Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Szerintetek mennyire elítélend...

Szerintetek mennyire elítélendő ha az anyuka 2 éves gyermekére biztonsági csuklópántot tesz mikor elmennek sétálni? Van 8 hónapos tesó, ő ül a babakocsiba.

Figyelt kérdés

Csak ez jutott eszembe hogy így lehetne többet kimozdulni az utcára. Kb 1 hónapja elkezdte hogy el szalad, nem áll meg mintha meg se hallana.. sajnos az már nem opció hogy a kicsit magamra kötöm, eddig úgy mentünk kicsi rajtam nagy sétált igy tudtam utána menni ha kellett, de babakocsival már nem úgy megy.

Ismerős körben is van ilyen gyermek (valószínű tőle látta mekkora buli elszaladni..)de ők még a szomszédba is kocsival mennek nincs kistesó.

Szeretek sétálni, nem szeretnék állandóan kocsikázni

2023. aug. 29. 23:02
1 2 3
 11/24 anonim válasza:
100%

Nem hallottam még ilyenről. Pórázról igen. Szerintem ha szükség van ezekre akkor használd.

Inkább ez, minthogy kifusson a kocsik elé.

2023. aug. 30. 06:20
 12/24 anonim ***** válasza:
100%

Én mindig úgy gondoltam, hogy aki úgy ítéli meg, hogy a gyerekének szüksége van ilyenre, az használja nyugodt szívvel. Inkább, mint hogy elcsapja egy busz.

Ilyenkor mindig vannak "okosok", akik azt mondják, hogy jaaaj, csak nevelés kérdése. Szerintem meg nem. Nagyban függ a gyerek habitusától. Az én lányom az első perctől kezdve mellettem jött, fogta a kezemet, ha kértem, nem rohant sehova. Barátnőm kisfia meg ment, amerre látott. És nem azért, mert én neveltem, ő meg nem. A gyereknek ilyen a természete. Szóval ha úgy gondolod, használd nyugodtan. Biztos lesz, aki rossz szemmel néz rátok, de sz@rd le. :)

2023. aug. 30. 06:41
 13/24 anonim ***** válasza:
94%
Senkivel sem kell foglalkozni. Ha kell hozzákötözöm a babakocsi tolojához is,gyerekpórázt is teszek rá ha tudom hogy hirtelen elszaladgálós a gyerek. Én ismerem én tudom milyen habitusú. Ha netán aláfut egy autónak ugyanezek az emberek fogják azt mondani hogy miért nem vigyáztam rá jobban.
2023. aug. 30. 07:01
 14/24 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos sok baleset van abból, hogy elszalad a kisgyerek, viszont ezért egyre elfogadottabbak a biztonsági eszközök.

Én vettem csuklópántot, hogy le tudjam zárni a biciklit, mert fél kézzel nem megy, a gyerek meg addig elszalad. De a tépőzáras változatot azonnal leszedte...

2023. aug. 30. 07:39
 15/24 anonim ***** válasza:
100%

Én nem ítélnélek el emiatt, inkább ez, mint egy baleset.

Esetleg testvérfellépő a babakocsira? Hátha élvezné, hogy ő is “gurul” :D

2023. aug. 30. 07:46
 16/24 anonim ***** válasza:
100%
Semennyire sem elítélendő. Ettől még előbb-utóbb tuti lesz, aki beszól. Ne foglalkozz vele, semmi köze hozzá.
2023. aug. 30. 08:00
 17/24 anonim ***** válasza:
100%

Nem ítélem el, ha emellett a gyerkőc a kellő edukációt is megkapja. Itt miért állunk meg, körülnézünk, nem szaladunk el, stb. Vagyis nem arra használja anyuka, hogy "nesze bilincs 10 éves korodig, oszt eriggyünk".

Nyilván ez kívülről nem jön le, így én nem szoktam ítélkezni. Én is használnám, ha kéne, de csak is addig, amíg a gyerekem át nem érzi és meg nem tanulja, hogy hogyan kell viselkedni az utcán. Ezt pedig nekem/nekünk kell megtanítani neki.

2023. aug. 30. 08:38
 18/24 babyboom567 ***** válasza:
100%

Nemhogy, elítélném, hanem felnéznék rá,hogy igenis képest ezt az extrém hülye sztereotípiát felülírni(hogy elítélendő a póráz/hám/stbstb), és a használná a gyereke biztonsága érdekében.

Bátran használd, kakild le az idióták véleményét!

2023. aug. 30. 08:45
 19/24 anonim ***** válasza:
100%

Kis faluban élünk, van ahol még járda sincs, ne akard tudni hányszor szaladt elénk kisgyerek 🙄. Volt amikor a szerencsén múlott, mert az anyja elött volt takarásban és a "semmiből" átrohant az úton. Nem mentem gyorsan, sikerült megállni, már messziről lassítok, nehogy kiugorjon elém valamelyik. Inkább legyen rajta a csuklópánt vagy táska, mint elcsapja az autó. Nyilván ha nagyobb lesz és megtanul szépen (szebben) közlekedni akkor lekerül róla, a "tanuló fázisban" egy plusz biztonság, hogy nem tud elrohanni. Ugyan ez a futóbiciklis, kisbicajos, kismotoros gyerekek. Ahol van járda ott is életveszélyes néha, amikor a sarkon nem állnak meg 🤷🏼‍♀️. Simán kimennek a kocsi elé, amivel vagy megtudnak állni vagy nem. Pont rossz magasságban is vannak, egy apró koccanással is a fejét találja el az autó.

Van gyerekem, volt "pórázas" táskája. Sose kellett "visszarántani" vele, de ő nagyon nyugodt típus. Egy hevesebb vagy figyelmetlenebb kicsi átszaladhat az úton akár egy macska miatt is 🤷🏼‍♀️. Inkább ez, mint egy gázolás.

2023. aug. 30. 08:45
 20/24 anonim ***** válasza:
100%

Én gázoltam már el majdnem gyereket, mert gondolt egyet és kigurult a főútra biciklivel. Isteni szerencséje volt, mert a satufékkel le tudtam annyira lassulni, hogy ahogy gurult, az én kocsim előtt már elhaladt, szemből meg épp nem jöttek. Ha megáll előttem, vagy szokásosan van szembeforgalom is, akkor valszeg nem élne. Szeme se rebbent, hátra se nézett az anyjára.

Nekem mindig ez ugrik be, hogy az ajvékoló fszfej nyugdíjas csak unalmában köszörüli a pórázos gyerek szülein a nyelvét, egy esetleges temetés esetén nem viszi el helyettük a gyászt. Ha nektek ez segít, csináld.

2023. aug. 30. 10:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!