3 éves védőnői státusz másnál is így megy?
Figyelt kérdés
Idáig mindig be kellett menni státuszra.
Most azt kérte a védőnő, hogy messengeren válaszoljam meg a kérdéseket és mérjem le itthon a súly, cm, fejkörfogat, mellkas körfogat + vérnyomását is mérjem meg. Megkérdezte hogy jól hall és lát e szerintem.
Nem kéne személyesen is ránéznie?? Ráadásul SNI-s gyerekről van szó.
Ez másnál is így van màr ebben a korban?
#3 éves státusz
2023. szept. 7. 19:07
2/11 anonim válasza:
Nem. Be kell mennünk minden státuszra, plusz az orvosi státuszra is külön.
3/11 anonim válasza:
Be kellett menni, volt hallás- és látásvizsgálat is. Szerintem ne hagyd magad, kérj időpontot.
4/11 anonim válasza:
Én nem.hagynám..Ugy csinál mintha ott lettél volna.
5/11 anonim válasza:
Nem. kell műszeres látás és hallás vizsgálat is.
7/11 anonim válasza:
Nem. Az enyhe halláscsökkenést pl nem is biztos, hogy laikus kiszűri otthon, pláne, hogy sokaknak nem minden frekvencián csökkent. A látás is ilyen, pláne ha közelre nem jó. Ezt tapasztaltam. Védőnői státusz pipa, táblát hibátlanul leolvasta. Rá egy hétre mentünk szemészetre (mindenki szemüveges a családban, emiatt indokolt a szemorvosi vizsgálat). A gyerek szeme rossz, plusszos szemüvege lett 🤷🏼♀️. Nem erős, meg tudta (még) korrigálni valamennyire, de emiatt hamarabb fáradt a szeme. Nem hajolt közel, észrevett apró tárgyakat stb stb a gép mégis bemérte a + dioptriás hibát, ráadásul cilinderes is.
8/11 anonim válasza:
Műszeres vizsgálatot nem minden 3 évesnél lehet értékelhetően megcsinalni mert dacbol se csinál semmit. Vernyomast se tud mindegyiknél mert ellenkeznek. De megmérni minimum megtudja. Meg azért 1 évben 1x ránézhetne.
9/11 anonim válasza:
Nálunk is bekellett
A méréseken kívül nekünk is volt látásvizsgálat (3 féle) és hallás vizsgálat.
Ezeket otthon nem tudod megcsinálni.
10/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
Szerintem pont azért nem akarja, hogy bemenjünk, mert problémás a gyerek és úgysem tudná megvizsgálni.
De akkor vigyem el szemészetre és hallásvizsgálatra orvoshoz? Mert ez így mégsem oké, hogy nem néz rá senki.
2023. szept. 8. 10:45
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!