kutya okozza, akkor ráérsz ezen agyalni. Szerintem ennek kicsi az esélye.
Voltunk bőrgyógyásznál, de vissza kell menni, mert nem segített semmit amit felírt :(
Ma megyünk fül-orr-gégészhez, hogy ő mond-e valamit.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!