Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Elváltunk feleséggemmel, van...

Elváltunk feleséggemmel, van egy kétéves fiunk. Exem szeretné hogy kevesebb alkalommal találkozzak vele. Én azt látom, hogy hiányol/nyűgös, ha nem találkozok vele minden másnap vagy harmadnap. Fiam miatt kérdezem, mit csináljak?

Figyelt kérdés

Tavaly közösmegegyezéssel váltunk el. Nem akartam elhúzni a válást így kb majdnem azt adtuk be amit az exem szeretett volna.

Azt az egy dolgot szerettem volna és szóban egyeztünk meg róla, hogy ne csak kéthetente hétvégén lássam fiamat, hanem hétközben is 2-3szor.

Erre most próbálkozik, hogy csak heti egyszer lássam hétközben. Ez pl akkor rossz, ha nem az én hétvégém van, akkor csak egyszer látnám egy héten.

Próbálom neki mondani, hogy nem magam miatt csinálom, nyűgös, kezdetben nehezen kezelhető, ha 3 vagy több napig nem lát engem.

Ő nála alszik minden nap, 5 éves koráig, hétvégén csak reggel 9-től este 7-ig van nálam. Szivem roppan össze, mikor erősen percekig szorít magához, mikor hosszabb ideig nem lát.

Másoknál hogyan, milyen rendszerben működik a gyerekkel való kapcsolattartás válás után kétéves gyereknél?

Gyerekem igényeit szeretném teljesíteni. Szeretném, hogy a válás ellenére kapjon tőlem is tanácsokat, tapasztalatot, apaképet.

Érzelmektől feldúltan, nehéz kitalálni mitévő legyek. Tudtok tanácsolni valamit?

2022. máj. 12. 19:56
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
97%

Mivel indokolja hogy kevesebbet találkozzatok?

A mi fiunk már 8, de amíg kicsi volt és nem aludt az apjánál simán engedtem hogy lássa heti 2-3 délután is ha erre volt igényük. A gyerek is örült, nekem is volt pár szabad órám. Mióta elviszi ott alvósra apás hétvégés héten 1 du, másik héten 2 du vannak együtt suli utántól estig.

2022. máj. 12. 20:05
 2/15 A kérdező kommentje:

Azzal indokolja, hogy nem tud annyi minőségi időt eltölteni vele.

Alapból érzelgősen hozza fel a témát és szerintem veszekedni próbál belőle. Nem egyszer volt olyan, hogy bűntetést kellett fizetni (tőlem is kértek mivel ő nem tudta akkor kifizetni), mert későn ment az oviba érte. Ha jól tudom fél 6 után kell fizetni érte 5.000 forintot.

Csak tippelni tudok, hogy valójában mi lehet a kérése mögött. Szerintem még mindig táplál érzelmeket utánam. Próbálok a lehető legkevesebbett beszélni vele, látni őt, de ezt a valamit egy pár hete már nyomja.

2022. máj. 12. 20:10
 3/15 A kérdező kommentje:
#1 Amit írsz az jól hangzik. Azt gondolom hogy amíg pici, 0-4 éves addig kellene megadni neki ezt a lehetőséget, hogy heti többször is lássa az apját.
2022. máj. 12. 20:14
 4/15 anonim ***** válasza:
93%
Büntetést fizetni az oviba mert későn érsz oda a gyerekért??? Na ilyet nem hallottam még
2022. máj. 12. 20:25
 5/15 A kérdező kommentje:
Ha 17:30 után ér oda a szűlő, akkor kell fizetni. Alapítványi bölcsőde.
2022. máj. 12. 20:26
 6/15 anonim ***** válasza:
94%

Ha valóban az a szándéka lenne hogy érez még valamit irántad , akkor nem lehetne ezt megbeszélni ? Kibékülni újra kezdeni ?

Bocsi ha hülye a kérdés. Csak érdekel

2022. máj. 12. 20:55
 7/15 A kérdező kommentje:

Annyi sebet ejtett bennem, azok feldolgozása közben el is felejtettem, hogy ki ő. Rágondolok nem igazán tudom felvázolni az arcát, hogyan néz ki.

Egyébként sokat segített, hogy kiírtam magamból a kérdést és köszönöm szépen a válaszokat illetve hogy elolvastátok.

Ez már nem a kiírt kérdéshez tartozik, #6-osnak írom, hogy én nem akartam tőle gyereket.

Megvezetett, hogy ő védekezik meg hogy meddő és megígértette velem, hogy ne izguljak.

Miután megszületett a fiunk én megpróbáltam mindent megadni gyerkőcnek, Ebből lett hogy elvettem az anyját, hogy nézzük meg, ha már van gyerkőc. Miután összeházasodtunk tudtam meg, hogy van sok millió fedezet nélküli hitele, amit nem vallt be illetve nem mondta el hogyan szerezte. Pár hónapig tartott a házasság ha nincs gyerek egy hónapig se tartott volna, csak olyan pici volt hogy nem akartam akkora traumának kitenni.

Mind a ketten szeretjük a picit, nagyon kedves aranyos. Most ez az egy dolog van ami bánt, hogy mennyire megviseli ha napokig nem lát engem.

2022. máj. 12. 21:09
 8/15 anonim ***** válasza:
93%

7#

Így már értem.

Sajnálom hogy így át lettél verve. Majd egyszer megtalálod az igazit. ☺️

2022. máj. 12. 21:17
 9/15 A kérdező kommentje:

Mikor megtudtam hogy várandós, elmentem egy válóperes ügyvédhez elpanaszolni, tanácsot kérni hogy mit tegyek.

Beleégett a memóriámba amit az ügyvéd mondott: "Figyeljen kedves xy. Itt vagyok 44 évesen már kétszer elválltam és nincs gyerekem, lehet nem is lesz."

Megfogadtam a tanácsát, amúgy is szerettem volna gyereket. Minden megszenvedett percet megérte.

Nagyon hálás egy kisfiú és ahogy olvasom/hallom másoktól minden gyermek áldozattal jár.

Köszönöm az együttérzést, szerencsére feldolgoztam a történteket, sok tapasztalatott szerezve közben.

2022. máj. 12. 21:29
 10/15 anonim ***** válasza:
90%

9#

Légy pozitív, annyi jó dolog van az egészben hogy ott a kisfiad :)

Ha akarod és szeretnéd hogy jó kapcsolatotok legyen az később vissza fog tükröződni!! Fogja tudni hogy apára igenis mindig lehet számítani! Most még nehéz így hogy kicsi és nem tudja mi történik körülötte ahogyan azt sem érti miért nem vagy vele de később ha nagyobb lesz és érteni fog mindent és látni akar majd téged többször akkor nem hinném hogy az anyja megteheti azt hogy keveset lásd. De egyébként ez felháborító. Önző az exfeleséged. A saját maga problémáját vetíti ki rád és a gyerekre. Normális esetben azt mondanám én "persze akkor látod a gyereket amikor akarod " hisz jogod van hozzá. Én ha ilyen helyzetben lennék nem tiltanám el az apjától a gyerekemet. Ez butaság és beteges.

Neked nagyon jó szíved van. Sajnálom hogy ezt át kell élned. Én nem tudnám mit csináljak ilyen esetben. Én beleőrülnék ha 1-2 hetente láthatnám a gyerekem. Kitartást!

2022. máj. 12. 21:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!